ترامپ: به دنبال دشمنی با ایران نیستم

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۱

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را خط قرمز خود خواند و در عین حال تاکید کرد تمایلی به دشمنی با ایران ندارد.

ترامپ در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز که روز یک‌شنبه ۱۱ شهریور منتشر شد، گفت: «من به دنبال دشمنی با ایران نیستم. دوست دارم با آن‌ها کنار بیایم، ولی آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند. نمی‌‌توانم به آن‌ها اجازه دهم سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در طول بیش از دو دهه گذشته موجب نگرانی جامعه بین‌المللی شده است. حکومت ایران اخیرا بر دامنه فعالیت‌های هسته‌ای خود افزوده است.

بر اساس آخرین گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنان برنامه تولید اورانیوم با غنای بالای خود را که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود، ادامه می‌دهد.

آژانس بین‌المللی در یکی از این گزارش‌ها، میزان ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در ایران را ۱۶۴.۷ کیلوگرم برآورد کرده است.

اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصدی را به سرعت و با طی چند مرحله کوتاه می‌توان به اورانیوم با خلوص ۹۰ درصدی تبدیل کرد که در تولید سلاح هسته‌ای کاربرد دارد.

ترامپ در ادامه مصاحبه خود هشدار داد دست‌یابی حکومت ایران به سلاح هسته‌ای به معنای «نابودی اسرائیل» خواهد بود.

او همچنین به انتقاد از سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: «چهار سال پیش ایران هیچ پولی نداشت. آن‌ها هیچ پولی برای هیچ یک از این سازمان‌های تروریستی نداشتند. آن‌ها پولی برای حمله به اسرائیل نداشتند. آن‌ها این پول را در سه سال و نیم گذشته به دست آوردند.»

به دنبال حمله مرگبار حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) سال گذشته، تنش‌ها در خاورمیانه به شدت افزایش یافته است و تعدادی از گروه‌های مورد حمایت حکومت ایران، از جمله حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن و مقاومت اسلامی عراق، مواضع اسرائیل و آمریکا در منطقه را بارها هدف قرار داده‌اند.

جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. این اولین حمله مستقیم حکومت ایران به خاک اسرائیل بود.

تظاهرات حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، در حمایت از فلسطین، صنعا، ۹ شهریور

ترامپ همچنین به تحریم نفتی گسترده جمهوری اسلامی در زمان حضور خود در کاخ سفید اشاره کرد و گفت: «در گذشته کسی نمی‌توانست از ایران نفت بخرد. من به آن‌ها اجازه نمی‌دادم.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی آمریکا افزود جمهوری اسلامی اکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار در اختیار دارد که آن را در دوران بایدن به دست آورده است.

ترامپ در دوران حضور خود در قدرت به عنوان رییس‌جمهوری ایالات متحده بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، سیاست فشار حداکثری را در برابر جمهوری اسلامی در پیش گرفت و از توافق بر سر برنامه هسته‌ای حکومت ایران، موسوم به برجام خارج شد.

این سیاست با کاهش قابل توجه صادرات نفتی جمهوری اسلامی همراه بود و اقتصاد ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

با این حال از زمان روی کار آمدن بایدن و پایان یافتن سیاست فشار حداکثری، درآمدهای نفتی ایران رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

فایننشال‌تایمز روز ۳۰ فروردین گزارش داد صادرات نفت ایران به بالاترین میزان خود در شش سال اخیر رسیده و مشتری اصلی این محموله‌ها، چین بوده است.

خبرگزاری رویترز هم روز پنجم مرداد نوشت نفت خام ایران از اواخر سال گذشته میلادی به شهر بندری و پالایشگاهی دالیان در شمال شرق چین ارسال شده است.

ترامپ در مصاحبه با فاکس‌نیوز به انتقاد از جورج دبلیو بوش و سیاست‌های او در خاورمیانه پرداخت و گفت: «از اینکه او ما را وارد خاورمیانه کرد، متنفر بودم. ما ۹ تریلیون دلار خرج کردیم، آنجا را به کلی نابود کردیم و رفتیم.»

او افزود آمریکا صدام حسین، دشمن ایران را سرنگون کرد و اکنون عراق به «زیرمجموعه‌ ایران» تبدیل شده است.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است روز ۱۵ آبان (پنجم نوامبر) برگزار شود.

بر اساس نتایج نظرسنجی مشترک رویترز و موسسه ایپسوس که روز هشتم شهریور منتشر شد، کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات از رقیب جمهوری‌خواه خود پیش است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها