تجمع بازنشستگان با شعارهایی علیه حجاب اجباری و در حمایت از توماج صالحی

کارگران بازنشسته ایران در چند شهر در اعتراض به رسیدگی نشدن مشکلات صنفی به تظاهرات کردند و شعارهایی را نیز علیه حجاب اجباری سر دادند و از توماج صالحی، خواننده مخالف جمهوری اسلامی که به اعدام محکوم شده، حمایت کردند.

بر اساس ویدیوها و اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، کارگران بازنشسته روز یکشنبه نهم اردیبهشت دست‌کم و تاکنون در شهرهای اراک، اهواز، شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در تجمع و راهپیمایی کارگران بازنشسته در اراک، معترضان با اشاره به موج اخیر سرکوب زنان و دختران ایران برای اعمال حجاب اجباری شعارهایی چون «روسری رو رها کن فکری به حال ما کن» سر دادند.

همچنین ویدیوهای منتشرشده نشان می‌دهد بازنشستگان در اراک شعار «حجاب حجاب شعارشون، دزدی و غارت کارشون» سر دادند.

در اهواز، بازنشستگان تامین اجتماعی شعارهایی علیه دولت جمهوری اسلامی از جمله «رئیسی بی‌عرضه برگرد برو به حوزه» سر دادند.

در تجمع اهواز، شعار «توماج صالحی آزاد باید گردد» سر داده شد.

در تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته شوش، هفت تپه و کرخه، که مقابل فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد، کارگران شعار دادند: «کارگر داد بزن حقتو فریاد بزن».

همچنین گزارش‌ شبکه‌های اجتماعی حاکی است که اعتراضات کارگران کارخانه کاغذ پارس که از روز اول اردیبهشت و پس از تعطیلی برخی از خطوط تولیدی این کارخانه و اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران آغاز شد، همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش این شبکه‌ها، این کارگران به تعویق در پرداخت حقوق و حق بیمه خود نیز معترضند.

در سال‌های اخیر، اعتراضات و اعتصاب‌های کارگران بخش‌های مختلف ایران به ویژه صنعت نفت، گاز و فولاد در نقاط مختلف کشور بارها برگزار شده اما حکومت هنوز نتوانسته به مطالبات معترضان پاسخ دهد.

سایت هرانا در دی‌‌‌ماه سال گذشته گزارش داد در سال ۲۰۲۳ میلادی تعویق یا عدم پرداخت حقوق کارگران برای دست‌کم ۹۴۳ ماه، دو هزار و ۸۹۱ اخراج یا تعدیل، سه هزار و ۴۰۹ مورد بیکاری، ۱۱۹ ماه فقدان بیمه کار برای یک میلیون و ۷۶۴ هزار و ۱۶ کارگر، پنج مورد تعطیلی کارخانه و دو هزار و ۶۲۱ کارگر بلاتکلیف در حوزه کار گزارش شده است.

در سال ۲۰۲۳ حداقل ۳۲۰ تجمع کارگری، یک مورد ممانعت از تجمع و ۱۱۱ اعتصاب کارگری به وقوع پیوست که بیشتر این تجمعات در ارتباط با مطالبات مزدی بودند.

روز شنبه گزارش‌هایی از بیکار شدن کارگران دیگر کارخانه‌ها نیز منتشر شد.

کانال تلگرام «انجمن کارگران و استادکاران بانه» گزارش داد تنها چند روز مانده به روز جهانی کارگر، ۱۷۰ کارگر شهرداری سقز که در بخش‌های خدماتی مشغول به کار بودند اخراج شدند.

طبق این گزارش، این کارگران با قرارداد ۸۷ روزه در بخش‌های فضای سبز، اجراییات و نگهبانی مشغول به کار بودند.

همچنین ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند روز شنبه هشتم اردیبهشت‌، کامیون‌داران در شهرهای مختلف کشور دست از بارگیری و ادامه کار کشیدند. آن‌ها در اعتراض به کاهش کرایه‌ها و سهمیه سوخت کامیون‌های خود دست به اعتصاب زدند.

علاوه بر کارگران و بازنشستگان، معلمان سراسر ایران نیز بارها نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض کرده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، به مناسبت روز معلم، برای تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه تهران در ۱۳ اردیبهشت فراخوان داد.