پنتاگون: به دلیل ادامه تهدید ایران علیه کشتی‌های تجاری، نیروهای آمریکا در منطقه می‌مانند

در میانه تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و آمریکا بر سر توقیف نفت‌کش‌های خارجی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک سخنگوی پنتاگون اعلام کرد به دلیل ادامه تهدید گروه‌های وابسته به سپاه، نیروهای ایالات متحده آمریکا تا وقتی لازم باشد در منطقه خلیج فارس باقی می‌مانند.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون این اظهارات را روز سه‌شنبه هفتم شهریور در نشست خبری خود و در پاسخ به پرسشی درباره مدت زمان حضور نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس برای مقابله با تهدید‌ ایران علیه کشتی‌های تجاری بیان کرد.

او گفت: «نیروهای آمریکا برای جلوگیری از هر گونه تهدید یا رفتار غیرحرفه‌ای یا ناامن گروه‌های مورد حمایت سپاه پاسداران در منطقه حضور دارند.»

معاون سخنگوی پنتاگون افزود: «در هفته‌های اخیر شاهد اقدام‌های گروه‌های مورد حمایت سپاه در آزار و اذیت کشتی‌های تجاری بوده‌ایم. اقدام‌های آزارگرانه ایران ادامه دارد و به همین دلیل نیروهای خود را به منطقه فرستادیم.»

اواخر مرداد ماه و پس از آن که سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا از عزم این کشور برای افزایش نیروهای خود در منطقه سخن گفت، فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) از اعزام جنگنده‌های اف-۳۵اس به منطقه «برای بازدارندگی از اقدامات رژیم ایران» خبر داد.

همچنین یک هفته پیش از آن، سه هزار نیروی نظامی آمریکا با ناوهای جنگی از دریای سرخ عبور کردند.

در آن زمان، آمریکا وعده داد هواپیماهای جنگنده بیشتری به تنگه هرمز بفرستد و از استقرار جنگنده‌های وارتاگ ای-۱۰ و افزایش استفاده از هواپیماهای جنگنده اف-۱۶ در منطقه خبر داد.

بر اساس گزارش‌ها، ایالات متحده در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد.

در سال‌های اخیر علاوه بر این که نیروهای جمهوری اسلامی برخی کشتی‌های تجاری را توقیف کرده‌اند، حکومت ایران به ویژه سپاه پاسداران به حملات پهپادی و خرابکارانه به کشتی‌های تجاری نیز متهم شده است.

به گفته ارتش آمریکا، ایران طی دو سال گذشته نزدیک به ۲۰ کشتی یا نفت‌کش با پرچم‌های بین‌المللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده است تا توقیف کند.

به تازگی آسوشیتدپرس بر اساس اطلاعات شرکت‌های ردیابی گزارش داد که تخلیه نفت‌کشی که مدت‌هاست مظنون به حمل نفت خام توقیف شده ایران است، با وجود تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه کشتی‌ها در خلیج فارس، در نزدیکی تگزاس آغاز شد.

پس از انتشار این خبر، مقام‌های جمهوری اسلامی تهدیدهایی را علیه آمریکا مطرح کردند.

جنجال‌ها بر سر نفت‌کش سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۰ آغاز شد که گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» اعلام کرد این نفت‌کش مشکوک به حمل نفت خام ایران از پایانه صادراتی نفت در جزیره خارک است.