روسیه از «نابودی» دو شناور نظامی اوکراین در دریای سیاه خبر داد
در ادامه درگیریهای روسیه و اوکراین در دریای سیاه که از زمان خروج روسیه از توافق صادرات غلات اوکراین شدت گرفته و همچنان ادامه دارد، مسکو اعلام کرد دو شناور نظامی اوکراین را در این دریا «نابود» کرده است. همزمان روسیه از تداوم حملات پهپادی اوکراین به مسکو خبر داد.
وزارت دفاع روسیه روز سهشنبه ۳۱ مرداد اعلام کرد یک فروند هواپیمای ناوگان دریای سیاه روسیه، یک شناور شناسایی نیروهای مسلح اوکراین را که در منطقه تولید گاز تحت کنترل روسیه قرار داشت، منهدم کرده است.
کمی پس از اعلام این خبر، وزارت دفاع روسیه مسوولیت انهدام شناور دوم به وسیله یک هواپیمای دیگر را نیز بر عهده گرفت.
ارتش اوکراین یا دیگر مقامهای این کشور هنوز درباره این ادعاهای وزارت دفاع روسیه واکنشی نشان ندادهاند.
حملات در دریای سیاه تقریبا به مدت یک سال نسبتا کم شده بود و این کاهش حملات اجازه میداد توافق صادرات غلات اوکراین از این دریا به اجرا گذاشته شود.
مسکو اما ماه گذشته میلادی از این توافق که تحت حمایت سازمان ملل متحد و ترکیه به دست آمده بود، خارج شد و سپس به بمباران زیرساختها در بندرهای اوکراین پرداخت.
در مقابل، اوکراین نیز به ناوگان روسیه در دریای سیاه و حتی پل منتهی به شبهجزیره کریمه با پهپادها و شناورهای دریایی بدون سرنشین حمله کرد.
کییف همچنین تهدیدهای روسیه مبنی بر غرق کردن کشتیهای باری اوکراین در دریای سیاه را نادیده گرفت و یک کریدور دریایی برای عبور یک کشتی سازماندهی کرد که هفته گذشته بدون حمله روسیه به ترکیه رسید.
خبرگزاری فرانسه نوشت که باید منتظر بود و دید آیا اوکراین موفق به حفظ چنین مسیرهایی در دریا خواهد شد یا نه.
همزمان با ادامه درگیریهای دریایی میان دو کشور اما قلمرو روسیه به طور فزایندهای هدف پهپادهای منتسب به اوکراین قرار میگیرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، روز سهشنبه، برای پنجمین روز متوالی دو فروند پهپاد بر فراز منطقه مسکو سرنگون شدند اما تلفات جانی این حمله مشخص نشده است.
همچنین فعالیت سه فرودگاه بزرگ بینالمللی مسکو برای مدت کوتاهی متوقف شد.
پیشتر ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین گفته بود جنگ در حال گسترش به خاک روسیه است.
او در روزهای اخیر یک سفر دورهای اروپایی به کشورهای دانمارک، سوئد و هلند برای دریافت کمکهای جدید و شرکت در نشست بالکان در یونان انجام داده است.
همزمان با این سفر و پس از چراغ سبز ایالات متحده، هلند و دانمارک تصمیم گرفتند دهها جنگنده آمریکایی اف-۱۶ را به اوکراین بفرستند.