با وجود اعلام آتش‌بس ۷۲ ساعته انسان‌دوستانه، درگیری‌های سودان در روز عید فطر ادامه یافت

با وجود اعلام آتش‌بس سه شبانه‌روزی برای رساندن کمک‌های انسان‌دوستانه به سودان، درگیری شبه‌نظامیان و نیروهای ارتش این کشور در روز جمعه نیز ادامه یافت. پیشتر کره جنوبی ضمن اعزام یک هواپیمای نظامی به خارطوم، اعلام کرد قصد دارد اتباع خود را از سودان خارج کند.

در اولین روز از عید فطر، سربازان و شبه‌نظامی‌ها درگیری‌های خیابانی شدید را در خارطوم ادامه دادند و درخواست‌های مکرر و متعدد برای آتش‌بس را نادیده گرفتند.

خبرگزاری یونهاپ روز جمعه اول اردیبهشت اعلام کرد کره جنوبی تصمیم گرفته یک هواپیمای نظامی برای تخلیه اتباع خود از سودان، به این کشور بفرستد.

رسانه‌ها گفته‌اند ۲۵ شهروند کره جنوبی در سودان زندگی می‌کنند.

پیش از اعلام آتش‌بس ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی از ادامه درگیری‌ها در پایتخت سودان و اصابت گلوله‌ها به منازل مسکونی حکایت داشت.

در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در گفت‌وگو با فرمانده ارتش سودان و فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع، از آن‌ها خواست همزمان با عید فطر آتش‌بس کرده و به حملات پراکنده علیه غیرنظامیان پایان دهند.

بلینکن از گفت‌وگو با رییس اتحادیه آفریقا و سایر رهبران جهان درباره بحران سودان خبر داد.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز برای رسیدگی به بحران سودان، سفر خود به نیوزیلند را زودتر از برنامه اعلام شده به پایان رساند تا جمعه به بریتانیا باز‌گردد.

در همین حال سی‌ان‌ان به نقل از منابع دیپلماتیک سودان گزارش داد گروه شبه‌نظامی روسی واگنر، به شبه‌نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع سودان برای جنگ با ارتش این کشور موشک می‌دهد.

در درگیری‌های روزهای اخیر در سودان بیش از ۳۳۰ نفر کشته شده‌اند. بیشتر این درگیری‌ها در شهرهای خارطوم، ام درمان و دارفور رخ داده است.

این درگیری‌ها در حالی رخ می‌دهد که گروه‌های سیاسی در سودان در پی کودتای نظامی آبان ماه گذشته در این کشور، در حال تلاش برای تشکیل دولت انتقالی هستند.

تنش‌های ایجاد شده در روند ادغام نیروهای پشتیبانی سریع در ارتش باعث شده گروه‌های سیاسی سودان امضای توافقی را که با حمایت بین‌المللی برای روند گذار دموکراتیک در این کشور تهیه شده، به تاخیر بیندازند.

ائتلاف گروه‌های غیرنظامی که در آذر ماه پیش‌نویس این توافق را امضا کردند در هفته جاری در بیانیه‌ای از طرفین خواستند برای جلوگیری از «سقوط سودان در فروپاشی»، فورا درگیری‌ها را متوقف کنند.

این بیانیه هشدار داد این درگیری‌ها هیچ برنده‌ای نخواهد داشت و تنها به ویرانی سودان منجر می‌شود.

در آغاز این درگیری‌ها، سازمان ملل، آمریکا، روسیه، چین، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و عربستان سعودی همگی در پیام‌های مختلف خواستار توقف فوری درگیری‌ها شدند.