پنج نفر با تجهیزات تقلب در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ بازداشت شدند

عبدالرسول پورعباس، سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور، خبر داد که روز جمعه ۲۲ تیرماه سه نفر از کسانی که تجهیزات تقلب را خریداری کردند، پیش از حضور در جلسه کنکور شناسایی و دستگیر شدند. به گفته پورعباس روز پنج‌شنبه هم دو نفر با ابزار تقلب از دفترچه عکس گرفتند و بازداشت شدند.

سرپرست سازمان سنجش در حاشیه بازدید از حوزه دانشگاه بهشتی در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران گفت این افراد به یک شبکه تعلق داشتند که دستگیر شدند.

پورعباس با بیان اینکه در سال‌های گذشته موارد شناسایی تجهیزات حدود هزار مورد بود و امسال تا کنون هیچ موردی از تجهیزات تقلب گزارش نشده، اضافه کرد که در یک مورد فردی موبایل همراه داشته که خودش آن را تحویل داده است.

او درباره شرایط برگزاری آزمون هم از دو مورد قطعی برق مقطعی خبر داد و گفت این قطعی‌ها با هماهنگی وزارت نیرو رفع شد.

رییس سازمان سنجش، ۲۳ فروردین‌ماه امسال با بیان اینکه «نسل دوم تقلب یاب کنکور در کنکور ۱۴۰۲ کارآیی خود را نشان داد»، گفت: «در زمان کنکور سراسری سال ۱۴۰۳، از نسل سوم تقلب‌یاب رونمایی می‌شود.»

نوبت نخست آزمون سراسری ۱۴۰۳ با تعداد یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در روزهای ششم و هفتم اردیبهشت و نوبت دوم این آزمون در روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه با ۹۸۴ هزار و ۲۱۴ داوطلب در پنج گروه آزمایشی برگزار شد.

نوبت دوم آزمون سراسری امسال قرار بود در روزهای هفتم و هشتم تیرماه برگزار شود اما به دلیل کشته‌شدن ابراهیم رئیسی و همراهانشان در سقوط بالگرد و هم‌زمانی زمان اعلامی با چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دو هفته به تعویق افتاد.

سرپرست سازمان سنجش با تهدید داوطلبان کنکور در گروه علوم تجربی گفت: «تمام افرادی که تجهیزات تقلب خریداری کرده‌اند را می‌شناسیم و حتی شماره صندلی آنها را هم می‌دانیم و به آنها توصیه کردیم که با خود همراه نداشته باشند.»

پورعباس با بیان اینکه تمام این افراد شناسایی شده‌اند، گفت کسانی که تجهیزات تقلب خریداری کرده‌اند تحت اشراف پلیس فتا هستند و حتی میزان پول و رمزارزی که پرداخت کرده‌اند مشخص است.

او این افراد را تهدید کرد که اگر از تجهیزات تقلب استفاده کنند تا ۱۰ سال محرومیت از آزمون خواهند داشت.

پیش از این در روز ۱۹ تیرماه، وحید مجید رییس پلیس فتا از بازداشت ۱۱۴ نفر تحت عنوان «کلاهبردار فروشنده سوالات کنکور» خبر داد و آنها را «مدیران و گردانندگان اصلی صفحات، کانال‌ها و اکانت های مرتبط با فروش و واگذاری سوالات کنکور» خواند.

او افزود ۳۳ نفر هم به اتهام فروش تجهیزات تقلب بازداشت شده‌اند.

رییس پلیس فتا فراجا روز ۲۰تیرماه نیز از کلاهبرداری ۱۶ میلیارد تومانی از داوطلبان کنکور سراسری خبر داد و گفت ۱۱۴ نفر مرتبط با فروش و واگذاری سوالات کنکور شناسایی و دستگیر شدند.

او افزود بستر فعالیت کلاهبرداران، ۴۹ درصد در تلگرام، ۴۳ درصد در اینستاگرام و ۹ درصد در تارنماها بوده است.

در سال‌های گذشته نیز بارها گزارش‌هایی درباره لو رفتن سوالات کنکور و فروش آن‌ها به برخی داوطلبان منتشر شد.