هشدار وقوع سیل و مرگ ۱۷۷ نفر در تصادفات جاده‌ای در ۵ روز

تیمور حسینی، رییس پلیس راهور، روز سه‌شنبه ۲۹ اسفند اعلام کرد تصادفات جاده‌ای در ایران در پنج روز گذشته ۱۷۷ کشته و شش هزار و ۲۰۰ مجروح بر جای گذاشته است. سازمان هواشناسی برای پنج استان کردستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و بخشی از خوزستان «هشدار قرمز» صادر کرد.

این مقام پلیس، عامل انسانی را مهم‌ترین دلیل تصادفات جاده‌ای مرگ‌بار در ایران معرفی کرد و گفت: «ما نمی‌توانیم در تمام ٢٣٠ هزار کیلومتر راه‌ها حضور داشته باشیم.»

حسینی «قول» داد با به‌کارگیری تدابیر لازم، آمار تصادفات تا پایان دولت ابراهیم رئیسی ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یابد.

پیش از این و در روز ۲۳ اسفند، حسن مومنی، رییس پلیس راه کشور از عامل انسانی، بی‌توجهی به جلو و سرعت بالا به عنوان دلایل اصلی آمار بالای تصادفات جاده‌ای و تلفات ناشی از آن یاد کرد.

مومنی گفت: «۳۲ درصد مرگ و میرهای ناشی از تصادف رانندگی، در مورد افرادی با میانگین سنی ۲۰ تا ۳۰ سال است.»

در صحبت‌های مسوولان جمهوری اسلامی نقش رانندگان وسایل نقلیه در تصادفات منجر به مرگ در ایران برجسته می‌شود اما بسیاری از مردم و کارشناسان، خودروهای بی‌کیفیت ساخت داخل و جاده‌های ناایمن را در وقوع این پدیده مرگ‌بار دخیل می‌دانند.

به گزارش پلیس راهور، بیشترین آمار تصادف در کشور به نام سه خودروی پراید، ساینا و پژو ثبت شده است.

از نظر میزان جریمه، خودروهای پراید، ساینا و سمند در صدر قرار دارند.

موسی برزین، حقوق‌دان، در گفت‌وگو با ایران‌وایر به کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل اشاره کرد و گفت از منظر حقوقی باید بین «ساخت خودروی بی‌کیفیت» و «ایراد فنی منجر به بروز حادثه» تمایز قائل شد.

او گفت: «پژو یا پراید و خودروهایی از این دست، خودروهای بی‌کیفیتی هستند و خریداران هم با آگاهی از وضعیت کیفیت، آن‌ها را می‌خرند. بنابراین صرف اینکه کیفیت یک خودرو پایین است، در پی بروز تصادف، نمی‌توان علیه سازنده‌اش طرح دعوی کرد.»

برزین در عین حال تاکید کرد اگر تصادف رخ داده بر اثر ایراد فنی خودرو نظیر کار نکردن ایربگ‌ها باشد، مسوولیت آن بر عهده سازنده است.

تصادفات جاده‌ای در ایران منجر به کشته شدن ۲۰ هزار نفر در سال می‌شود. ۳۶۰ هزار تن نیز سالانه در این حوادث مجروح می‌شوند.

هشدار قرمز بارندگی و سیل برای پنج استان

از جمله مخاطرات پیش روی مسافران نوروزی در سال جاری، اوضاع جوی و نگرانی از وقوع سیل است.

سازمان هواشناسی کشور روز ۲۹ اسفند برای پنج استان کردستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و بخشی از خوزستان «هشدار قرمز» صادر کرد.

ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، وابسته به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از مسافران نوروزی خواست سفر خود را از روز پنج‌شنبه، دوم فروردین سال ۱۴۰۳ آغاز کنند زیرا اوضاع جوی در بیشتر مناطق ایران در آن روز «مطلوب‌تر» خواهد بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که یک روستا در استان لرستان و دو روستا در استان کهگیلویه و بویر احمد به دنبال احتمال وقوع سیل تخلیه شده‌اند.