گفت‌وگوی وزرای آمریکا و اسرائیل همزمان با درخواست کاتز برای کمک در حمله به ایران

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در دیدار با وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا گفت انتظار دارد این کشورها به طور علنی به جمهوری اسلامی هشدار دهند در صورت حمله به اسرائیل، به ائتلاف به رهبری آمریکا به اسرائیل می‌پیوندند.

وزیر خارجه اسرائیل روز جمعه ۲۶ مرداد با اشاره به اینکه کشورش انتظار دارد این ائتلاف نه تنها در دفاع، بلکه در حمله به اهداف مهم در ایران نیز مشارکت کند، افزود اسرائیل نمی‌تواند هر گونه حمله‌ جمهوری اسلامی را بدون پاسخ بگذارد.

کاتز تاکید کرد: «ایران باید بفهمد که اگر تهاجم مستقیم یا غیرمستقیم خود علیه اسرائیل را متوقف نکند، با عواقب سنگینی در زمینه‌های استراتژیک و اقتصادی مواجه خواهد شد. این تنها راه برای جلوگیری از جنگ تمام‌عیار است.»

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هم روز جمعه در تماس تلفنی با یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت‌وگو کرد.

دو طرف درباره بی‌ثباتی در منطقه و خطر فزاینده تشدید تنش‌ها از سوی جمهوری اسلامی، حزب‌الله لبنان و گروه‌های «تروریستی» مورد حمایت تهران در سراسر خاورمیانه صحبت کردند.

آستین به گالانت گفت که ایالات متحده همچنان برنامه‌ریزی‌های حمله از سوی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش را زیر نظر دارد و آماده دفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروها و تاسیسات آمریکایی در منطقه است.

این دو نفر همچنین درباره پیشرفت‌ها در راستای برقراری آتش‌بس و آزادی همه گروگان‌ها، از جمله هشت آمریکایی گفت‌وگو کردند که از سوی حماس در غزه به اسارت گرفته شده‌اند.

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داده بر اساس ارزیابی‌ها، این کشور هنوز حملات حزب‌الله و جمهوری اسلامی به اسرائیل را قریب‌الوقوع می‌داند.

پیشتر، سایت اسرائیلی وای‌نت به نقل از یک مقام ارشد میانجی در مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه گزارش داده بود نخست‌وزیر قطر پس از مذاکرات، با مقام‌های جمهوری اسلامی تماس گرفته و به آنها گفته است در شرایطی که مذاکرات در حال پیشرفت است، تهران و حزب‌الله باید منطقی بودن حمله به اسرائیل را بررسی کنند.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون هم روز پنجشنبه ۲۵ مرداد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت واشینگتن از راه‌های مختلف به جمهوری اسلامی در خصوص حمله به اسرائیل و گسترده‌تر شدن دامنه درگیری‌ها در منطقه هشدار داده است.

سینگ در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایران‌اینترنشنال درباره سخنان اخیر علی خامنه‌ای درباره حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت: «من قصد ندارم درباره اظهارات او صحبت کنم اما آن‌چه می‌توانم به شما بگویم این است که ما در حال انتقال منابع و امکانات بیشتر خود به منطقه هستیم تا تنش‌های منطقه‌ای را آرام کنیم و نشان دهیم که اگر ایران بخواهد حمله کند، از اسرائیل دفاع خواهیم کرد.»

روزنامه بریتانیایی گاردین هم روز ۱۸ مرداد گزارش داده بود جمهوری اسلامی ممکن است در حال تجدیدنظر درباره میزان گستردگی و چگونگی حمله تلافی‌جویانه خود علیه اسرائیل باشد.

این روزنامه بریتانیایی افزود جمهوری اسلامی در روزهای اخیر تحت فشارهای دیپلماتیک قابل توجه قرار داشته تا از تلفات غیرنظامی در حمله احتمالی خود به اسرائیل جلوگیری کند.

گاردین با اشاره به عدم حمایت صریح کشورهای اسلامی از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی به اسرائیل نوشت به نظر نمی‌رسد چنین موضعی تهران را از تصمیم خود برای هدف قرار دادن اسرائیل منصرف کند.

روزنامه بریتانیایی تلگراف یک روز بعد گزارش داد که سپاه پاسداران برای حمله موشکی به تل‌آویو فشار می‌آورد، اما مسعود پزشکیان، رییس جمهوری ایران، پیشنهاد کرده مراکز مرتبط با اسرائیل در جمهوری آذربایجان یا کردستان عراق هدف قرار داده شود و قبل از حمله نیز این کشورها مطلع شوند.