کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران خواستار آزادی فوری همه خبرنگاران زندانی در ایران شد

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران با انتشار اسامی ۵۱ خبرنگاری که از ابتدای خیزش سراسری ایران بازداشت شده‌اند، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه خبرنگاران زندانی در ایران شد.

این کمیته خاطرنشان کرد بازداشت این خبرنگاران طی شش هفته اخیر صورت گرفته که ۱۴ نفر از آنها به قید وثیقه آزاد شده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران از شورای امنیت سازمان ملل خواست از طریق ایجاد سازوکاری برای مستندسازی موارد نقض حقوق بشر در ایران، جمهوری اسلامی را پاسخگو کند.

این کمیته با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگاری که برای اولین بار گزارش کشته شدن مهسا امینی را منتشر کردند، را به جاسوسی متهم کرده، هشدار داد این اتهام می‌تواند این دو روزنامه‌نگار را در معرض خطر اعدام قرار دهد.

دیده‌بان حقوق بشر نیز روز سه‌شنبه با بیان اینکه از آغاز اعتراضات سراسری در ایران دست‌کم ۴۶ خبرنگار بازداشت شده‌اند، گفت: «آزادی رسانه‌ها نه تنها حق خبرنگاران، بلکه حق جامعه است.»

الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن که با سفر به شهر سقز، گزارش خاکسپاری مهسا امینی را تهیه کرده بود، در روز پنج‌شنبه هفتم مهر بازداشت شد.

نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار روزنامه شرق، نیز که تصاویر حضور خانواده مهسا امینی در بیمارستان کسری را منتشر کرده بود، روز ۳۱ شهریور در خانه خود در تهران بازداشت شد.

روز جمعه نیز گزارشگران بدون مرز با اشاره به تحریم‌های جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور از جمله ایران اینترنشنال، تلاش‌های حکومت ایران را برای ساکت کردن این رسانه‌ها محکوم کرد.

گزارشگران بدون مرز تحریم‌های اخیر جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های خارج از کشور را نشان‌دهنده شدت‌ گرفتن سرکوب‌ها علیه روزنامه‌نگارانی خواند که علیه جمهوری اسلامی اطلاع‌رسانی می‌کنند.

این گزارش با اشاره به گذشت بیش از یک ماه از خیزش سراسری ایران گفت: ایران اکنون بعد از چین و میانمار سومین زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان به شمار می‌آید.