عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: ساخت بمب اتم برای جمهوری اسلامی یک ضرورت است

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ساخت بمب اتمی را برای جمهوری اسلامی «یک ضرورت» توصیف و اضافه کرد که پس از دست‌یابی به آن، نهایتا چند ماه تنش میان تهران و غرب به وجود خواهد آمد. این چندمین بار است که مقامات جمهوری اسلامی اظهاراتی از این دست می‌کنند.

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به سایت دیده‌بان ایران گفت: «دست‌یابی به بمب اتم برای جمهوری اسلامی یک ضرورت است.»

او اضافه کرد: «اگر بمب اتم بسازیم، حداکثر یک تنش شش ماهه خواهیم داشت و کشورهای غربی به ما خواهند گفت که چرا سلاح هسته‌ای تولید کردیم.»

اظهارات بخشایش اردستانی هم‌زمان با تاکید علی لاریجانی، مشاور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بر قرار گرفتن ایران و آمریکا در موقعیتی تازه‌ است.

به گفته لاریجانی، اگر دولت جدید آمریکا می‌خواهد ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، باید شروط جمهوری اسلامی مانند «جبران خسارات» و پرداخت امتیازات دیگر را بپذیرد تا «توافق جدید» به دست آید.

لاریجانی پس از انتشار گفت‌وگویش با سایت رهبر جمهوری اسلامی (خامنه‌ای دات آی‌آر) درباره باز بود راه مذاکره با آمریکا، در حساب ایکس خود نوشت که ایران غنی‌سازی خود را آغاز کرده و درجه‌ خلوص اورانیوم را به بالای ۶۰ درصد رسانده است.

در مقابل شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دوم آذر ماه قطعنامه‌ای علیه تهران تصویب کرد.

بخشایش اردستانی به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در چند ماه اخیر اظهارنظرهایی از این دست که امروز مطرح شده، زیاد داشته است. اظهاراتی که بعضا با مواضع رسمی جمهوری اسلامی در تناقض هستند.

از ابتدای سال ۱۴۰۳، موارد اعلام موضع از سوی مقامات جمهوری اسلامی درباره لزوم حرکت به سمت ساخت سلاح هسته‌ای افزایش یافته است.

اردیبهشت امسال، کمال خرازی، مشاور امور بین‌الملل خامنه‌ای و عضو شورای راهبردی روابط خارجی او، در دو روز پیاپی تهدید کرد که جمهوری اسلامی ممکن است به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت کند.

مهر ماه امسال نیز ۳۹ نماینده مجلس در نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، خواستار تغییر دکترین دفاعی حکومت ایران و ساخت سلاح هسته‌ای شدند.

در سوی دیگر این اظهارات، مقامات دولت مسعود پزشکیان و شخص او در قامت مدافعان دیپلماسی که رویکردشان کاهش تنش‌های خارجی است ظاهر و با استناد به فتوای رهبر جمهوری اسلامی، ساخت بمب اتمی را رد می‌کنند.

۲۴ آبان ۱۴۰۳، درست در روزی که علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مشهد در مجلس، با تاکید بر «پویا بودن فقه شیعه» از شورای عالی امنیت ملی خواست که از خامنه‌ای بخواهد فتوای منع ساخت سلاح هسته‌ای خود را تغییر دهد، پزشکیان با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار داشت.

او در دیدار با گروسی که به دعوت جمهوری اسلامی به تهران سفر کرده بود، گفت: «همان‌گونه که بارها اعلام کرده‌ایم بر اساس فتوای صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، به هیچ وجه به دنبال ساخت سلاح اتمی نبوده و نخواهیم بود و کسی هم اجازه عدول از سیاست ایشان را نخواهد داشت.»

استناد به فتوای خامنه‌ای درباره حرام بودن استفاده از سلاح هسته‌ای از زمان مذاکرات محمدجواد ظریف با طرف‌های غربی و چین و روسیه در دولت حسن روحانی به اوج خود رسید.

در دوره اول ریاست جمهوری روحانی، برخی چهره‌های غربی نظیر باراک اوباما، رییس‌جمهوری سابق آمریکا و جان کری، وزیر امور خارجه او، از این فتوای خامنه‌ای استقبال کردند.