بازی‌سازان ایرانی: فیلتر گوگل‌پلی تنها ۱۰ درصد گیمرها را به سمت جایگزین‌های داخلی برد

بازی‌سازان ایرانی با اشاره به مسدود‌سازی فروشگاه برنامه‌های گوگل‌پلی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، به آثار و تبعات این اقدام پرداختند. آنان گفتند با وجود دشوارتر شدن دسترسی مردم به این پلتفرم، تنها ۱۰ درصد از گیمرها حاضر به جایگزین کردنش با نمونه‌های داخلی شده‌اند.

وب‌سایت خبری پیوست در گفت‌وگو با برخی فعالان حوزه بازی در ایران به بهانه فیلترینگ اخیر پلتفرم دیسکورد از افزایش ناامیدی در میان این گروه خبر داد.

مهدی بهفر، بازی‌ساز و توسعه‌دهنده بازی‌های شب‌های مافیا و گلی، در مصاحبه با این وب‌سایت گفت قطع دسترسی به گوگل‌پلی موجب شد تا گیمرها برای دریافت و نصب بازی‌ها به اجبار سراغ گزینه‌های دیگری بروند.

او تاکید کرد با وجود اینکه فیلتر شدن این پلتفرم با امید افزایش استفاده از جایگزین‌های داخلی انجام گرفت اما این محدودیت تاثیر چندانی بر رفتار کاربران نگذاشت و تنها ۱۰ درصد از آن‌ها نمونه‌های داخلی را جایگزین فروشگاه برنامه‌های گوگل کرده‌اند.

به گفته این فعال حوزه بازی، فیلترینگ گوگل‌پلی همچنین باعث شده تا بازی‌های ایرانی بازیکنان حرفه‌ای خود را از دست بدهند.

کاهش تعداد بازیکنان موجب کاهش نصب بازی‌ها، ریزش نیروی شرکت‌های بازی‌سازی و در نهایت نابود شدن استودیوهای کوچک‌تر شده است.

او مهاجرت نیروهای متخصص این حوزه به کشورهایی مانند کانادا، ‌آلمان، فرانسه، ترکیه و فنلاند را یکی دیگر از «تبعات وحشتناک فیلتر شدن گوگل‌پلی» بر شمرد.

ابوالفضل صادق، رییس کمیسیون بازی‌های رایانه‌ای سازمان نصر در همین زمینه گفت مسدودسازی‌های متعددی که موجب قطع دسترسی به پلتفرم‌های بازی شده، به‌طور خاص بازی‌ساز‌های داخل کشور را هدف قرار داده است.

به گفته او، پس از فیلتر شدن پلتفرم توییچ، دیسکورد به محبوب‌ترین مکان برای گیمرها تبدیل شده بود اما در نهایت این سرویس نیز به سرنوشت نمونه‌های مشابه دیگر دچار شد.

اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳ دادستانی کشور دستور داد دیسکورد به دلیل «آزاد بودن ارسال محتوای غیراخلاقی» در این پلتفرم فیلتر شود. «انتشار چند فیلم‌ غیراخلاقی» در برخی گروه‌های دیسکورد بهانه‌ای برای این تصمیم‌گیری عنوان شد.

پیش از این، فعالان صنعت بازی با ابراز نگرانی از احتمال نابودی این حوزه در کشور هشدار داده بودند فیلترینگ فروشگاه گوگل‌پلی باعث از بین رفتن ۳۰ تا ۴۰ درصد درآمد شرکت‌های فعال این بخش خواهد شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در آبان ۱۴۰۱ در واکنش به حذف اپلیکیشن حکومتی روبیکا از گوگل‌پلی دسترسی شهروندان به این پلتفرم حیاتی را مسدود کردند.