رسانه اجتماعی ایکس، حساب گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی را مسدود کرد

یک روز پس از آن که ایالات متحده درباره تلاش هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هک ستادهای انتخاباتی در این کشور هشدار داد، رسانه اجتماعی ایکس حساب کاربری یک گروه هکری وابسته به حکومت ایران را مسدود کرد.

گروه هکتیویست «حنظله» (Handala) که خود را طرفدار آرمان‌های فلسطین معرفی می‌کند، از ماه دسامبر ۲۰۲۳ با انتشار اخبار مرتبط با حملات هکری خود علیه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس مشغول فعالیت بود.

اگرچه این گروه تاکنون مدعی حمله به مواضع ایالات متحده نشده اما هم‌زمانی مسدودسازی حساب ایکس آن با بیانیه اف‌بی‌آی، احتمال ارتباط آن را به حملات مرتبط با نفوذ به ستادهای انتخاباتی آمریکا افزایش می‌دهد.

روز دوشنبه ۲۹ مرداد، اف‌بی‌آی، دفتر مدیر اطلاعات ملی و آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا با انتشار بیانیه مشترکی، جمهوری اسلامی را مسئول تلاش برای هک کردن ستادهای انتخاباتی دونالد ترامپ و بایدن-هریس معرفی کردند.

به گفته سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، فعالیت‌های تهاجمی جمهوری اسلامی در طول این دوره انتخاباتی افزایش داشته است.

بر اساس گزارش روزنامه واشینگتن‌پست، کارکنان ستادهای انتخاباتی در هفته‌های گذشته ایمیل‌های فیشینگ دریافت کردند که کلیک روی آن‌ها منجر به دسترسی مهاجمان به سیستم قربانیان می‌شد.

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد لیندزی هالیگان، یکی از وکلای مدافع دونالد ترامپ نیز از اهداف این حملات سایبری بوده است.

گروه هکری حنظله اوایل مرداد امسال با سوءاستفاده از اختلالات مربوط به شرکت کراود استرایک، مدعی حمله به هزاران سازمان اسرائیلی شد.

کارشناسان شرکت سایبری «انی‌ران» (ANY.RUN) این حمله را «یکی از پیچیده‌ترین حملات مربوط به جریان اختلال کراود استرایک» توصیف کردند.

هکرهای این گروه با ارسال یک فایل راهنمای جعلی از طریق ایمیل به تعدادی از شرکت‌های آسیب‌دیده در اختلالات کراود استرایک، رایانه‌های این سازمان‌ها را به بدافزار آلوده کردند.

تام هگل، محقق شرکت امنیت سایبری «سنتینل‌لبز» (SentinelOne) معتقد است این گروه هکری تحت حمایت جمهوری اسلامی، دامنه هدف‌گذاری وسیعی دارد.

گزارش‌ها نشان می‌دهند این گروه پس از مسدودسازی، حساب کاربری تازه‌ای را در رسانه اجتماعی ایکس ایجاد کرده است.

حنظله تنها گروهی نیست که در پوشش طرفداری از فلسطین، سیاست‌های جمهوری اسلامی را در حوزه سایبری اجرا می‌کند.

پیش از این، گروه مشابه دیگری با نام «سایبر اونجرز» (Cyber Av3ngers) نیز عملیات متعددی علیه کشورهای مختلف پیاده کرده است.

این گروه در آذر سال ۱۴۰۲ با حمله به دستگاه‌های کنترل صنعتی ساخت یک شرکت اسرائیلی، سیستم آب‌رسانی برخی مناطق آمریکا را هدف قرار داد.

بهمن‌ سال ۱۴۰۲ دولت ایالات متحده با انتساب این گروه به ستاد فرماندهی سایبری سپاه پاسداران، شش نیروی این نهاد را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.