شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

گزارش‌ها از حمله سایبری به وب‌سایت‌های‌ دولتی و غیردولتی اسرائیل در آستانه «روز قدس»

 

یک روز مانده به «روز قدس» و هم‌زمان با گزارش‌ها درباره تشدید درگیری‌ سایبری میان ایران و اسرائیل،‌ مقام‌های اسرائیل از حملات جدید سایبری در مقیاسی گسترده به شماری از وب‌سایت‌های این کشور خبر می‌دهند.

روزنامه اسرائیل هیوم روز پنجشنبه اول خردادماه گزارش داد که ده‌ها وب سایت‌ دولتی این کشور مورد حمله سایبری قرار گرفته‌اند. این نشریه به دست داشتن هکرهای مرتبط با ایران در این حملات اشاره کرده است.

با این حال یکی از مدیران شرکت‌ امنیت سایبری «چک‌پوینت» از ارتباط هکرها با نوار غزه، ترکیه و شمال آفریقا خبر داده و با رد نکردن نقش دیگر کشورها گفته، نمی‌تواند نقش فعال ایران در آن را به صورت مثبت تایید کند.

کاربرانی که سعی کرده‌اند به این وب‌سایت‌های دولتی دسترسی پیدا کنند، تصاویر و محتواهایی روی صفحه‌های خود دریافت کرده‌اند که به زبان عبری دست‌وپاشکسته از «شمارش معکوس نابودی اسرائیل» خبر داده است.

بر اساس گزارش برخی رسانه‌های اسرائیلی، اداره‌ ملی سایبری اسرائیل اعلام کرده که این حمله یا از سوی ایران و یا حماس انجام شده است که پیشتر نیز هر دو چنین کاری را در «روز قدس» انجام داده بودند. این سازمان افزود:‌ «این حملات خیلی پیچیده نبوده‌اند و فقط هر سال موفقیتی محدود دارند.» 

این حملات  پس از آن انجام می‌شود که روز دوشنبه واشینگتن‌پست به نقل از چند مقام‌ آمریکایی و «یک دولت خارجی» گزارش داد که طی یک ماه اخیر ایران یک‌بار به شبکه‌های آب‌رسانی روستایی در اسرائیل حمله کرده و در پاسخ به آن نیز اسرائیل به تاسیسات آبی و جاده‌ای بندر «شهید رجایی» استان هرمزگان حمله کرد.

این سومین درگیری سایبری میان دو کشور در یک ماه اخیر به حساب می‌آید.

با آن‌که برخی مقام‌های دولتی از ده‌ها وب‌سایت مورد حمله سخن گفتند؛ بعضی رسانه‌ها از صدها مورد و سپس روزنامه هاآرتص از هزاران وب‌سایت خبر داد.

در میان وب‌سایت‌های مورد حمله، پایگاه اینترنتی شهرداری‌های برخی شهرها، ادارات دولتی، نهادهای حوزه سلامت و اورژانس، و مراکز و شرکت‌های غیردولتی قرار دارد.

 

ارسال پیام نابودی اسرائیل روی وب‌سایت‌ها

بنا بر گزارش‌ها، وب‌سایت‌های هک شده تصاویر و محتوای ضد اسرائیلی را به کاربران نشان داده‌اند. همچنین تصاویری از شهرهایی چون حیفا و تل‌آویو در شعله‌های آتش روی برخی وب‌سایت‌ها منتشر شده است. 

برخی از این وب‌سایت‌های اسرائیلی هم تصاویری از غرق شدن بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر این کشور،‌ را نمایش دادند. 

همچنین این پیام نشان داده شده که «اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.» این جمله در سال‌های اخیر از سوی علی خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی، و مقام‌های سیاسی و نظامی آن تکرار شده است.

هاآرتص نوشته که این حمله سایبری از سوی گروهی به نام «هکرهای ناجی» صورت گرفته  و مشخص نیست با آن‌که هکرها تلاش کرده‌اند داده‌های وب‌سایت‌ها را از بین ببرند، آیا توانسته‌اند به پایگاه داده‌ها نیز دسترسی پیدا کنند. 

شرکت یوپرس که بسیاری از وب‌سایت‌های تحت حمله را میزبانی می‌کند در بیانیه‌ای در این‌باره نوشته که این حمله به دلیل یک ضعف در وردپرس صورت گرفته و این شرکت به همراه اداره ملی سایبری اسرائیل سعی در بازیابی مطالب اصلی وب‌سایت‌ها دارد. 

این شرکت مقیاس حمله را «بزرگ» خوانده است.

پیش از این اداره‌ ملی سایبری اسرائیل درباره احتمال حمله سایبری در آستانه «روز قدس» هشدار داده بود. 

 

افزایش درگیری سایبری میان ایران و اسرائیل

در آخرین مورد از تنش سایبری میان ایران و اسرائیل، بندر «شهید رجایی» روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه مورد حمله سایبری اسرائیل قرار گرفت. 

یک روز پس از این حمله محمد راستاد،‌ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران،‌ آن را تایید کرد و گفت که این حمله به اپراتورهای بندر بوده و موجب اختلال موقت در صدور بیجک خروجی آن شده است. 

او روز ۲۲ اردیبهشت‌ماه نیز با خبرگزاری ایلنا در این زمینه گفت‌وگو کرد و حمله مورد نظر را «ناکام» خواند. راستاد اشاره کرده بود این حمله «فقط توانست به تعدادی از سامانه‌های اختصاصی عملیاتی بخش خصوصی در بنادر نفوذ کند و آسیب برساند.»

این مقام دولت ایران نیاز به «تقویت و به روز‌رسانی لایه‌های حفاظتی» در این زمینه را مورد اشاره قرار داد.

واشینگتن‌پست در این زمینه به نقل از یک مقام امنیتی دولت خارجی نوشته که حمله صورت گرفته «بسیار دقیق» بوده و اثر آن از آن‌چه که مقام‌های ایران می‌گویند بیشتر بوده است. 

این گزارش به توقف چندروزه فعالیت و ترافیک این بندر در اثر حمله سایبری اشاره کرد.

از سال گذشته با افزایش تنش میان ایران با آمریکا و اسرائیل گزارش‌هایی از حملات سایبری مختلف به تاسیسات زیربنایی ایران منتشر شد. 

یک بار در شهریورماه سال ۱۳۹۸ برخی رسانه‌های ایران از اعلام «وضعیت نارنجی» برای آماده‌باش در تاسیسات نفتی پتروشیمی جنوب ایران خبر دادند.

در یک مورد دیگر نیز محمدجواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آذرماه تایید کرد که یک حمله «بسیار بزرگ» به زیرساخت‌های ارتباطی دولت الکترونیک در ایران صورت گرفت و دفع شد.

اکنون هم‌زمان با گزارش‌ها درباره افزایش تنش میان نیروهای نظامی مورد حمایت ایران و اسرائیل در سوریه و تنش با آمریکا در خلیج فارس حملات سایبری میان این دو کشور و ایران بیش از پیش تشدید شده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More