اخبار ضد و نقیض از حمله روسیه به ۲ سامانه دفاعی پاتریوت در اوکراین

نظامیان روسیه در حال استتار یک سامانه موشکی در منطقه‌ای نامعلوم در این کشور
نظامیان روسیه در حال استتار یک سامانه موشکی در منطقه‌ای نامعلوم در این کشور

روسیه اعلام کرد دو سامانه دفاعی پاتریوت اوکراین را هدف قرار داده است. کی‌یف در پاسخ گفت اهدافی که در این عملیات مورد اصابت قرار گرفتند، سامانه‌های پاتریوت نبودند، بلکه «اهداف طعمه» بودند که برای تحریک روسیه به حمله و هدر دادن موشک‌های گران‌قیمت این کشور طراحی شده‌اند.

به گفته وزارت دفاع روسیه در روز یکشنبه ۱۷ تیر، این حمله در شهر بندری یوژنه در مجاورت دریای سیاه به وقوع پیوست.

این وزارتخانه افزود در این عملیات که با استفاده از موشک‌های بالستیک اسکندر-اِم انجام گرفت، یک ایستگاه راداری ارتش اوکراین نیز منهدم شد.

میکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین ضمن رد این ادعا گفت روسیه تنها سامانه‌های پاتریوت ساختگی را هدف قرار داده است.

او از افرادی که در تهیه این اهداف ساختگیِ «باکیفیت» دست داشته‌اند، قدردانی کرد و افزود به دلیل استفاده از این تاکتیک جنگی، «دشمن اکنون موشک‌های اسکندر کمتری در اختیار دارد».

سامانه‌های پاتریوت که غرب در اختیار اوکراین قرار داده، نقش تعیین‌کننده‌ای در میدان نبرد با روسیه ایفا کرده است و به همین دلیل، از کار انداختن آن‌ها در صدر اولویت‌های ارتش روسیه قرار دارد.

جو بایدن، رییس‌ جمهوری آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او روز ۲۴ خرداد یک توافق‌نامه امنیتی ۱۰ ساله را میان واشینگتن و کی‌یف به امضا رساندند.

بایدن در آن مقطع گفت چند سامانه پاتریوت «به زودی» در اختیار اوکراین قرار خواهند گرفت.

روزنامه فایننشال‌تایمز روز هفتم تیر به نقل از منابع مطلع نوشت ایالات متحده قصد دارد حداکثر هشت سامانه دفاعی پاتریوت را به اوکراین انتقال دهد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا (سمت راست) و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او (سمت چپ) در حال امضای توافقنامه امنیتی، ایتالیا، ۲۴ خرداد
جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا (سمت راست) و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او (سمت چپ) در حال امضای توافقنامه امنیتی، ایتالیا، ۲۴ خرداد

در تحولی دیگر، وزارت دفاع روسیه روز ۱۷ تیر اعلام کرد روستای چیگاری را در منطقه دونتسک در شرق اوکراین به تصرف خود درآورده است.

مسکو پیش‌تر و در روز ۱۶ تیر هم از تصرف یک روستای دیگر در این منطقه خبر داده بود.

نظامیان روسیه در طول هفته‌های اخیر به پیشروی خود در دونتسک ادامه داده‌اند و این موضوع به نگرانی‌ها در خصوص توان دفاعی اوکراین دامن زده است.

ارتش اوکراین روز پنج‌شنبه ۱۴ تیر تایید کرد نیروهای این کشور از بخشی از شهر چاسیو یار در دونتسک عقب‌نشینی کرده‌اند.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

سربازان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، منطقه دونتسک اوکراین، ۲۶ خرداد
سربازان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، منطقه دونتسک اوکراین، ۲۶ خرداد

در سوی دیگر، اوکراین اعلام کرد به یک انبار مهمات در منطقه وُرونِژ در غرب روسیه حمله کرده است.

روسیه ضمن تایید این حمله گفت بقایای یک پهپاد سرنگون‌شده اوکراینی منجر به ایجاد آتش‌سوزی در انباری در وُرونِژ شده است.

یک مقام محلی در همین رابطه افزود هرچند این رویداد تلفات جانی در پی نداشت، اما ساکنان یک روستا در نزدیکی محل انفجار تخلیه و جاده‌های منطقه مسدود شدند.

نتایج یک نظرسنجی که از سوی اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا انجام شد، نشان می‌دهد اکثریت مردم اروپا معتقدند کی‌یف قادر به شکست مسکو در میدان نبرد نخواهد بود.

بنا بر اعلام این اندیشکده، حدود یک سوم از مشارکت‌کنندگان اروپایی در این پیمایش گفتند مناقشه اوکراین نهایتا از طریق مذاکرات صلح به پایان خواهد رسید.