بازی‌های آسیایی هانگژو؛ بدترین عملکرد ۲۰ سال گذشته کاروان ورزشی ایران در آسیا

کاروان ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو با مدال برنز سارا بهمنیار در روز آخر، با ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز و قرار گرفتن در رده هفتم جدول مدال‌ها، به کار خود پایان داد تا پس از بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان، ضعیف‌ترین عملکرد ۲۰ سال گذشته از نظر جایگاه تیمی به ثبت برسد.

کاروان ورزش ایران در این دوره از بازی‌های آسیایی در حالی به کسب ۱۳ طلا بسنده کرد که آمار نشان می‌دهد با وجود رقم‌خوردن برخی پیروزی‌های بی‌سابقه مانند مدال تیمی پینگ‌پنگ و شطرنج و تک مدال ژیمناستیک، مرغوبیت و تعداد مدال‌های ایران به نسبت دوره‌های قبلی افت قابل توجهی داشته و برای اولین بار در چهار دوره گذشته کاروان ایران نتوانسته ۲۰ مدال طلا کسب کند.

به طور مثال در دوره گذشته بازی‌های آسیایی در جاکارتا اندونزی، ایران در هر کدام از رشته‌های وزنه‌برداری، تکواندو، دوومیدانی، کبدی و کاراته موفق به کسب دو مدال طلا شده بود. اما در این دوره تنها در کاراته و دوومیدانی، یک مدال طلا به دست آمد.

تیراندازی با کمان نیز از دیگر رشته‌هایی است که کاروان ایران در هانگژو مدال کسب نکرد. این درحالی است که در هر سه دوره گذشته کاروان ایران در گوانگژو، اینچئون و جاکارتا در این رشته مدال‌آور بوده است.

از سوی دیگر، ورزشکارانی مانند جواد فروغی که مدال طلای المپیک ۲۰۲۰ را داشتند، بدترین عملکرد خود را ثبت کردند.

تیم‌های مدال‌آور ناکام

اما ناکامی ایران در این دوره از بازی‌های آسیایی محدود به رشته‌های انفرادی نیست و کاروان ایران در رشته‌های تیمی هم عملکرد قابل قبولی نداشتند. تیم ملی بسکتبال ایران برای اولین بار در ۵ دوره اخیر مسابقات هیچ مدالی نگرفته است تا این رشته پس از چهار دوره، در کسب مدال ناکام بماند. تیم بسکتبال سه نفره هم که در دوره گذشته صاحب برنز شده بود، در این دوره از رقابت‌ها حذف شد.

اوضاع در هندبال نیز متفاوت از بسکتبال نبود و ایران از صعود به جمع چهار تیم پایانی رقابت‌ها باز ماند. این در حالی است که ایران در سه دوره گذشته تنها یک بار از رسیدن به جمع چهار تیم نهایی باز مانده بود.

کاروان ایران که در دوره گذشته دو مدال طلا در رشته کبدی مردان و زنان کسب کرده بود، این دوره در کسب قهرمانی در هر دو بخش مردان و زنان ناکام بود و با شکست برابر هند و چین تایپه، به ترتیب به نقره و برنز رسیدند.

عملکرد پرانتقاد تیم فوتبال امید ایران در این دوره از بازی‌های آسیایی نیز خالی از حاشیه نبود. در حالی که فوتبال باشگاهی در ایران به دلیل حضور تیم تحت هدایت رضا عنایتی در بازی‌های آسیایی هانگژو تعطیل شده بود، تیم امید برای اولین بار در تاریخ بازی‌های خود با هنگ‌کنگ مغلوب شد و از رسیدن به جمع چهار تیم پایانی باز ماند.

تیم واترپلو ایران هم در آخرین روز بازی‌ها در رده چهارم قرار گرفت تا نسبت به دوره گذشته که به مدال برنز رسیده بود، تنزل پیدا کند.

کاروان ناقص، پر از همراهان غیرورزشی

از سوی دیگر، کاروان ایران که بدترین عملکرد ۴ دوره گذشته را ثبت کرده است، به بهانه کمبود بودجه، قرار بود یکی اقتصادی‌ترین و در عین‌حال کیفی‌ترین کاروان‌های ورزشی ایران باشد. به همین دلیل تیم‌های مختلفی از کاروان ایران در هانگژو حذف شدند. از جمله هندبال و بسکتبال زنان که در سال گذشته عملکرد کم‌سابقه‌ای در مسابقات بین‌المللی داشتند، به چین اعزام نشدند.

با این حال، کاروان به ظاهر لاغر شده ایران، پر بود از افراد غیرورزشی که وظیفه کنترل ورزشکاران را داشتند. به عنوان مثال در روز مسابقه الناز رکابی، سالن سنگنوردی مملو از اعضای غیرورزشی کاروان ایران بود.