پیشنهاد تشکیل کارگروه مشورتی از سوی کره جنوبی برای کاهش تنش با کره شمالی

یون سوک یول، رییس‌جمهوری کره جنوبی، پیشنهاد داد این کشور با کره شمالی یک کارگروه مشورتی مشترک تشکیل دهند تا این نهاد راه‌های کاهش تنش‌های بین دو کشور و از سرگیری همکاری‌های اقتصادی دوجانبه را بررسی کند.

یول روز پنج‌شنبه ۲۵ مرداد در یک سخنرانی به مناسبت «روز آزادی» که در آن پایان اشغال شبه‌جزیره کره از استعمار ژاپن در ۱۵ آگوست ۱۹۴۵ جشن گرفته می‌شود، گفت که اگر پیونگ‌یانگ «گامی به سمت خلع سلاح اتمی بردارد» آماده است همکاری اقتصادی و سیاسی با کره شمالی را آغاز کند.

خبرگزاری رویترز نوشت رییس‌جمهوری کره جنوبی از سخنرانی خود برای ارائه نقشه راه به سوی اتحاد با کره شمالی استفاده و دست دوستی به سمت پیونگ‌یانگ دراز کرد.

دولت سئول پیش از این برای ارائه کمک به همسایه شمالی خود که اخیرا در سیل آسیب دیده، اعلام آمادگی کرده است.

یون سوک یول گفت که ایجاد یک «گروه کاری بین دو کره» به کاهش تنش‌ها و رسیدگی به موضوعاتی مانند همکاری اقتصادی یا تجارت بین دو کشور کمک می‌کند.

او تاکید کرد این گفت‌وگو و همکاری می‌تواند به پیشرفت چشم‌گیری در روابط دو کره منجر شود.

این اظهارات در حالی است که در ماه‌های اخیر روابط میان دو کشور پرتنش شده است.

اوایل مرداد، محوطه کاخ ریاست‌جمهوری کره جنوبی در سئول شاهد سقوط زباله‌های یک بالن به راه افتاده از کره شمالی بود.

تحقیقات پلیس نشان داد زباله‌ها حاوی مواد خطرناک نبودند و کسی آسیب ندید اما این ماجرا نگرانی‌ها را درباره امنیت تاسیسات کلیدی این کشور بیشتر کرد.

این حادثه در شرایطی رخ داد که کره جنوبی اخیرا پخش پیام‌های تبلیغاتی خود را در پاسخ به فعالیت‌ بالن‌های کره شمالی افزایش داده است.

در ماه‌های قبل، کره شمالی در اقدامی غیرمتعارف، ده‌ها بالن حاوی زباله و کود گاوی را به سمت کره جنوبی فرستاد.

سئول این اقدام را محکوم کرد و آن را «پست و خطرناک» خواند.

در یک نمونه، روز سه‌شنبه هشتم خرداد بیش از ۲۶۰ بالن پر از بسته‌های زباله و کود از سوی پیونگ‌یانگ به آسمان کره جنوبی فرستاده شد.

اسکای نیوز در گزارشی نوشت برخی از این بالن‌ها که مجهز به تایمرهای انفجاری بودند، در آسمان منفجر شده و محتویات آلوده‌شان در هوا پخش شد.

پس از دوره‌های موقت تنش‌زدایی در شبه‌جزیره کره، درگیری‌ها میان دو کره بار دیگر در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

کره شمالی توسعه زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای و آزمایش‌های موشکی خود را ادامه داده و اعلام کرده کره جنوبی را به عنوان «دشمن اصلی» خود می‌شناسد و این کشور دیگر شریک احتمالی برای اتحاد نیست.