سنا طرح نظارت بر توان تسلیحات هسته‌ای و تروریسم ایران را در بودجه نظامی ۲۰۲۳ آمریکا گنجاند

نمایندگان دو حزب سنا در بررسی بودجه نظامی ۲۰۲۳ آمریکا، طرح نظارت بر توان تسلیحات هسته‌ای و تروریسم ایران را در بودجه گنجاندند. این طرح دستگاه‌های دیپلماتیک، دفاعی و اطلاعاتی آمریکا را موظف می‌کند به صورت دوره‌ای درباره آخرین اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران به کنگره گزارش دهند.

این طرح که پیشتر به ابتکار لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، و باب منندز، سناتور دموکرات، تهیه شده بود، از وزارت خارجه آمریکا می‌خواهد با کنگره یک کارگروه ویژه برای این کار تشکیل دهد.

این طرح همچنین از دولت آمریکا می‌خواهد در زمینه تهدیدهای هسته‌ای و موشکی ایران با کشورهای خاورمیانه همکاری کند.

در همین راستا، سنا از وزیر خارجه خواسته است تا برای چگونگی تعامل با شرکا و متحدان آمریکا درباره برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران، یک استراتژی سالیانه تهیه کند.

لیندزی گراهام با اشاره به گنجاندن طرح نظارت بر توان تسلیحات هسته‌ای و تروریسم ایران در بودجه نظامی سال ۲۰۲۳ آمریکا گفت: «بسیار مهم است که کنگره آخرین اطلاعات وضعیت هسته‌ای ایران را دریافت کند و آمریکا نیز در این زمینه با شرکای منطقه‌ای خود و اسرائیل همکاری کند.»

باب منندز، سناتور دموکرات، نیز گفت: «با توجه به حمایت بی‌وقفه ایران از تروریسم، برنامه موشکی رو به گسترش آن و بی‌اعتنایی جمهوری اسلامی به انتقادات جهانی، هیچ دلیلی وجود ندارد که کنگره برای رسیدگی به این تهدیدها از آخرین اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای و موشکی ایران بی‌خبر باشد.»

هم‌زمان با گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال شکست مذاکرات احیای برجام، یک مقام وزارت‌خارجه آمریکا گفت ایالات‌متحده مایل است در دفاع موشکی مشترک منطقه‌ای علیه ایران مشارکت کند.

میرا رزنیک، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور امنیت منطقه‌ای، در کنفرانس سالانه جروزالم‌پست در اواخر شهریور بر «نقش بی ثبات کننده» جمهوری‌اسلامی در منطقه تاکید کرد و افزود:«اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسرائیل بتواند به دفاع از خود ادامه و به تهدیدهای زیادی که آن را احاطه کرده پاسخ دهد.»

از سوی دیگر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه، ۴ مهر، با اعلام این که از ماه ژوئن، ایران تعاملی با آژانس نداشته، تاکید کرد: در نتیجه مسائل باقی‌مانده مربوط به وجود ذرات اورانیوم با منشا انسانی، حل نشده‌ و آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز است.