فاطمه پیمان، سناتور مسلمان استرالیا، بابت اظهاراتش درباره وضعیت زنان در ایران عذرخواهی کرد

فاطمه پیمان، سناتور مسلمان و مستقل مجلس سنای استرالیا، پس از واکنش‌های شدید به حضورش در یک رویداد تبلیغاتی حامیان جمهوری اسلامی در سیدنی و سخنانش درباره زنان ایرانی، عذر خواست. او گفت اظهاراتش «نظر شخصی نبوده و بازتابی از واقعیت‌های زنان قربانی خشونت رژیم اسلام‌گرای تندرو» نیست.

پیمان در مصاحبه با «پرس‌ تی‌وی»، شبکه انگلیسی‌زبان صداوسیمای جمهوری اسلامی، گفته بود که حکومت ایران به زنان اجازه شرکت در فعالیت‌های حرفه‌ای را به عنوان نیروی کار می‌دهد و آن‌ها در ایران در فرایندی «دموکراتیک»، مشارکت دارند.

او اکنون گفته است که از پیشینه و وابستگی‌های سیاسی پرس تی‌وی، اطلاعی نداشته است.

پیمان با اشاره به این‌که جامعه ایرانی «یک‌دست و همگون نیست» و «تجربیات افراد با یکدیگر متفاوت است» گفت: «من می‌پذیرم که اظهاراتم در مصاحبه با پرس تی‌وی بازتاب‌دهنده واقعیت‌ زندگی زنانی نبود که خشونت، بی‌رحمی و نقض شدید حقوق بشر را تجربه کرده‌اند. قصد من هرگز کوچک شمردن یا کم‌اهمیت جلوه دادن درد آن‌ها نبوده است.»

به‌دنبال انتشار سخنان پیمان، کایلی مور گیلبرت، زندانی سابق بریتانیایی-استرالیایی در ایران، به حرف‌های او واکنش نشان داد و با خطاب قرار دادنش، حرف‌های او را درباره وضعیت زنان ایرانی، «چرندیات» توصیف کرد.

گیلبرت، دوشنبه شش اسفند با بازنشر ویدیوی مصاحبه این سناتور افغانستانی‌الاصل استرالیا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یا خدا. دختر، داری چه کار می‌کنی؟ این چرندیات چیست که می‌گویی؟ ایران هیچ‌گونه "فرایند دموکراتیکی" ندارد، چه برسد به این‌که زنان بتوانند در آن مشارکت کنند.»

پیمان که پیش‌تر به‌دلیل اظهارات ضد‌یهودی خود از حزب کارگر کنار رفت، در مصاحبه با پرس‌ تی‌وی گفت: «حکومت ایران به زنان اجازه می‌دهد تا در نیروی کار مشارکت کنند، صدایشان شنیده شود و در فرآیند دموکراتیک شرکت داشته باشند.»

گیلبرت، پیمان را به دلیل مصاحبه با پرس‌تی‌وی، «شاخه پروپاگاندای انگلیسی‌زبان جمهوری اسلامی» که به پخش ویدیوهای اعترافات اجباری و مصاحبه‌های تحمیلی با زندانیان از جمله قبل از اعدامشان معروف است، سرزنش کرد.

او نوشت: «طنز آن‌جاست که پیمان در این مصاحبه از "پروپاگاندای یک‌طرفه‌ای که از سازمان‌های دارای دستور کار مشخص دریافت می‌کنیم" گلایه می‌کند، در حالی که چنین توصیفی دقیقا برازنده پرس‌ تی‌وی است که در بسیاری از کشورهای غربی ممنوع شده اما به طرز عجیبی در استرالیا همچنان مجاز به فعالیت است.»

پیمان در گفت‌وگو با پرس‌تی‌وی گفت: «واقعیت‌هایی [در ایران] وجود دارند که ما که در اینجا زندگی می‌کنیم و به پروپاگاندای سازمان‌های یک‌طرفه با دستور کار مشخص گوش می‌دهیم، از آن‌ها بی‌خبریم.»

این سناتور استرالیایی که به دلیل مواضع خود در قبال فلسطین و حمایت از طرح پیشنهادی سبزها، ابتدا برای مدت نامعلومی از حزب کارگر استرالیا تعلیق شده بود، تیر امسال از حزب استعفا کرد و بعد با تاسیس حزب «صدای استرالیا»، مستقل شد.

در همین زمینه ببینید و بخوانید: حمایت سناتور استرالیایی از جنبش زن، زندگی، آزادی و معترضان ایرانی

گیلبرت، استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیا، پاییز ۱۳۹۷ در ایران بازداشت شد و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، به اتهام جاسوسی، حکم حبس ۱۰ ساله برای او صادر کرد.

او که بسیاری از روزهای حبسش را در سلول انفرادی سپری کرده بود، پنجم آذر ۱۳۹۹ در جریان یک مبادله با سه زندانی ایرانی در تایلند که متهم به بمبگذاری ناموفق علیه دیپلمات‌های اسرائیلی بودند، آزاد شد.