پادشاه بحرین در مسکو: دلیلی برای تعویق عادیسازی روابط با تهران وجود ندارد
ملک حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین روز پنجشنبه سوم خرداد، در دیدار با ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه گفت که دلیلی برای به تعویق انداختن از سرگیری روابط دیپلماتیک بین بحرین و جمهوری اسلامی وجود ندارد.
ملک حمد افزود که پادشاهی بحرین به دنبال بهبود روابط خود با جمهوری اسلامی است.
بحرین در حال حاضر روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ندارد. این کشور مانند برخی دیگر از کشورهای عربی منطقه، پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران در سال ۱۳۹۴ روابط خود با تهران را قطع کرد.
خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ایرنا، نیز به نقل از خبرگزاری روسی اسپوتینگ نوشت که پادشاه بحرین به ولادیمیر پوتین گفته است:«ما قبلا با ایران مشکلاتی داشتیم، اما اکنون این مشکلات وجود ندارد. از همین رو، دلیلی برای به تعویق انداختن عادیسازی روابط با جمهوری اسلامی وجود ندارد.»
این اظهارات یک روز پس از آن عنوان شد که عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین روز چهارشنبه برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی وارد تهران شد.
پس از آغاز دوباره روابط دیپلماتیک بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی که با میانجیگری چین در اسفند ۱۴۰۱ تحقق یافت، روابط تهران با کشورهای عرب منطقه بهبود یافت، اما مناسبات جمهوری اسلامی و بحرین هنوز عادی نشده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه در دیدار با امیر قطر که تنها رهبر از میان کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس بود که برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی به تهران سفر کرده بود، بر اراده جمهوری اسلامی برای بهبود روابط با کشورهای عربی تاکید کرد.
پیشتر در اسفند سال ۱۴۰۱ رئیس پارلمان بحرین در دیدار با یک هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی گفته بود که منامه از بهبود روابط دوجانبه استقبال میکند. با این حال، پس از آن اظهارات نیز دو کشور روابط عادی خود را از سر نگرفتند.
بحرین، محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده و میزبان بزرگترین پایگاه آمریکا در منطقه، پیش از این بارها جمهوری اسلامی را به تحریک شیعیان بحرین که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل میدهند متهم و از نقش منفی جمهوری اسلامی در منطقه انتقاد کرده است.
حکومت بحرین در سال ۲۰۱۱ هنگامی که تظاهرکنندگان، که اکثریت آنها شیعه بودند، برای سرنگونی سلطنت بحرین در بهار عربی قیام کردند، این اعتراضات را سرکوب کرد و جمهوری اسلامی را مسئول این ناآرامیها دانست. تهران اما این اتهام را رد کرد.
در ماههای اخیر نیز بحرین تنها کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس بود که از حملات ایالات متحده و بریتانیا علیه حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن حمایت کرد.