شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

انتشار کتاب خاطرات عبدالوهاب مددی از ۶۰ سال خوانندگی

 

خواننده ترانه‌های معروف «وطن عشق تو افتخارم» و «سیه‌موی و جلالی» در افغانستان، دومین کتابش را در قالب مجموعه‌ای از خاطرات خود، منتشر کرد.

تألیف نخست عبدالوهاب مددی با محتوای تاریخ موسیقی و تحلیل آن، دو دهه قبل با عنوان «سرگذشت موسیقی معاصر افغانستان» منتشر شده بود.

عبدالوهاب مددی یکی از مشهورترین خواننده‌های چند دهه اخیر افغانستان است که شاید بتوان او را تاریخ زنده شصت‌سال موسیقی آن کشور محسوب کرد که در دوره‌های مختلف، شاهد افت و خیزهای این هنر در آن جغرافیا بوده است.

او محلی‌خوانی آشنا برای مردم افغانستان است که همواره رابطه‌اش را با مخاطبش حفظ کرده و با تولید ترانه‌های محلی از محبوبیت خاصی در بین همه اقشار جامعه برخوردار است.

 

 

مددی از معدود کسانی است که سال‌ها در اداره رادیو و تلویزیون و اداره موسیقی افغانستان مسئولیت‌های مهمی را عهده‌دار بوده و آهنگ‌های ملی ماندگاری را خلق کرده است.

این هنرمند در درازنای زندگی هنری خود، آثار بسیاری را ساخته است که تعدادی از ساخته‌های او را خواننده‌های مشهوری ازجمله احمد ظاهر، ساربان، ژیلا، استاد مهوش، رخشانه، پروین و... که ستاره های وقت موسیقی افغانستان بودند، اجرا کرده‌اند، ولی غالب ساخته‌هایش را خودش خوانده است که نزدیک به صد و پنجاه آهنگ می‌شود.

کتاب خاطرات این هنرمند شناخته‌شده، در روزهای اخیر در شهر هامبورگ آلمان، ازسوی کانون فرهنگی افغانستان-آلمان و به همکاری انجمن فرهنگی افغان‌های شهر هامبورگ رونمایی شد.

 

 

عبدالوهاب مددی زندگی هنری پرفراز و نشیبش را در این کتاب روایت می‌کند و از دشواری‌های کار هنری در جامعه سنتی افغانستان می‌گوید. این کتاب به‌روشنی، نگرش مردم به هنر و جایگاه هنر را در فرهنگ چند دهه گذشته افغانستان به تصویر کشیده است.

او در بخش‌هایی از کتاب، از تنبیه و سرزنش‌هایی می‌گوید که از جانب مردم و حتی نزدیکانش به‌دلیل تمایلش به کار هنری، با آن روبه‌رو می‌شود. او از زیر لحاف خواندن و خواندنش با اسم مستعار عبدالوهاب هراتی یا با اسم رنجور، یاد می‌کند. زمانی که او در دوران تحصیل در لیلیه (خوابگاه) بود، مسئول آن‌جا در برابر بقیه شاگردان و تنها به جرم آوازخوانی او را کتک می‌زند، به‌حدی که مددی تا مدت‌ها جرأت نمی‌کند در جمع، میل هنری‌اش را بروز دهد.

کتاب «خاطرات من» از معدود کتابهایی است که سرگذشت چند نسل موسیقی افغانستان و پستی و بلندی‌های کار هنری در آن کشور را روایت می‌کند.

عبدالوهاب مددی اکنون در شهر هامبورگ زندگی می‌کند. او سال‌هاست که دور از شهر و دیارش است و حالا کهنسالی را همراه‌با دشواری‌های جسمانی سرمی‌کند.

کتاب «خاطرات من»، شرح زندگی هنری عبدالوهاب مددی، را انتشارات شاهمامه در هلند منتشر کرده است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More