شرکت شورون اظهارات ایران درباره تصادف نفتکش ریچموند وویجر با یک شناور ایرانی را رد کرد

شرکت آمریکایی شورون که نفت‌کش ریچموند وویجر با پرچم باهاما را مدیریت می‌کند، در پاسخ به پیگیری رویترز، اظهارات سازمان بنادر ایران مبنی بر تصادف این نفت‌کش با یک شناور ایرانی و متواری شدن آن را رد کرد. نیروی دریایی ایران چهارشنبه با این اتهام قصد توقیف این نفت‌کش را داشت.

یکی از سخنگویان شورون به رویترز گفت ایران هیچ شکایت یا حکم دادگاهی به این شرکت ابلاغ نکرده است.

او افزود: بر خلاف گفته برخی منابع، نفت‌کش ریچموند وویجر در خلیج فارس هیچ تصادفی نداشته است.

یک روز پس از انتشار خبری درباره اقدام ناکام جمهوری اسلامی در توقیف دو نفت‌کشدر آب‌های بین‌المللی دریای عمان، ایرنا روز پنج‌شنبه به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی ایران نوشت: «نفت‌کش ریچموند وویجر با پرچم باهاما پس از برخورد با شناور ایرانی، بدون توجه به قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی و هشدارها و اخطارهای ناو نیروی دریایی ارتش، با تغییر مسیر خود وارد آب‌های عمان و متواری شد.»

چهارشنبه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد از اقدام نیروی دریایی جمهوری اسلامی برای توقیف دو نفت‌کش تجاری تی‌آر‌اف ماس و ریچموند وویجر در آب‌های بین‌المللی در دریای عمان جلوگیری کرده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای جمهوری اسلامی به نفت‌کش ریچموند وویجر که در نزدیکی سواحل عمان قرار داشت، چندین بار شلیک کردند، اما به این کشتی آسیب جدی نرسید و سرنشینان آن نیز آسیب ندیدند.

کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا، روز جمعه در واکنش به تلاش‌های اخیر جمهوری اسلامی برای توقیف کشتی‌ها گفت معلوم نیست جمهوری اسلامی با چه هدفی این کار را انجام می‌دهد.

او افزود: «باید تصور کنیم که این آخرین باری نیست که ایران تلاش می‌کند چنین اقدامی را علیه شناورهای تجاری انجام دهد.»

معاون وزیر خارجه بریتانیا نیز در واکنش به تلاش ناکام جمهوری اسلامی در توقیف دو نفت‌کش نوشت: ایران تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت شرکای ما در خاورمیانه و تجارت جهانی است.

او تاکید کرد بریتانیا به همکاری با اعضای ائتلاف بین‌المللی برای جلوگیری از «تجاوز» ایران و حفاظت از آزادی دریانوردی ادامه خواهد داد.

در پی افزایش تلاش‌های جمهوری اسلامی در توقیف کشتی‌های تجاری، آمریکا به همراه شرکای خود گشت‌زنی کشتی‌ها و هواپیماهای خود را در تنگه هرمز افزایش داده است.

به گفته سنتکام، از سال ۲۰۲۱ تا کنون، ایران حدود ۲۰ کشتی تجاری را در آب‌های بین‌المللی هدف مزاحمت، حمله و توقیف قرار داده است.

در جدیدترین مورد از این اقدام‌های جمهوری اسلامی، دادستانی تهران روز ۱۳ اردیبهشت اعلام کرد که نفت‌کش «نیووی» با پرچم پاناما از سوی سپاه پاسداران در تنگه هرمز توقیف شده است.

کمتر از یک هفته پیش از آن نیز ارتش جمهوری اسلامی یک نفت‌کش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده‌ بود.