سازمان ملل به ایران اینترنشنال: از کشته شدن زنان و کودکان در اعتراضات ایران نگرانیم

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، به ایران اینترنشنال گفت این سازمان از کشته شدن ده‌ها زن و کودک معترض در ایران نگران است و از جمهوری اسلامی خواست به استفاده بیش از حد از زور علیه مردم پایان دهد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری خود در پاسخ به مریم رحمتی، خبرنگار ایران اینترنشنال، درباره «گزارش‌‌های استفاده بیش از حد خشونت در اعتراضات ایران و تلفات جانی از جمله زنان و کودکان» گفت: «هر گونه خشونت علیه کودکان و کشتن آنها کاملا غیر قابل پذیرش و توجیه‌ناپذیر است.»

او افزود: «ما همچنان وضعیت ایران را از نزدیک رصد می‌کنیم و همچنان از گزارش‌ها درباره تلفات جانی، از جمله کشته شدن زنان و کودکان، در این اعتراضات گسترده نگرانیم.»

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت: «ما همچنین از گزارش‌ها درباره استفاده بیش از حد از زور نگرانیم و بسیار مهم است که نیروهای امنیتی برای پرهیز از تلفات بیشتر از زور نامتناسب استفاده نکنند.»

دوجاریک تاکید کرد: «بسیار مهم است که مقامات به اعتراضات مشروع مردم به ویژه در ارتباط با حقوق زنان گوش فرا دهند.»

او خواستار از حکومت ایران خواست با حسن نیت با معترضان وارد گفت‌وگو شود و بر لزوم احترام به حقوق بشر، از جمله حق آزادی بیان و تجمع، و پاسخگو کردن عوامل سرکوب تاکید کرد.

میلانی جولی، وزیر خارجه کانادا، نیز در توییتی «استفاده مداوم رژیم ایران از خشونت علیه معترضان که منجر به مرگ غیرنظامیان از جمله کودکان می‌شود» را محکوم کرد و نوشت: «بازداشت‌های خودسرانه و بدرفتاری مداوم با معترضان در ایران باید متوقف شود.»

سازمان حقوق بشر ایران چهارشنبه اعلام کرد تعداد کشته‌شدگان اعتراضات سراسری به دست‌کم ۲۰۱ نفر، از جمله احتمالا ۲۳ کودک افزایش یافته است. این آمار کشته‌شدگان سه روز اخیر در شهر سنندج را در بر نمی‌گیرد.

در همین حال، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نسبت به وضعیت دانش‌آموزان بازداشت شده در کشور ابراز نگرانی کرد و در واکنش به سخنان وزیر آموزش و پرورش درباره نگهداری دانش‌آموزان معترض در مراکز اصلاح و تربیت روانی ، خواست که حکومت به نظامی کردن شهرها و سیاست ارعاب و بازداشت نوجوانان دانش‌آموز پایان دهد.

به نوشته این شورا، در میان بازداشت‌شدگان اعتراضات، دانش‌آموزان زیادی تا کنون در شهرهای مختلف ایران دستگیر شده‌اند که از وضعیت و محل نگهداری آن‌ها اطلاعی در دست نیست‌ و تا به حال دست‌کم ۲۸ دانش‌آموز نیز در این اعتراضات «به خاک و خون» کشیده شده‌اند.

پیش‌تر نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی-آمریکایی با باز‌نشر اظهارات وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی درباره نگهداری دانش‌آموزان معترض در مراکز اصلاح و تربیت روانی نوشت: «این شرم‌آور است. سازمان ملل می‌خواهد در این مورد چه کار کند؟»

سرکوب خونین جمهوری اسلامی علیه کودکان معترض در حالی ادامه دارد که نیروهای امنیتی حکومت از سوی دیگر، به دلیل کمبود نیروهای سرکوب به استفاده از کودکان روی آورده‌اند.

هفته گذشته بیش از ۵۰۰ نفر از اعضا و هواداران «جمعیت امام علی» در بیانیه‌ای گفتند جمهوری اسلامی شماری از کودکان فقیر را با دادن «چند کیسه آذوقه»، برای سرکوب اعتراضات به کار گرفته است.

انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز سه‌شنبه ۱۲ مهر با صدور بیانیه‌ای به‌کارگیری کودکان برای سرکوب اعتراضات خیابانی و همچنین قتل و بازداشت کودکان و نوجوانان را در جریان خیزش سراسری ایران، محکوم کرد.

این انجمن در بیانیه‌ خود خواستار پایان دادن به «خشونت علیه کودکان» شد و خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت: «دستانتان را از روی ماشه بردارید.»