آمریکا: سرکوب پیروان مذاهب مختلف در ایران به‌شدت نگران‌کننده است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در مراسم ارائه گزارش سالانه آزادی مذهبی بین‌الملل
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در مراسم ارائه گزارش سالانه آزادی مذهبی بین‌الملل

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با حضور در مراسم رونمایی و ارائه گزارش سالیانه آزادی مذهبی بین‌المللی با نکوهش از سرکوب پیروان مذاهب در بسیاری از کشورهای جهان، ایران را در رده کشورهای مورد نگرانی جدی ارزیابی کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان معرفی و ارائه این گزارش سالیانه با اشاره به سرکوب پیروان مذاهب در ۲۰۰ کشور جهان، به سرکوب بهائیان و دیگر اقلیت‌های دینی در ایران به عنوان موارد بارز نقش آزادی مذهبی اشاره کرد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه ۶ تیر ، گزارش سالانه خود طی سال ۲۰۲۳ را منتشر کرد که در آن به سرکوب و آزار شهروندان به دلیل اعتقادات مذهبی در کشورهای مختلفی از جمله ایران، چین، هند، پاکستان، برمه، مجارستان و آفریقای جنوبی پرداخته شده است.

در بخش مربوط به ایران این گزارش به موارد متعددی از نقض و سرکوب آزادی‌های مذهبی توسط جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.

در بخش ایران این گزارش که متشکل از چهار بخش اصلی است، تصریح شده است که اقلیت‌های مذهبی در ایران در معرض پیگرد بیشتری از بقیه قرار دارند و مجازات‌های سنگین علیه آنها با شدت و حدت بیشتری پیگیری می‌شود.

این گزارش با اشاره به افزایش چشمگیر اعدام در ایران، بیان کرده است که اعضای اقلیت‌های بلوچ، عرب و کرد در مقایسه با ترکیب جمعیتی کشور بیش از سایرین به این حکم محکوم شده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که سرکوب، خشونت، تبعیض، و فشار حکومت علیه اعضای جامعه بهائی در جریان است و مرتکبان آن از مصونیت برخوردارند.

این گزارش همچنین به فشارهای وارده به نوکیشان مسیحی، دراویش، و فشار بر دیگر اقلیت‌های مسلمان از جمله پیروان سنی‌مذهب ایران، کماکان ادامه دارد و تبلیغات دولتی علیه اقلیت‌ها اعمال می‌شود.

در بخش ایران این گزارش، نفرت پراکنی علیه اقلیت‌ها و اظهارات نادرست از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی نکوهش شده و اعمال جریمه علیه کسانی که از قانون حجاب اجباری تبعیت نمی‌کنند، به عنوان یکی از موارد نقض حقوق مذهبی برشمرده شده است.

گزارش سالانه «آزادی مذهبی بین‌المللی» سال ۲۰۲۳، همانند سال‌های گذشته بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط سفارتخانه‌های ایالات متحده از مقامات دولت‌ها، گروه‌های مذهبی، سازمان‌های غیردولتی، خبرنگاران، ناظران حقوق بشر و دیگر منابع جمع‌آوری شده است.

در این گزارش کشورها بر اساس میزان رعایت آزادی‌های مختلف ارزیابی و طبقه‌بندی می‌شوند.

براساس قانون آزادی مذهبی بین‌المللی مصوب سال ١٩٩٨، دولت آمریکا مکلف است کشورهای ناقض آزادی‌های مذهبی را شناسایی و معرفی کند.