بایدن در حاشیه اجلاس گروه هفت با زلنسکی دیدار کرد؛ کمک ۳۷۵ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین

در حاشیه اجلاس گروه هفت، جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا از کمک ۳۷۵ میلیون دلاری جدید نظامی این کشور به اوکراین خبر داد و اعلام کرد آمریکا خلبانان اوکراینی را برای پرواز با نسل چهارم جنگنده‌های اف ۱۶ آموزش می‌دهد.

بایدن روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین گفت که آمریکا تمام تلاش خود را برای تقویت قابلیت‌های دفاعی کی‌یف در برابر تهاجم روسیه به کار می‌گیرد.

بایدن که در حاشیه اجلاس گروه هفت در هیروشیما در ژاپن با زلنسکی دیدار کرد، ادامه داد که کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین شامل مهمات، توپخانه و خودروهای زرهی است.

رییس‌جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد که روسیه نمی‌تواند عزم کشورهای گروه هفت را در مورد حمایت از اوکراین بشکند.

رییس‌جمهور آمریکا در نشست خبری خود نیز درباره اوکراین اضافه کرد که از جنگنده‌های اف ۱۶ که در اختیار این کشور قرار می‌گیرد، برای حمله به خاک روسیه استفاده نخواهد شد.

همچنین زلنسکی که برای جلب حمایت کشورهای گروه هفت از اوکراین به ژاپن رفته، روز یکشنبه در حاشیه اجلاس سران گروه هفت به خبرنگاران گفت که شهر باخموت در شرق اوکراین که محل درگیری‌های شدید بوده، ویران شده است.

او با اشاره به «کشته‌های زیاد روسیه» در این شهر گفت: «این یک تراژدی است. هیچ چیز دیگری در آنجا وجود ندارد.»

زلنسکی با این حال تاکید کرد نیروهای اوکراینی در باخموت باقی می‌مانند و شهر توسط روسیه تصرف نشده است.

در مقابل، ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه به نیروهای روسی به خاطر آنچه «آزادسازی» باخموت توصیف کرد، تبریک گفت.

در باخموت عمدتا نیروهای گروه «واگنر» که یک شرکت نظامی خصوصی است، برای روسیه می‌جنگیدند.

دیگر کشورهای عضو گروه هفت نیز از اوکراین حمایت کردند. جاستین ترودو نخست وزیر کانادا وعده داد که کشورش تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهد کرد.

همچنین امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه گفت که خواهان «درگیری منجمد» در اوکراین نیست.

مکرون تاکید کرد: «اگر صلح به معنای تبدیل جنگ در اوکراین به یک درگیری منجمد است، این یک اشتباه برای همه ما است.» او افزود: «یک درگیری منجمد، جنگی برای فردا خواهد بود.»

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن میزبان این نشست نیز گفت که نشان دادن همبستگی کشورهای گروه هفت در قصد خود برای حفظ قانون و نظم بین‌المللی «مهم» بود.

نشست هیروشیما همچنین فرصتی برای زلنسکی برای دیدار با رهبران دیگر کشورها برای جلب حمایت بیشتر بود، مانند نخست وزیر هند، نارندرا مودی و رئیس جمهور برزیل، لولا، که موضع قاطعی در مورد جنگ در اوکراین اتخاذ نکرده‌اند.