قطع ارتباط یهودیان ایران با خانواده‌هایشان در اسرائیل به دلیل فشارهای جمهوری اسلامی

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی‌ است در پی تهدید حکومت در ایران، بعضی از یهودیان ایرانی ارتباط خود با بستگان و آشنایان در اسرائیل را در فضای مجازی قطع کرده‌اند.

بر اساس این اطلاعات که روز چهارشنبه ۱۰ آبان به ایران اینترنشنال رسیده، در روزهای گذشته برخی از یهودیان ایرانی با فشار حکومت، شماره تلفن بستگان خود در اسرائیل را مسدود کرده‌اند.

از سویی هم تعدادی از آن‌ها گروه‌های خانوادگی مشترک با بستگان و خویشاوندانشان در پیام‌رسان‌ها از جمله واتس‌اپ را ترک کرده‌اند.

در چند روز اخیر یهودیان‌ ایران با برگزاری مراسمی در کنیسه‌های چند شهر به حمایت از حماس پرداختند و اعلام‌ کردند که بهودیت از صهیونیسم‌ جداست.

گزارش‌هایی هم از تماس تلفنی با برخی از یهودیان شیراز و تهران و هشدار به آن‌ها برای قطع هرگونه رابطه مجازی با بستگانشان به ایران اینترنشنال رسیده است.

این فشارها در حالی افزایش می‌یابد که در روز سه‌شنبه هم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به ریاست دادستان کل کشور هرگونه اقدام در جهت تایید، تقویت و تحکیم اسرائیل در فضای مجازی را جرم‌انگاری کرد.

این کارگروه همچنین ارائه خدمات به سکوهای متعلق به اسرائیل و معاونت برای سفر اتباع ایرانی به این کشور از طریق فضای مجازی را جرم اعلام کرد.

مقام‌های سیاسی و نظامی ارشد جمهوری اسلامی از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل بارها از حمله حماس حمایت کرده و همچنین خواستار حمایت شهروندان نیز شده‌اند.

مقام‌های آمریکا و اروپا نیز از سوی دیگر نگران اقدامات جمهوری اسلامی و امکان گسترش جنگ در صورت دخالت نیروهای نیابتی ایران هستند. مقام‌های ایران پیش از این حمله حماس درباره عادی‌سازی ارتباط عربستان سعودی با اسرائیل هشدار داده بودند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا روز جمعه ۲۸ مهر یکی از دلایل حمله حماس به اسرائیل را مختل کردن روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل دانست.

در داخل ایران، علاوه بر مقام‌های سپاه پاسداران، نمایندگان خامنه‌ای در استان‌ها از جمله مقام‌هایی هستند که در خطبه‌های نماز جمعه مکررا بر حمایت همه‌جانبه از فلسطینی‌ها تاکید کرده‌اند.

با آن‌که مقام‌های حکومت سعی بر تحمیل فضای حمایت از حماس در اماکن عمومی و رسانه‌ها دارند، در مواردی شهروندان سعی کرده‌اند اعتراض خود را به این سیاست حکومت ایران در حمایت از حماس نشان دهند.

از جمله این موارد تماشاگران بازی‌های اخیر استقلال و پرسپولیس بودند. در بازی استقلال تماشاگران به درخواست برای سکوت برای فلسطینی‌ها واکنش نشان دادند.

هواداران تیم پرسپولیس هم در یک بازی به آوردن پرچم‌های فلسطین به استادیوم واکنش نشان دادند.

در یک مورد دیگر نیز علی سامره، سرپرست باشگاه استقلال به درخواست خبرنگار صداوسیما برای محکوم کردن اسرائیل پاسخ منفی داد.

شهروندان در برخی شهرها‌ هم با انتشار و یا ارسال ویدیوهایی سعی کرده‌اند به نصب بنرها و تصاویر شهری برای حمایت از حماس واکنش نشان دهند.

با این حال، اکنون گزارش‌ها از فشار به یهودیان ایرانی نشان می‌دهد جو امنیتی برای تحمیل حمایت از حماس بر شهروندان تشدید شده است.