بیانیه ۱۶ تشکل سیاسی: مردم دیگر رای خود را به حراج نمی‌گذارند

شانزده حزب و تشکل سیاسی در بیانیه‌ای مشترک، انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران را «معرکه‌» حکومت خواندند و تاکید کردند تحریم این رویداد یک مسئولیت شهروندی است.

در بیانیه این گروه‌ها که روز چهارشنبه ۳۰ خرداد صادر شده، آمده است: «شهروند ایرانی دیگر رای خود را برای مصلحت نظام به حراج نمی‌گذارد. او می‌داند که رای‌ ندادن نیز گزینه‌ای است و اراده‌اش را با تحریم انتخابات نمایشی- فرمایشی نشان می‌دهد.»

آن‌ها تاکید کردند اصلاح‌طلبان همواره مردم را به «سراب انتخاب بین بد و بدتر» سوق داده‌اند و این بار نیز با شرکت در این انتخابات نمایشی به مردم پشت کردند.

این گرو‌ها اشاره کردند «اکثریت قاطع مردم با تکیه بر تجربه‌های تلخ بیش از چند دهه در جمهوری اسلامی، در دام تله انتخاباتی مافیای اسلامی نخواهند افتاد.»

امضاکنندگان این بیانیه افزودند تحریم این معرکه انتخاباتی برای «حفظ تمدن و فرهنگ ایران»، «استقرار دموکراسی و دفاع از آزادی و حقوق بشر»، و«هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با همه کشورهای جهان» امری ضروری به شمار می‌رود.

نام سازمان‌های عضو پیمان همکاری، حزب دموکرات مسیحی ایران، سازمان‌های جبهه مردمان ایران، جنبش سکولار دموکراسی ایران، اندیشکده آوای آزادی و جنبش همبستگی ملی ایرانیان برای سرنگونی جمهوری اسلامی در میان امضاکنندگان این بیانیه به چشم می‌خورد.

انتخابات ریاست‌جمهوری نظام روز هشتم تیر برگزار خواهد شد تا از میان مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی، سعید جلیلی، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، یک نفر به عنوان رییس دولت جمهوری اسلامی، جایگزین ابراهیم رئیسی شود.

رئیسی و هیات همراهش روز ۳۰ اردیبهشت در جریان سقوط بالگرد در آذربایجان شرقی کشته شدند.

شانزده حزب، سازمان و تشکل سیاسی در ادامه بیانیه خود مرگ رئیسی را مشکوک دانستند و گفتند دولت او در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی و سیاست خارجی با شکست مواجه شد.

امضاکنندگان این بیانیه افزودند: «علی خامنه‌ای برای بقا و ماندگاری رژیم استبداد دینی خود ناچار است بر سیمای ورشکسته نظام رنگ تازه‌ای بزند تا با بزک کردن آن بتواند با فریب افکار عمومی برای نجات خود فرصت بخرد. بخشی از اصلاح‌طلبان هم به میدان سیاست بازگشته‌اند تا بار دیگر در این هزارتوی فریب با نظام همکاری کنند.»

ده‌ها شهروند پس از برگزاری نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال ارسال و تاکید کردند مشارکت در انتخابات به معنای نادیده گرفتن جنایات جمهوری اسلامی و پایمال کردن خون قربانیان آن در چهار دهه اخیر است.

۱۰ تشکل دانشجویی، دو تشکل دانش‌آموزی و گروهی از دانشجویان و فعالان مدنی، صنفی و سیاسی روز ۲۹ خرداد در بیانیه‌ای مشترک، خواستار تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری شدند.

آن‌ها انتخابات را «مضحکه» دانستند و گفتند نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان، مردم ایران را نمایندگی نمی‌کنند و «صرفا ابزار و مکانیزمی برای انتصاب یکی دیگر از عوامل جنایت علیه بشریت بر مسند ریاست دولت هستند».