جمهوری اسلامی از صدور «حکم قضایی» برای توقیف نفتکش آمریکایی خبر داد
یک روز پس از انتشار خبری درباره اقدام ناکام جمهوری اسلامی در توقیف دو نفتکش در آبهای بینالمللی دریای عمان، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) اعلام کرد که حکم قضایی برای توقیف نفتکش ریچموند وویجر از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی صادر شده است.
ایرنا روز پنجشنبه ۱۵ تیر خبر داد «پس از صدور حکم قضایی، توقیف نفتکش متخلف به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بهعنوان ضابط قضایی، در دستور کار قرار گرفت».
روز چهارشنبه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد از اقدام نیروی دریایی جمهوری اسلامی برای توقیف دو نفتکش تجاری در آبهای بینالمللی در دریای عمان جلوگیری کرده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای جمهوری اسلامی به یکی از این نفتکشها که در نزدیکی سواحل عمان قرار داشت، چندین بار شلیک کردند.
مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در مورد حمله نیروهای ایران به این دو نفتکش گفت: «حمله بیدلیل نیروی دریایی ایران به کشتی ریچموند وویجر و تعرض آنها به کشتی تیآراف ماس، ناقض قوانین بینالمللی و مخل امنیت و ایمنی تردد در منطقه است.»
ایرنا اما روز پنجشنبه به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی ایران نوشت: «نفتکش ریچموند وویجر با پرچم باهاما پس از برخورد با شناور ایرانی، بدون توجه به قوانین و مقررات بینالمللی دریایی و هشدارها و اخطارهای ناو نیروی دریایی ارتش، با تغییر مسیر خود وارد آبهای عمان و متواری شد.»
بر پایه اعلام این سازمان، «بر اثر این سانحه، شناور ایرانی از پاشنه دچار آبگرفتگی و پنج نفر از خدمه آن دچار مصدومیت شدید شدند.»
بر همین اساس به گفته ایرنا، «پیگیری برای توقیف این نفتکش ادامه دارد و پرونده این نقض حقوق و قوانین بینالمللی همچنان باز است.»
شرکت نفت آمریکایی شورون که مدیریت کشتی ریچموند وویجر را بر عهده دارد، اعلام کرده که خدمه این کشتی سالم هستند و کشتی بهطور عادی کار میکند.
در پی افزایش تلاشهای جمهوری اسلامی در توقیف کشتیهای تجاری، آمریکا به همراه شرکای خود گشتزنی کشتیها و هواپیماهای خود را در تنگه هرمز افزایش داده است.
به گفته سنتکام، از سال ۲۰۲۱ تا کنون، ایران حدود ۲۰ کشتی تجاری را در آبهای بینالمللی هدف مزاحمت، حمله و توقیف قرار داده است.
در جدیدترین مورد از این اقدامهای جمهوری اسلامی، دادستانی تهران روز ۱۳ اردیبهشت اعلام کرد که نفتکش «نیووی» با پرچم پاناما از سوی سپاه پاسداران در تنگه هرمز توقیف شده است.
کمتر از یک هفته پیش از آن نیز ارتش جمهوری اسلامی یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده بود.