حملات پهپادی روسیه امنیت تاسیسات هستهای اوکراین را تهدید میکند
در حالی که ورود نیروهای اوکراینی به خاک روسیه و زورآزمایی دو کشور در مناطق مرزی ادامه دارد، کییف روز پنجشنبه هشتم شهریور نگرانی خود را از حملات موشکی و پهپادی روسیه به تاسیسات اتمی کشورش به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد.
اوکراین تاکید کرد که روسیه قصد دارد عملکرد پایدار تاسیسات هستهای این کشور را با خطر جدی مواجه کند.
ولودیمیر زلنسکی، رييسجمهوری اوکراین، از حمله روسیه با موشکهای بالستیک به شهر کریوری خبر داد.
او گفت روسیه یک حمله هوایی دیگر با بمبهای هدایتشونده به مرکز شهر کوپیانسک انجام داده است که در پی آن، مردم زیر آوار ماندند و تعدادی هم کشته شدند.
به گفت زلنسکی، کیيف برای پایان دادن به جنگ به دنبال تهیه تجهیزات و اتحادی موثر با همپیمانان خود است.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، روز اول شهریور اوکراین را به تلاش برای حمله به نیروگاه هستهای کورسک در روسیه متهم کرده بود.
کورسک از سه هفته پیش هدف حمله بزرگ نیروهای اوکراین قرار گرفته است.
در خبری دیگر، سرهی پوپکو، رییس اداره نظامی کییف، گفت که ۱۰ پهپاد مورد استفاده روسیه در حمله به این شهر سرنگون شدند.
اولکساندر سیریکسی، فرمانده نظامی ارشد اوکراین اعلام کرد نیروهای این کشور کنترل نزدیک به هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع و حدود ۱۰۰ سکونتگاه را در منطقه کورسک در دست دارند.
منابع خبری نمیتوانند به طور مستقل این گفته را تایید کنند.
بر اساس اظهارات ناظران، روسیه منابع هماهنگ کافی را برای تعقیب نیروهای اوکراینی در کورسک ندارد.
بن بری، پژوهشگر ارشد جنگ زمینی در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک گفت که به نظر میرسد تلاشهای مسکو برای مقابله با تهاجم جدید اوکراین، به اعزام واحدهایی از سراسر روسیه، از جمله نیروهای شبهنظامی و غیرسازمانیافته محدود شده است.
تا قبل از نفوذ به کورسک، پوتین از سربازان وظیفه در جنگ استفاده نمیکرد تا از واکنش منفی عمومی جلوگیری کند.
سربازان جوان که برای دوره اجباری یک ساله به خدمت گرفته شدهاند، اغلب دور از جبهه فعالیت کردهاند و آنهایی که برای محافظت از مرز در منطقه کورسک اعزام شدهاند، به راحتی از سوی واحدهای مکانیزه اوکراین که در جنگ باتجربهاند، هدف قرار گرفتهاند.
تاکنون صدها نفر از سربازان وظیفه روس اسیر شدهاند. با این حال، تنها ۱۱۵ نفرشان در آخر هفتهای که گذشت، با سربازان اوکراینی اسیر مبادله شدند.
بخش اعظم نیروی نظامی روسیه مشغول عملیات تهاجمی در داخل اوکراین است و به نظر میرسد کرملین فعلا نیروی ذخیره کافی برای بیرون راندن نیروهای کییف از روسیه ندارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، پوتین نشان داده است این حمله را به عنوان تهدیدی جدی که نیازمند عقب کشیدن نیروهایش از منطقه دونباس در شرق اوکراین باشد، تلقی نمیکند.
اولویتهای پوتین
چند ماه پس از آغاز تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال ۱۴۰۰، پوتین مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون اوکراین را به عنوان بخشی از خاک روسیه، ضمیمه این کشور کرد.
تصرف کامل این مناطق، از اولویتهای اصلی او بود.
پوتین در ماه ژوئن و به عنوان شرطی برای مذاکرات صلح، اعلام کرد کییف باید نیروهای خود را از بخشهایی از این مناطق که تحت کنترل دارد، خارج کند.
اوکراین این درخواست را رد کرد.
به گفته نایجل گولد-دیویس از موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک، روسیه در بسیج نیروها برای مقابله با نفوذ اوکراین، تمام تلاش خود را کرد تا واحدهایش را از عملیات تهاجمی در دونباس خارج نکند.
او گفت روسیه در حال حاضر معتقد است میتواند تهدید در خاک خود را بدون به خطر انداختن مهمترین هدفش در اوکراین کنترل کند.
حتی وقتی نیروهای اوکراینی در ۱۶ مرداد به کورسک نفوذ کردند، نیروهای روسیه به پیشروی آهسته خود در اطراف شهر استراتژیک پوکروفسک و سایر بخشهای منطقه دونتسک ادامه دادند.
پس از این پیشروی، اولکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد نظامیان این کشور هزار کیلومتر مربع از خاک روسیه را در منطقه کورسک به تصرف خود درآوردهاند.
نیکو لانگه، پژوهشگر ارشد در مرکز سیاست اروپایی واشینگتن گفت که روسیه به ادامه حملات به سمت پوکروفسک بسیار مشتاق است و نمیخواهد منابع خود را از این منطقه به کورسک منتقل کند.
پوتین در جلسههایش با مقامات، نفوذ اوکراین به کورسک را به عنوان تلاشی از سوی کییف برای کند کردن عملیات روسیه در دونتسک توصیف میکند.
او گفته است پیشروی روسیه در آنجا، با وجود وقایع کورسک، تنها شتاب گرفته است.