عرضه بنزین غیرسهمیهای در جایگاههای سوخت متوقف شده است
اطلاعات اختصاصی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد که عرضه بنزین غیرسهمیهای در جایگاههای سوخت سراسر ایران متوقف شده است.
بر اساس این اطلاعات از روز اول اردیبهشت در تمامی جایگاههای سوخت فقط با کارت سوخت صورت میگیرد و عملا بنزین غیرسهمیهای از دسترس مردم خارج شده است.
این اطلاعات حاکی است که در طرح جدید عرضه بنزین، مجموع سهمیه ماهانه دولتی و آزاد ۱۶۰ لیتر خواهد بود و هنوز برای تقاضای مازاد تصمیمی گرفته نشده است.
اطلاعات اختصاصی ایران اینترنشنال نشان میدهد که احتمال عرضه بنزین با نرخ سوم قوت گرفته است.
در بهمنماه سال گذشته، ایراناینترنشنال گزارش داد که موضوع سهنرخی کردن بنزین در ایران با حضور نماینده دستگاههای امنیتی و شورای امنیت ملی بررسی شده و بر اساس اطلاعات آن زمان، این اقدام در ماههای آغازین سال ۱۴۰۳ در استانهای مسافرپذیر کشور اجرایی خواهد شد.
هنوز مقامهای رسمی درباره قیمت سوم بنزین اظهارنظری نکردهاند، اما روز ۲۸ فروردين صداوسیمای جمهوری اسلامی در برنامهای تلویزیونی از زبان یک مهمان خود اعلام کرد: «مصرف بنزین در حال افزایش است و ادامه روند فعلی برای دولت قابل اجرا نیست.»
در این برنامه، رضا نواز، سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآوردههای نفتی کشور از امکانپذیر بودن اجرای طرح «تخصیص یارانه بنزین بر اساس شماره ملی» سخن گفت.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران روز ۱۵ بهمن گفت فعلا در حوزه سهنرخی شدن بنزین، مصوبه و ابلاغیهای داده نشده و قیمتی هم اعلام نشده است.
اما چند روز پیش از آن در روز چهارم بهمن سال گذشته، خبرگزاری ایلنا اعلام کرد دولت جمهوری اسلامی قصد دارد با اعمال سیاست سهنرخی، بنزین خارج از سهمیه را با قیمت لیتری هشت هزار تومان عرضه کند.
بر اساس این گزارش، بنزینِ نرخ سوم برای «پرمصرفهایی که بیشتر از سهمیه یارانه و سهمیه آزادِ در نظر گرفته شده بهازای هر خودرو مصرف دارند» عرضه خواهد شد.
ایلنامحدودیت عرضه بنزین سه هزار تومانی را گام نخست در مسیر سهنرخی کردن بنزین دانست.
قیمت سوخت در ایران یکی از موضوعهای حساس است که تاثیر مهمی بر سایر قیمتها و هزینههای زندگی در این کشور دارد.
اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در ایران در واکنش به افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ بنزین آغاز شد، اما خیلی زود ماهیت ضدحکومتی به خود گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در جریان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند.
سال گذشته، جلال رشیدی کوچی، نماینده وقت مجلس، گفت: «اگر به قیمت بنزین دست بزنیم تمام شئونات مردم به هم میریزد و به کف خیابان میآیند و اعتراض میکنند.»
او افزود: «اگر ماشین را با قیمت جهانی میدهید آن وقت بنزین را با قیمت جهانی بدهید، اینگونه قطعا کسی اعتراض نمیکند.»
پیشتر یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال با ارسال ویدیویی در مورد افزایش قیمت حاملهای انرژی گفته است: «به جای قیمت بنزین، قیمت آب، برق، گاز و تلفن در قبضهای صادرشده جدید، افزایش چشمگیری داشته است.»
به گفته این شهروند، چون مردم به افزایش قیمت بنزین حساسند، مقامات قیمت سایر حاملهای انرژی را افزایش دادند که به نظر خودشان «نامحسوس» باشد.