گسترش اعتصاب غذای معترضان زندانی، همزمان با وخامت حال بسیاری از بازداشتشدگان
با افزایش فشارها بر معترضان زندانی، موج اعتصابهای غذا در زندانها رو به گسترش است و گزارشها از در خطر بودن سلامت بسیاری از زندانیان خبر میدهند. در همین حال، صدور احکام سنگین علیه معترضان و اخراج اساتید و دانشجویان معترض نیز ادامه دارد.
محمدرضا آژر، نوجوان ۱۸ سالهای که روز ۳۱ شهریور در مشهد بازداشت شده بود ، در پیامی صوتی که در فضای مجازی منتشر شده میگوید رگهای چشمانش از شدت فشار عصبی پاره شده و در زندان به او داروهایی دادهاند که مشخص نیست چه هستند.
در همین حال، آرمیتا عباسی و دستکم ۱۴ زندانی در زندان کچویی از روز دوشنبه در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت آنها دست به اعتصاب غذای خشک زدند.
مادر آرمیتا عباسی که دخترش دست به اعتصاب غذای خشک زده در نامهای به رییس دادگستری البرز نوشت: «از دیروز فهمیدم من هم ۸۳ روز است که اعتصاب زندگی داشتهام و فقط نفس کشیدهام! در بی حسی مطلق به سر میبرم،اما زندهام و نفس میکشم، چرا که نور دیدهام امید به قامت ایستاده من دارد»
ژاسمین حاجمیرزامحمدی، شهروند ۲۵ ساله، نیز که در پی بازداشت در مراسم چهلم حدیث نجفی به ۵ سال حبس محکوم شد، از روز دوشنبه در زندان کچویی کرج دست به غذا زد.
ویدیوی ارسالی به ایران اینترنشنال نشان میدهد گروهی از شهروندان در رودهن در حمایت از ژاسمین حاجمیرزامحمدی، گل و یادداشتهایی برای او در کنار نماد این شهر که محل زندگی او است گذاشتند.
از سوی دیگر، یک منبع نزدیک به حمیده زراعی از بازداشت شدگان در مراسم چهلم حدیث نجفی خبر داد که او در اعتراض به وضعیت خود در زندان کچویی دست به اعتصاب غذای خشک زده است. به گفته او حمیده زراعی دچار کمخونی و افت فشار است و این اعتصاب برای او به شدت خطرناک است.
این منبع میگوید که حمیده زراعی هنگام بازداشت به شدت ضرب و شتم شده بوده است. دادگاه او روز هشتم دی به صورت ویدیو کال به ریاست قاضی آصف برگزار شده بود و اجازه داشتن وکیل به او داده نشده است.
در ادامه موج بازداشتها، کمپین فعالین بلوچ گزارش داد ماموران سپاه پاسداران با یورش به سالن ورزشی کریم آباد زاهدان دستکم ۳۰ شهروند بلوچ را بازداشت کردهاند.
از سوی دیگر، گروه تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد فرشید نوروزی، استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه مازندران، به دلیل حمایت از دانشجویان معترض اخراج شد. او با وجود فشارهای امنیتی حاضر به ارائه فهرست دانشجویان اعتصابکننده نشده و با اخراج یکی از دانشجویان مخالفت کرده بود.
در حالی که هفتهها پس از جمعه خونین زاهدان، سرکوب معترضان در سیستان و بلوچستان ادامه دارد، مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در صفحات رسانههای اجتماعی خود حمله نیروهای حکومت به مردم در مراسم کشتهشدگان اعتراضات سراسری را «دور از انصاف و مروت» خواند و نوشت: «شعار دادن عدهای از حاضران نمیتواند بهانه و مجوزی برای حمله به مردم عزادار باشد.»
با این حال، مقامات جمهوری اسلامی همچنان درباره سرکوب خونین خیزش انقلابی مردم در موضع انکار به سر میبرند. مسعود ستایشی سخنگوی قوهقضاییه، گزارشهای افشاگرانه متعدد درباره آزار جنسی و تجاوز به زنان زندانی را «دروغ» خواند و گفت تاکنون هیچگونه سند و مدرکی در این رابطه ارائه نشده است.