تغییر مدیرعامل متروی تهران پس از قرار گرفتن نامش در فهرست تحریم‌های کانادا

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران روز یک‌شنبه ۲۷ اسفند از تغییر مدیرعامل متروی تهران خبر داد. بر اساس این گزارش، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در حکمی رضا محمدنژاد بیدخت را به عنوان سرپرست شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری (مترو) منصوب کرد.

پیش از این گزارش‌های تایید نشده‌ای از استعفای مسعود درستی، مدیرعامل پیشین مترو منتشر شده بود.

درستی روز ۲۲ اسفند برای پاسخ‌گویی درباره «خرابی‌های مکرر مترو» به صحن شورای شهر تهران دعوت شده بود اما در این جلسه حضور حضور نیافت و به جای او، مجید رستمی، قائم‌ مقام عملیات شرکت بهره‌برداری متروی تهران به سوالات پاسخ داد.

پیش از این محسن هرمزی،‌ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران خبر استعفای درستی را تکذیب کرده و گفته بود او به دلیل «سرماخوردگی شدید» در جلسه شورا شرکت نکرد.

حاشیه‌های مربوط به مدیرعامل متروی تهران و شائبه استعفای او از هفته گذشته و به دنبال قرار گرفتن نامش در فهرست تحریم‌های کانادا شکل گرفت.

دولت کانادا روز ۱۸ اسفند و هم‌زمان با روز جهانی زنان، مسعود درستی و زهره الهیان، نماینده مجلس شورای اسلامی را به اتهام نقض گسترده و نظام‌مند حقوق بشر و مشارکت در سرکوب خشونت‌آمیز زنان و دختران در ایران تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کانادا برای تحریم درستی آمده است که او قانون حجاب اجباری را در حمل و نقل عمومی اجرا می‌کند.

پایگاه خبری دیده‌بان ایران روز ۲۰ اسفند گزارش داد خانواده درستی قصد مهاجرت به کانادا را داشتند اما در پی اعلام این تحریم، تیرشان به سنگ خورده است.

دیده‌بان ایران افزود درستی از سوی خانواده‌اش تحت فشار قرار گرفته تا در محل کارش حاضر نشود و به همین دلیل، در گفت‌وگو با برخی مدیران شهرداری تهران موضوع استعفایش را مطرح کرده است.

بر اساس این گزارش، درستی در یک جمع خصوصی با اشاره به تهدیدها و شرایط خاص سال گذشته در متروی تهران گفت هر روز موضوع جدیدی در مترو پدیدار می‌شود: «۲۸ اسفند ۱۴۰۱ به صورت کاملا غیرمنتظره موضوع "عفاف و حجاب" وارد ماموریت‌ها و مسوولیت‌های شرکت شد.»

او از تلاش‌های خود برای مصون نگه داشتن متروی تهران از «ورود به این مقوله پیچیده و عجیب» خبر داد و افزود به دلیل «بی‌حجابی زنان در مترو» تهدید به توبیخ و معرفی به دادگاه برای ترک فعل شده است.

مسعود درستی همچنین به استخدام حجاب‌بان‌ها در مترو پرداخت و گفت این اتفاق در حالی رخ داد که متروی تهران ماه‌ها «در حال پیگیری و التماس برای جذب نیروی متخصص» بود.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در واکنش به این اظهارات گفت: «این سخنان درست نیست. باید موضع‌گیری کند و اگر بخشی از آن درست است، در تناسب با جریان انقلابی و تلاش سخت راهبران و نیروهای مترو، حتما باید جوابگو باشد.»

درستی پیش از این در مهرماه در ماجرای بی‌هوشی، به کما رفتن و مرگ آرمیتا گراوند، گزارش‌ها را درباره درگیری عوامل مترو یا مسافران دیگر با این دختر نوجوان تکذیب کرده و گفته بود: «فیلم‌های مداربسته مترو این ادعا را رد می‌کند.»

اشاره او به فیلم‌های مداربسته در حالی بود که شرکت مترو صرفا یک ویدیوی تقطیع شده از خارج واگن پخش کرد که نشان می‌داد چند دختر نوجوان بدون مقنعه وارد واگن می‌شوند و لحظاتی بعد یکی از مسافران، دختری را که به نظر بی‌هوش بود از واگن بیرون می‌آورد.