نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از رزمایش مشترک با چین و روسیه خبر داد

همزمان با بالا گرفتن تنش‌ها در منطقه بین آمریکا و نیروهای نیابتی تهران، شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، اعلام کرد که یک رزمایش دریایی مشترک میان کشورهای ایران، روسیه و چین تا پایان سال جاری و با هدف «تامین امنیت منطقه» برگزار می‌شود.

ایرانی روز دوشنبه در مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی و آمادگاه شمال کشور در منجیل گفت: «البته از دیگر کشورها هم دعوت شده است تا در این رزمایش شرکت کنند.»

او نام کشور خاصی به غیر از چین و روسیه را ذکر نکرد.

هنوز جزییات بیشتری از این رزمایش مشترک منتشر نشده و مشخص نیست محدوده آن و تعداد نیروهای شرکت‌کننده در آن چه میزان است.

این مقام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی درباره دلایل برگزاری این رزمایش افزود: «مهم‌ترین راهبرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شرایط حاضر حفظ و حراست از منافع و منابع اقتصادی نظام اسلامی و مردم است.»

این نخستین بار نیست که سه کشور ایران، چین و روسیه رزمایش مشترک نظامی برگزار می‌کنند.

در اسفند سال گذشته، مانور مشترک دریایی این سه کشور که متحد نزدیک یکدیگرند، در شمال اقیانوس هند به مدت پنج روز برگزار شد.

تهران، مسکو و پکن می‌گویند که رزمایش‌های مشترک این سه کشور به توسعه همکاری‌ها میان نیروهای دریایی کشورهای شرکت‌کننده و همچنین افزایش آمادگی مشترک برای تامین امنیت دریایی کمک می‌کند.

اعلام برگزاری رزمایش مشترک جدید میان این سه کشور در میانه تنش‌ها در منطقه به ویژه حملات مداوم حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در دریای سرخ علیه کشتی‌رانی تجاری است.

پیشتر آمریکا ائتلافی دریایی با کشورهای متحدش علیه این تهدیدها و حملات حوثی‌ها تشکیل داده است.

آمریکا در ماه‌های اخیر بارها اعلام کرده که پهپادهایی از جمله پهپادهای ساخت ایران را در منطقه سرنگون کرده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران ادامه داد: «ما با همراهی کشتی‌های ایران در دریا، از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران حراست و برای تامین امنیت و ایمنی به کشورهایی که نیاز به حمایت دارند کمک می‌کنیم.»

به گفته او، تا پایان امسال الحاق چند کشتی به ناوگان نیروی دریایی ایران پیش‌بینی شده است.

پیشتر جمهوری اسلامی یک ناوشکن به نام البرز را به دریای سرخ اعزام کرده است.

حملات حوثی‌ها از زمان آغاز جنگ غزه افزایش یافته و این شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران می‌گویند که در حمایت از فلسطینی‌ها چنین حملاتی را انجام می‌دهند.

پیش از آغاز جنگ کنونی غزه، شرایط منطقه همچنان پرتنش بود.

نیروی دریایی آمریکا در مردادماه اعلام کرد بیش از سه هزار نیرو با دو ناو جنگی، به عنوان بخشی از استقرار نیروهای بیشتر در منطقه خاورمیانه، با هدف بازداشتن جمهوری اسلامی از توقیف نفتکش‌ها، وارد دریای سرخ شدند.