گزارشگران بدون مرز برخورد قضایی با سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی را محکوم کرد
سازمان گزارشگران بدون مرز، اعمال برخوردهای قضایی علیه سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی را محکوم کرد و خواهان آزادی بیقید و شرط این دو روزنامهنگار زن شد.
گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود نوشت: «جمهوری اسلامی در حال انتقامجویی از خبرنگاران است.»
جاناتان داگر، مدیر بخش خاورمیانه سازمان گزارشگران بدون مرز در این بیانیه گفت جمهوری اسلامی به انتقامگیری از خبرنگارانی ادامه میدهد که از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ به وظایفشان در راستای خدمت به حق مردم برای دسترسی به اخبار و اطلاعات عمل کردهاند.
داگر افزود نسیم سلطانبیگی و سعیده شفیعی، خبرنگارانی شجاع هستند: «مانند ۱۰ همکار دیگرشان که به دلیل پوشش خبری اعتراضات در بازداشت به سر میبرند.»
به گفته مدیر بخش خاورمیانه سازمان گزارشگران بدون مرز، این دو روزنامهنگار زن «شایسته تجلیل هستند نه زندان».
سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی در جریان خیزش انقلابی بازداشت و مرداد امسال به «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شدند.
هر کدام از این دو روزنامهنگار به چهار سال و سه ماه حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروهها محکوم شدند.
اوایل بهمن سال گذشته، انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران از انتقال ملیکا هاشمی، سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی، سه روزنامهنگاری که در تهران بازداشت شدند به زندان اوین خبر داد.
زارعی بعدا از اتهامهای وارده تبرئه شد. با رد درخواست تجدیدنظر پروندههای شفیعی و سلطانبیگی، این دو زندانی شدند.
پیشتر انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران «صدور احکام قضایی سنگین و غیرمتعارف علیه روزنامهنگاران» را محکوم کرد و از دستگاه قضایی خواست صدور این احکام را متوقف کند.
این انجمن نوشت: «صدور این احکام نافی هر ادعایی در مورد مبارزه با فساد، حمایت از فعالیتهای قانونی رسانهای و ایجاد امنیت برای روزنامهنگاران است.»
جمهوری اسلامی همواره یکی از سرکوبگران بزرگ رسانهها در جهان شناخته شده است اما این سرکوبها از زمان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
در جریان این خیزش دهها روزنامهنگار و فعال رسانهای بازداشت شدند و الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو گزارشگر قتل مهسا ژینا امینی، در زندان به سر میبرند.
زندانی کردن روزنامهنگاران همچنان ادامه دارد و در تازهترین مورد، شایا شهوق، روزنامهنگار و گرافیست بازداشتشده که در زندان آمل به سر میبرد، با حکم شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به پنج سال زندان محکوم شد.
شهوق روز ۲۸ آبان با اتهامات «عضویت در گروههای معاند، اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار، اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری» محاکمه شده بود.