جان باختن یک نقاش ایرانی بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی تقلبی؛ رادان: مسمومیت‌ها سریالی نیست

در حالی که مسمومیت‌ مشروبات الکلی تقلبی در ایران همچنان قربانی می‌گیرد و از جمله جان یک نقاش را گرفته، احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که این مسمومیت‌ها سریالی نیست.

رادان روز یکشنبه ۱۱ تیر به خبرگزاری تسنیم گفت: «مسمومیت‌های الکلی در ایران به هیچ عنوان سریالی نیست و پلیس این موضوع را تایید نمی‌کند.»

او افزود: «در هر شهری که این مسمومیت‌های الکلی اعلام شده است، پلیس بلافاصله تولیدکنندگان مشروبات فاسد را شناسایی و دستگیر کرده است.»

همزمان با این اظهارات، محمد یوسف وند دادستان عمومی و انقلاب رباط‌کریم در استان تهران روز یکشنبه از افزایش قربانیان مسمومیت مشروبات الکلی تقلبی در این شهر به ۴۱ نفر خبر داد.

او گفت که این افراد از ابتدای تیرماه تاکنون بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی مسموم شده‌اند که از این میان، شش نفر جان باختند، یک نفر نابینا شد و یک نفر دیگر نیز در آی‌سی‌یو بیمارستان بستری است.

این مقام قضایی جمهوری اسلامی ادامه داد در تیرماه، تعداد دستگیری‌ها در این زمینه به پنج نفر و تعداد پلمب اماکن توزیع مشروبات الکلی نیز به شش مورد رسیده است.

خبرگزاری تسنیم نیز گزارش داد که علاوه بر رباط‌کریم، از حدود یک ماه پیش، هفت نفر در سردشت، دو نفر در قزوین، دو نفر در بهارستان، سه نفر در مازندران، و دوازده نفر در کرج بر اثر مشروبات الکلی تقلبی جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش‌‌ها، خسرو حسن‌زاده نقاش ایرانی بر اثر مشروبات الکلی تقلبی جان باخته است.

بر اساس این گزارش، او به دلیل مسمومیت الکلی،متانول، به کما رفته بود و از ۱۱ روز پیش در بیمارستانی در ایران بستری بود.

خسرو حسن‌زاده‌ ۶۰ ساله و متولد تهران و از شاگردان آیدین آغداشلو بود و فعالیت حرفه‌ای خود را در در دهه هفتاد خورشیدی آغاز کرد.

دغدغه‌های اجتماعی و تعابیری از فرهنگ عامه و مذهب جایگاه ویژه‌ای در آثار او دارند. او در نمایشگاه‌های گروهی و فردی بسیاری در سراسر جهان شرکت داشت.

پیشتر گزارش‌ها نشان می‌داد عمده قربانیان مصرف مشروبات الکلی تقلبی در شهرهای ایران، در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارند.

مهدی فروزش مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در نشست خبری روز دهم تیر خود گفت در دو ماه نخست سال‌ جاری آمار مرگ مرتبط با مسمومیت الکل در تهران با افزایش ۸/۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ١۴٠١ مواجه بود.

مسمومیت، از دست رفتن بینایی، از کار افتادن کلیه‌ها و مرگ، هر سال جان‌ صدها شهروند ایرانی را به دلیل عدم دسترسی به نوشیدنی الکلی استاندارد تهدید می‌کند.

در ایران نه تنها فروش که مصرف نوشیدنی‌های الکلی هم غیرقانونی است و دستگاه قضایی می‌تواند مصرف‌کننده را در بار نخست بازداشت به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره «حد»، به «اعدام» محکوم کند.

با این حال سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی کرده و گفته بود هر فرد الکلی در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل می‌نوشد.