دادستانی اسرائیل خواستار محرمانگی پرونده حمله سایبری به کارمندان دولتی این کشور شد

رسانه‌های اسرائیلی از هدف قرار گرفتن اطلاعات شخصی کارکنان دولتی این کشور از طریق یک حمله سایبری خبر دادند. روزنامه هاآرتص گفت داده‌های این افراد به دست یک دولت خارجی رسیده است. روزنامه جروزالم پست در گزارش مشابهی ایران را مسئول این حمله سایبری معرفی کرده است.

در پی انتشار این گزارش‌ها دادخواستی در دادگاه تل آویو ثبت شد که خواستار لغو حکم محرمانگی این پرونده شده بود. دادگاه اسرائیل تاکنون این حکم را لغو نکرده است اما اسناد مربوطه نشان می‌دهد ممنوعیت انتشار جزئیات این نفوذ سایبری به دستور دادستانی این کشور و با هدف تحقیقات در این زمینه اعمال شده است.

الاد من، وکیل این دادخواست تاکید کرده است هرگونه دستور موقت برای تحقیقات باید مدت‌زمان موقت داشته باشد و جزئیات این حمله باید به سود منافع عمومی منتشر شود.

او همچنین گفت نهادهایی مانند شین بت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) و اداره ملی سایبری اسرائیل که اغلب به توانایی دفاعی خود افتخار می‌کنند در این پرونده برای سرپوش گذاشتن بر ضعف‌ها و پنهان‌سازی شکست خود خواستار این محرمانگی شده‌اند.

آونر بارنیا، از مقام‌های پیشین شین‌بت و پژوهشگر مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه حیفا به هاآرتص گفت تجربه او نشان می‌دهد برخی درخواست‌ها برای محرمانگی پرونده‌های این چنینی اغلب با هدف سرپوش گذاشتن بر ناکارامدی‌های فنی انجام می‌شود و ارتباطی با ملاحظات حرفه‌ای و رسمی ندارد.

او همچنین افشای جزئیات این‌گونه پرونده‌ها را مفید عنوان کرد و گفت این کار به بهبود آگاهی عمومی کمک می‌کند و سازمان‌های دولتی و مردم را بیش از پیش نسبت به خطرات ضعف‌های امنیت سایبری آگاه می‌سازد.

هم‌زمان با آغاز جنگ اسرائیل و حماس، نبردی سایبری بین این کشور، جمهوری اسلامی و برخی گروه‌های هکری دیگر شکل گرفته است.

چندی پیش شرکت امنیت سایبری «چک‌پوینت» با انتشار گزارشی گفت از زمان نفوذ گروه حماس به خاک اسرائیل در ۱۵ مهر تاکنون تعداد حملات سایبری علیه این کشور ۱۸ درصد افزایش داشته است که ۵۲ درصد از آن‌ها علیه زیرساخت‌های دولتی بوده‌اند.

در این مدت تعداد زیادی از حملات سایبری صورت گرفته علیه اهداف اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده شده‌اند.

آذر ماه گذشته هکرهای تحت حمایت جمهوری اسلامی با انجام حمله‌ای سایبری ۵۰۰ گیگابایت از داده‌های مرکز پزشکی «زیو» را در شهر صفد به سرقت بردند. در میان اطلاعات هک شده داده‌های حدود ۱۰۰ هزار پرونده پزشکی مرتبط با ارتش اسرائیل نیز وجود داشته است.


چند هفته پس از آن، گروه «گنجشک درنده» که مقامات جمهوری اسلامی آن را به اسرائیل منتسب می‌کنند با انجام حمله‌ای سایبری به جایگاه‌های سوخت ایران موجب توقف کامل عملیات سوخت‌رسانی در کشور شد.