خیز بلند اجرای اینترنت طبقاتی

محمدرضا فرجی تهرانی، رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران در راستای اجرای طرح اینترنت طبقاتی، از امکان دسترسی اعضای این اتحادیه به اینترنت «بدون فیلتر» خبر داد. بر اساس اطلاعیه منتشر شده، تصمیم‌گیری درباره این موضوع در نتیجه مذاکره با «مراجع ذی‌صلاح» عنوان شده است.

او با انتشار این خبر در شبکه اجتماعی فیلتر شده اینستاگرام تاکید کرد که از حالا «دارندگان پروانه کسب این اتحادیه» می‌توانند به اینترنتی فراتر از آنچه در اختیار مردم است، ‫دسترسی داشته باشند.

در این اطلاعیه آمده است: «برای برطرف‌سازی محدودیت موجود کافی است پس از دریافت ‫آی‌پی ثابت (Static IP) از شرکت ارایه‌دهنده خدمات اینترنت خود، فرم مربوطه را از کانال تلگرام اتحادیه دانلود کرده و پس از تکمیل، با مهر و امضای مدیریت به اتحادیه تحویل دهید.»

همچنین اعضای اتحادیه به شرط قبول مسوولیت، محدودیتی در تعداد آی‌پی‌های اعلامی برای داشتن اینترنت بدون فیلتر نخواهند داشت.

طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت در شرایطی اجرا می‌شود که طرح آن در دولت‌های گذشته نیز مطرح شده بود.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله حامیان جدی طرح اینترنت طبقاتی بود.

در این شیوه از دسترسی، محدودیت شدیدتری روی شبکه اینترنت قابل دسترس برای عموم مردم اعمال شده و همزمان به برخی افراد و مشاغل خاص امکان دسترسی به سایت‌های فیلتر نشده داده می‌شود.

این طرح در ابتدا با ارایه اینترنت فیلتر نشده به خبرنگاران نزدیک به حلقه حکومت اجرایی شد.

بر اساس گزارش ماهنامه پیوست، اعضای اتاق بازرگانی تهران نیز پس از درخواست از مسوولان حکومتی، در هفته‌های گذشته به اینترنت بدون فیلتر دسترسی پیدا کرده‌اند.

پیش از این، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات دولت ابراهیم رئیسی، فیلترینگ پلتفرم‌های واتس‌اپ و اینستاگرام و نیز کاهش کیفیت دسترسی به اینترنت را نتیجه تصمیم‌گیری شورایعالی امنیت ملی عنوان کرده بود.

با توجه به تداوم فیلتر پلتفرم‌های یاد شده به بهانه شرایط کشور، به نظر می‌رسد سیاست طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت با جدیت بیشتری توسط جمهوری اسلامی در حال اجراست.

این مساله به مرور دسترسی مردم عادی را به جریان آزاد اطلاعات محدودتر از گذشته می‌کند؛ موضوعی خوشایند برای نظام و به ظاهر بی‌اهمیت برای اصناف کشور.