با گسترش اعتراضات، اندونزی از طرح تغییر قانون انتخابات عقب‌نشینی کرد

با شدت گرفتن تظاهرات در اندونزی، نیروهای امنیتی با استفاده از شلیک گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش، معترضان را از مقابل پارلمان کشور متفرق کردند. نایب رییس مجلس اندونزی روز پنج‌شنبه، اول شهریور، گفت که در چنین شرایطی، مجلس در دوره دولت کنونی قانون تغییر انتخابات را تصویب نمی‌کند.

سوفمی داسکو احمد به خبرگزاری رویترز گفت که بررسی طرح تغییر قانون انتخابات اندونزی، به نشست بعدی پارلمان موکول می‌شود.

به این ترتیب،این تغییرات در انتخابات پیشِ روی این کشور یا در دوره زمام‌داری جوکو ویدودو، که در مهر ماه امسال از ریاست دولت کنار می‌رود، نخواهد شد.

این تصمیم در شرایطی اعلام شد که برنامه‌هایی برای برگزاری تظاهرات گسترده در سراسر اندونزی در اعتراض به تغییرهای پیشنهادی در قانون انتخابات در جریان بود.

تصاویر منتشر شده از اندونزی در رسانه‌های اجتماعی، حاکی از آن است که معترضان بخشی از دروازه‌های پارلمان را شکستند و به آتش کشیدند و نیروهای امنیتی با گاز اشک‌آور و آب‌پاش به سوی آنان حمله کردند.

متحدان ویدودو در مجلس، قصد داشتند تا حکم دادگاه را درباره این قانون لغو کنند. در صورت موفقیت، آن‌ها می‌توانستند مانع از نامزدی یکی از منتقدان سرسخت دولت کنونی برای سمت مهم فرمانداری جاکارتا شوند.

این اقدام همچنین راه را برای پسر کوچک‌تر ویدودو هموار می‌کرد تا در انتخابات ماه نوامبر در جاوه مرکزی شرکت کند.

هزاران نفر با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراضی در مقابل پارلمان اندونزی تجمع کردند که جوکو ویدودو را به نابود ساختن دموکراسی متهم می‌کرد.

برخی دیگر نیز یک گیوتین ساختگی را با تصویر او نمایش دادند.

آغاز اعتراضات کنونی در اندونزی به دلیل اختلاف بر سر این مساله بود که کدام نهاد دولتی، صلاحیت تعیین قوانین انتخاباتی را دارد.

پارلمان قصد داشت روز پنج‌شنبه یک شهریور تغییراتی را در قانون تصویب کند که باعث لغو تصمیم اخیر دادگاه قانون اساسی می‌شد.

مجلس ابتدا به دلیل اعتراضات گسترده، برنامه خود را برای تغییر قانون به تعویق انداخت و اعلام کرد که جلسه علنی آن به حد نصاب نرسیده است. سپس روز پنج‌شنبه به طور رسمی این طرح را کنار گذاشت.

جنگ قدرت بین مجلس و دادگاه، خشم عمومی را در سومین دموکراسی بزرگ جهان برانگیخته است.

رییس‌جمهوری کنونی اندونزی به دلیل اقداماتی که تحلیل‌گران از آن با عنوان «تلاش برای تحکیم قدرت و نفوذ خود» پیش از پایان دوران ریاست‌جمهوری‌اش یاد می‌کنند، با انتقادات فزاینده‌ای مواجه شده است.

جوکو ویدودو که برای دو دوره پیاپی رییس‌جمهوری اندونزی بوده، طبق قانون دیگر نمی‌تواند در انتخابات شرکت کند و باید روز ۲۹ مهر، جای خود را به پرابوو سوبیانتو، رییس‌جمهوری منتخب و جبران راکابومینگ راکا، معاون او و پسر ارشد خود بدهد.