همزمان با گزارش تهدیدهای منطقه‌ای تهران، سفیر ایران در ریاض خواستار تقویت «منطقه‌گرایی» شد

علیرضا عناینی سفیر جمهوری اسلامی در ریاض پس از دیدار وزیر خارجه جمهوری اسلامی با وزرای خارجه کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس، خواستار تقویت «منطقه‌گرایی» شد.

عنایتی جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیدار مشترک وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری در دوحه، نخستین گام برای یک همکاری منطقه‌ای فراگیر و تلاشی ضروری برای تحقق ایده منطقه‌گرایی است.»

او افزود: «ایران در تقویت همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه و تقویت منطقه‌گرایی برای تحقق توسعه و امنیت، جدی است.»

این صحبت‌ها در حالی مطرح شده است که پیشتر رویترز گزارش داده بود اگر اسرائیل صنعت نفت ایران را هدف قرار دهد با توجه به آسیب‌های افتصادی ناشی از آن، ممکن است ایران تحریک شود تا در مقابل، تاسیسات تولید نفت در عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس را هدف قرار دهد.

سفیر جمهوری اسلامی توضیحی درباره منظور خود از «منطقه‌گرایی» ارائه نکرد، اما تهران در سال‌های اخیر بارها خواستار خروج آمریکا از منطقه شده است.

همزمان دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس تصویری از دیدار جاسم محمد البودایوی دبیرکل این شورا با عنایتی را منتشر کرد که روز جمعه در مقر این شورا در ریاض صورت گرفته است.

شش کشور عربستان سعودی، بحرین، کویت، امارات متحده عربی، قطر و عمان عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.

این شورا در سال‌های اخیر بارها نسبت به مسائل مربوط به ایران به ویژه فعالیت‌های هسته‌ای تهران ابراز نگرانی کرده‌ است.

شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه نشست ۱۵۷ خود در ریاض، ایران را به «اشغال» جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی متهم کرد و بار دیگر امارات را مالک این جزایر خواند.

این شورا همچنین از ایران خواست این موضوع را از طریق مذاکره با امارات یا در دیوان بین‌المللی دادگستری حل و فصل کند.

روز پنجشنبه ۱۲ مهر، در حاشیه اجلاس سران مجمع همکاری‌های آسیایی در دوحه، اولین نشست غیررسمی وزرای خارجه ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد.

پس از این دیدار، عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هدف ما یک منطقه قوی است؛ گفتگو یک ضرورت است.»

پیشتر شبکه الحدث گزارش داد مسعود پزشکیان،‌ رییس دولت در جمهوری اسلامی و وزیر خارجه عربستان سعودی در دوحه دیدار کرده‌اند.

به گزارش شبکه العربیه، پزشکیان و وزیر خارجه عربستان سعودی در دیدار خود در دوحه درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.

این دیدار پس از دومین حمله موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل در ماه‌های اخیر برگزار شد.

مقامات اسرائیلی وعده داده‌اند به این حمله که عصر سه‌شنبه ۱۰ مهر با شلیک نزدیک به ۲۰۰ موشک بالستیک به اسرائیل انجام شد پاسخ دهند.

سایت‌های نظامی، زیرساخت‌های نفتی، پایانه‌های موشکی، سیستم‌های پدافند هوایی و سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، اهداف احتمالی اسرائیل در یک حمله تلافی‌جویانه خواهند بود.

پس از اشاره جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا به احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی در ایران، قیمت نفت خام در بازارهای جهانی افزایش یافت.

پیشتر به گفته منابع رویترز، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تلاش کرده‌اند تهران را از بی‌طرفی خود در این درگیری مطمئن کنند چون نگرانی‌هایی مبنی بر این وجود دارد که تشدید خشونت‌ها می‌تواند تاسیسات نفتی در خلیج فارس را تهدید کند.