آمریکا خرید و فروش لایک، نظر و دنبالکننده ساختگی را برای شرکتها ممنوع کرد
کمیسیون فدرال تجارت ایالات متحده آمریکا با اکثریت آرا به ممنوعیت استفاده شرکتها از لایک و دیدگاههای جعلی و همچنین دنبالکنندگان ساختگی در شبکههای اجتماعی و سایر محیطهای آنلاین رای داد. این ممنوعیت به دولت آمریکا اجازه میدهد علیه شرکتهای خاطی جریمههای مالی وضع کند.
انتشار نقدها و نظرات جعلی درباره محصولات و خدمات شرکتها که از سوی افراد شرکت، مشتریان غیرواقعی یا هوش مصنوعی منتشر شده باشند، شامل این ممنوعیت میشوند.
خرید و فروش دنبالکننده، بالا بردن ساختگی تعداد بازدیدهای یک پست در شبکههای اجتماعی و استفاده از شیوههای ارعابی برای حذف نقدهای منفی نیز موجب جریمه شرکت خاطی خواهد شد.
کمیسیون فدرال تجارت بر اساس این قانون میتواند شرکتها را تا ۵۱ هزار و ۷۴۴ دلار برای هر مورد تخلف جریمه کند.
لینا خان، رییس این نهاد دولتی، در بیانیهای اعلام کرد که نظرات جعلی نه تنها زمان و سرمایه مردم را هدر میدهد بلکه بازار را آلوده کرده و کسبوکارها را از رقابت صادقانه منحرف میکند.
برخی غولهای فنآوری مانند آلفابت، مالک گوگل و آمازون که در فرایند نگارش این قانون نقش داشتند، از جمله حامیان آن به حساب میآیند.
شرکت «یلپ» (Yelp) نیز ضمن حمایت از این موضوع گفت این مجموعه مدتهاست موارد مورد اشاره در قانون کمیسیون تجارت را در پلتفرم خود ممنوع کرده است.
یلپ وبسایتی برای انتشار و مطالعه دیدگاههای افراد درباره کسبوکارها و محصولات آنها است.
گروههای حامی مصرفکنندگان با استقبال از تصمیم کمیسیون فدرال تجارت آمریکا، این قانون را «گام تاثیرگذاری برای حفاظت از خریداران آنلاین» دانست.
بر اساس آمارها، ۹۰ درصد خریداران آنلاین تصمیمگیری برای خرید یک محصول را بر اساس مطالعه دیدگاههای کاربران دیگر انجام میدهند.
ترزا موری، فعال حقوق مصرفکنندگان میگوید امیدوار است این قانون «با ایجاد ترس در دل کسبوکارها» باعث شود تا آنها کار درست را انجام دهند.
انتشار دیدگاههای غیرواقعی درباره محصولات و خدمات تجاری یکی از چالشهای بزرگ در دنیای آنلاین است.
آمازون در سال ۲۰۲۲ از مدیران بیش از ۱۰ هزار گروه فیسبوکی به دلیل دلالی و خرید و فروش نظرات جعلی برای محصولات تجاری شکایت کرد.
انتظار میرود ممنوعیت کمیسیون تجارت آمریکا با طی کردن فرایندهای قانونی از اواسط ماه اکتبر ۲۰۲۴ اجرایی شود.