تاکید تشکل‌ها و گروه‌های مردمی بر اتحاد علیه جمهوری اسلامی و حمایت از معترضان آسیب دیده

در ادامه خیزش انقلابی مردم ایران، تشکل‌ها و گروه‌های مختلف مردمی و دانشجویی بر لزوم اتحاد مردم علیه جمهوری اسلامی و حمایت از معترضانی که در اثر سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت آسیب دیده‌اند تاکید کردند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در بیانیه‌ای خواستار تشکیل «صف واحد» همه «طیف‌های به جان آمده» از جمله جوانان، دانشجویان، دانش‌آموزان، مدافعین حقوق زن و حقوق کودک و ال‌جی‌بی‌تی‌کیو و مدافعین محیط زیست «حول یک سری خواسته‌های فوری برای گام‌های بعدی و پیروزی نهایی» شد.

دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز در واکنش به قطع حقوق آذین موحد، استاد این دانشکده، به دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویان، در بیانیه‌ای نوشتند که مقامات قصد دارند «با حذف اساتید برجسته» برای «انحلال تدریجی» این دانشکده «دسیسه‌چینی کنند».

از سوی دیگر، در پی انتشار گزارش‌ها درباره احضار محمدحسین گرگیج، امام‌جمعه اهل سنت برکنارشده آزادشهر، سایت حال‌وش گزارش داد شهروندان اهل سنت گلستان در فراخوانی اعتراضی خواستار عقب‌نشینی حکومت از احضار گرگیج شده و‌ اعلام کردند از روز پنجشنبه در حمایت از این روحانی در مقابل منزل او تجمع کرده و از او می‌خواهند به دادگاه نرود.

در همین حال، شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با دویچه‌وله، با تاکید بر لزوم گفت‌وگوی جامعه جهانی با اپوزیسیون سکولار و دموکرات ایران گفت به محض سرنگونی جمهوری اسلامی، بسیاری از متخصصان و مدیران ایرانی می‌توانند در دوران گذار خلاء قدرت را پر کنند.

شاهزاده رضا پهلوی تاکید کرد: «تنها ماموریت زندگی من این است که ببینم مردم ایران بالاخره بتوانند در یک انتخابات آزاد و منصفانه برای آینده خود تصمیم بگیرند. روزی که مردم ایران در چنین انتخاباتی شرکت کنند، به هدفم می‌رسم و فعالیت‌های سیاسی خود را پایان خواهم داد.»

او افزود: «جامعه جهانی باید در کنار فشار بر جمهوری اسلامی، از مردم ایران نیز حمایت کند، اما در این زمینه کار کمی انجام شده است. وقتی مردم ایران می‌گویند خواستار پایان این رژیم هستند، برای مقابله با چنین حکومت به شدت سرکوبگری نیاز به کمک جامعه جهانی دارند.»

این در حالی است که گزارش‌ها از ادامه بازداشت گسترده و صدور احکام سنگین علیه معترضان ، فعالان و روزنامه‌نگاران حکایت دارد.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، پارسا بهرامی، شهروند ۱۹ ساله اهل سقز که از طریق کولبری امرار معاش می‌کرد، روز ۱۸ دی و همزمان با سالگرد سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران، به دست ماموران امنیتی بازداشت شده است.

کنشگران کوییر نیز از بازداشت بنیامین غفاری، بلاگر نان‌باینری، در روزهای اخیر در تهران و انتقال او به مکانی نامعلوم خبر دادند. غفاری پیش‌تر در اینستاگرام از بازداشت بسیاری از دوستانش خبر داده و به مخاطبانش گفته بود اگر اتفاقی برای او افتاد، بدانند که «بیماری زمینه‌ای» نداشته است.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز صدور حکم ۱۸ سال زندان برای احسان پیربرناش، روزنامه‌نگار و طنزنویس را «وقیحانه» خواند و خواستار آزادی فوری او و دیگر روزنامه‌نگاران بازداشتی در ایران شد.

رییس بخش خاورمیانه گزارشگران بدون مرز حکم صادر شده برای احسان پیربرناش را «به شدت ناعادلانه» خواند و گفت: «این سنگین‌ترین حکم صادر شده برای یک روزنامه‌نگار از زمان شروع اعتراضات است که تایید می‌کند مقام‌های ایران خشن‌ترین سرکوب ممکن را انتخاب کرده‌اند.»

در همین حال، هنرمندان و چهره‌های مشهور نیز به حمایت از خیزش انقلابی مردم ادامه می‌دهند. شقایق دهقان، بازیگر، با انتشار متنی در اینستاگرام با اشاره به اعدام و کشتار جوانان معترض، در همراهی با خانواده آن‌ها نوشت: «مادر بودن اونجایی خیلی سخته که با درک و دریافت غم عجیب و عمیقی از شنیدن صدای ضجه‌های پدر و مادرهایی که جوون از دست دادن، تو خلوتت ضجه بزنی»

غزل رنجکش، دختر جوانی که در اثر شلیک ماموران حکومت در بندرعباس بینایی چشم راستش را از دست داده، نیز در اینستاگرام با اشاره به اینکه قرار است چشم مصنوعی داشته باشد، نوشت: «داستانی دارم که هنوز تموم نشده...چون اون روزی که باید ببینم رو هنوز ندیدم؛ میدونم که نزدیکه... خیلی نزدیک.»

از سوی دیگر، در حالی که افزایش نجومی بودجه نهادهای سرکوبگر و مذهبی و صدا و سیما اعتراضات و انتقادات گسترده‌ای را در پی داشته، روابط عمومی صداوسیما این انتقادها را «جیغ بنفش» خواند و اعلام کرد بودجه صداوسیما «در مقایسه با سایر بخش‌های کشور و سطح تاثیرگذاری آن‌ها و نیز شبکه‌های رقیب بسیار ناکافی است.»

افزایش بودجه صدا و سیما در حالی است که جمهوری اسلامی از آغاز خیزش سراسری با قطع و اختلال گسترده اینترنت، سعی در سانسور اطلاعات سایر رسانه‌های آزاد و منابع خبری مستقل داشته است.

به گزارش سایت «تاپ‌ تن‌ وی‌پی‌ان»، ضرر مالی قطع اینترنت برای روسیه در سال گذشته میلادی ۲۱.۵۹ میلیارد دلار و برای ایران ۷۷۳ میلیون دلار بوده است.