آماده‌باش ارتش اسرائیل به دلیل احتمال تشدید تنش‌ها در مرز با لبنان

اسرائیل پس از آن که درخواست لبنان برای اعمال تغییرات در پیش‌نویس توافق در زمینه مرز دریایی مشترک را رد کرد، از ارتش خود خواست برای «تشدید تنش احتمالی»، آماده شود.

آموس هوخشتاین، دیپلمات آمریکایی که به عنوان میانجی در مذاکرات اسرئیل و لبنان بر سر مرز دریایی دو کشور فعالیت می‌کند، هفته گذشته پیشنهادی مکتوب به لبنان و اسرائیل ارائه کرد که محتوای آن رسما منتشر نشده است.

رهبران هر دو کشور از این پیشنهاد حمایت کرده بودند اما لبنان روز سه‌شنبه پاسخ خود را به این پیشنهاد که شامل تغییراتی با هدف «روشن و غیرقابل تفسیر شدن متن» است، ارائه کرد.

یک مقام بلندپایه اسرائیل که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت: «یائیر لاپید، نخست وزیر، از تغییرات مهمی که لبنان به دنبال ایجاد در این توافقنامه است مطلع شده و از تیم مذاکره‌کننده خود خواسته است تا آن‌ها را رد کنند.»

همچنین بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، به ارتش این کشور دستور داد تا برای یک سناریوی تشدید تنش در شمال کشور،آماده شود.

بر اساس گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال در اسرائیل، به دنبال دستور گانتز، نیروی هوایی، نیروی دریایی و نیروهای زمینی تحت فرماندهی شمال کشور برای سناریوی تشدید تنش احتمالی علیه حزب‌الله آماده می‌شوند.

این در حالی است که حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان تهدید کرده که در صورت به دست نیامدن توافق و شروع تولید گاز توسط اسراییل در میدان گازی کاریش، حزب‌الله به این دکل حمله خواهد کرد.

یک مقام ارشد سیاسی در اسرائیل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که با توجه به تغییرات اساسی که لبنان درخواست کرده در پیش‌نویس توافق گنجانده شود احتمال امضای توافق در مورد مرزهای دریایی با لبنان قبل از برگزاری انتخابات در اسراییل بسیار اندک است.

پیشتر در حالی‌که گفت‌وگوها بین اسرائیل و لبنان با میانجیگری آمریکا بر سر تعیین مرز آبی بین دو کشور ادامه داشت یک مقام نظامی اسرائیلی به حزب‌الله لبنان هشدار داد اگر تهدیدات برای حمله به این کشور را عملی کند با واکنش سخت ارتش اسرائیل روبه‌رو خواهد شد.

این مقام نظامی اسرائیل که نخواست نامش فاش شود، اواخر شهریورماه به ایران اینترنشنال گفت: «اسرائیل این روزها گفت‌وگوها را برای تعیین مرز آبی بین این کشور و لبنان ادامه می‌دهد و اولویش راه‌حلی دیپلماتیک است و نه نظامی، اما با وجود تهدیدات حزب‌الله در این زمینه، تردیدی نیست که اگر این گروه تلاش کند تهدیدات خود را عملی کند با واکنش سریع و سخت اسرائیل روبه‌رو خواهد شد.»

قبل از آن، یک پهباد حزب‌الله که ساخت ایران بود وارد حریم هوایی اسرائیل شد که به گفته ارتش اسرائیل مورد هدف ضدهوایی این کشور قرار گرفت.

اسرائیل و لبنان در سال ۲۰۲۰ با میانجیگری آمریکا مذاکرات حل اختلافات مرزی را از سر گرفتند اما این مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده است.

میدان گازی کاریش در آب‌های مدیترانه یکی از اختلافات عنوان شده است.

اسرائیل با انتشار تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرده میدان گازی کاریش چندین کیلومتر با منطقه مورد اختلاف بین دو کشور فاصله دارد؛ با این حال لبنان می‌گوید این میدان نیز در منطقه مورد منازعه واقع شده است.