شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تازه‌ترین خبرها از سراسر جهان

معترضان تایلندی با استفاده از اردک‌های بادی مقابل ماشین‌های آب‌پاش پلیس مقاومت می‌کنند؛ بانکوک، تایلند (عکس از رویترز).

کرونا در اروپا؛ خیز اسپانیا برای درآوردن دمار از کرونا

 

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، از آغاز واکسیناسیون کوویدـ۱۹ در این کشور، از ابتدای سال آینده میلادی خبر داد. سانچز گفت دو کشور آلمان و اسپانیا، اولین کشورهای قاره سبز هستند که برنامه جامعی برای پوشش واکسیناسیون کوویدـ۱۹ دارند و اظهار امیدواری کرد که بخش اعظم شهروندان اسپانیا طی نیمه اول سال ۲۰۲۱ میلادی واکسینه شوند. او همچنین شمار مراکز واکسیناسیون در اسپانیا را ۱۳ هزار مرکز اعلام کرد. تاکنون نزدیک به یک‌ونیم میلیون نفر در اسپانیا به کوویدـ۱۹ مبتلا شده‌اند و بیش از ۴۶ هزار و پانصد تن نیز جان باخته‌اند.

 

برجام هفت‌جان؛ اسرائیل و عربستان سعودی دست به دامان بایدن شدند

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پیامی از جو بایدن، رییس‌جمهور منتخب ایالات متحده، خواست تا به برجام بازنگردد. همزمان، فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی، در گفتگویی با شبکه سی‌ان‌بی‌سی، خواستار مشارکت این کشور در هرگونه مذاکره هسته‌ای بین دولت جو بایدن و ایران شد. دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ از برجام خارج شد.

 

بحران اتیوپی؛ ضرب‌الاجل ۷۲ ساعته

 

در آستانه محاصره و به توپ بستن مکله، مرکز منطقه تیگره در شمال اتیوپی، آبی احمد، نخست‌وزیر این کشور، به نیروهای جبهه آزادی‌بخش خلق تیگره مهلت ۷۲ ساعته داد تا تسلیم شوند. پیش‌تر ارتش اتیوپی در حین پیشروی به غیرنظامیان ساکن این منطقه هشدار داده بود تا جان خودشان را نجات دهند.

 

کرونا در جهان؛ دست کج هکرها در جیب پژوهشگران کرونا

 

به گزارش گاردین، هکرهای تحت حمایت حکومت ایران، چین، روسیه و کره‌شمالی همواره کوشیده‌اند تا نتایج پژوهش‌های علمی دیگر کشورها در رابطه با واکسن کوویدـ۱۹ را بربایند. این هکرها در پی دستیابی به دستاوردهای مربوط به واکسن، از کشف و طراحی آن گرفته تا نتایج آزمایش‌های بالینی و تولید محصول بوده‌اند. انتشار این گزارش در حالی است که روسیه و چین همواره از موفقیت واکسن تولیدی‌شان خبر داده‌اند و مقام‌های ایران نیز بارها اعلام کرده‌اند که این کشور که تا تولید واکسن فاصله چندانی ندارد.

 

کرونا در آمریکا؛ پایان سفید شب سیاه ۲۰۲۰؟

 

دکتر منصف السلاوی، رییس برنامه واکسیناسیون کوویدـ۱۹ ایالات متحده، از آغاز واکسیناسیون در این کشور تا کمتر از بیست روز آینده خبر داد. السلاوی گفت که واکسیناسیون از یازدهم و یا دوازدهم دسامبر سال جاری میلادی آغاز خواهد شد. تاکنون بیش از ۲۵۵ هزار نفر در آمریکا در پی ابتلا به کوویدـ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۱۲ میلیون تن نیز مبتلا شده‌اند.

 

سیاست خارجی سوریه؛ مقداد جانشین معلم شد

 

دولت سوریه از انتخاب فیصل مقداد به عنوان وزیر خارجه این کشور خبر داد. پیش از مقداد، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه بود. معلم  که از حامیان سرسخت بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه، به شمار می‌رفت، هفته گذشته و در سن ۷۹ سالگی درگذشت. فیصل مقداد پیش‌‌تر معاون وزیر خارجه او بود.

 

نجات کره زمین از تغییرات اقلیمی؛ ژاپن در خط مقدم

 

یوشیهیده سوگا، نخست‌وزیر ژاپن، در حاشیه اجلاس گروه۲۰ گفت که ژاپن پیشگام دیگر کشورها در مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهد بود. سوگا پیش‌تر اعلام کرده بود که ژاپن تا سال ۲۰۵۰ میلادی، انتشار تمامی گازهای گلخانه‌ای را به صفر می‌رساند. این کشور که ماه گذشته برنامه‌ زیست‌محیطی جامعی ارائه کرده بود، هفته گذشته نیز در اقدامی نمادین، وضعیت اضطراری اقلیمی اعلام کرد تا  به روند مبارزه با انتشار کربن، سرعت بیشتری ببخشد.

 

کرونا در آلمان؛ ثروتمندترین کشور اروپا به قرض‌وقوله افتاد

 

اولاف شولتس، وزیر دارایی آلمان، قصد دارد برای سال آینده میلادی ۱۶۰ میلیارد یورو، برای جبران خسارت‌های اقتصادی هنگفت ناشی از شیوع کوویدـ۱۹ در این کشور، قرض بگیرد. یک مقام دولت آلمان می‌گوید که ۹۶ میلیارد یورویی که شولتس پیش‌تر در نظر گرفته بود، کافی به نظر نمی‌رسد. آلمان صاحب قدرتمندترین اقتصاد قاره اروپا است.

 

انتخابات ۲۰۲۰ بلاروس؛ از معترضان اصرار و از دولت انکار

 

پلیس بلاروس ده‌ها معترض را در مینسک، پایتخت این کشور، دستگیر کرد. این معترضان ده‌ها تن ازهزاران معترضی بودند که برای چندمین ماه پیاپی، در اعتراض به نتایج انتخابات و ریاست‌جمهوری الکساندر لوکاشنکو، به خیابان‌ها آمده بودند. لوکاشنکو ۲۶ سال است که رییس‌جمهور بلاروس است. معترضان می‌گویند که از ریاست‌جمهوری او که پشت‌گرم به حمایت دولت روسیه است، به ستوه آمده‌اند.‎

 

داستان ۳۳ ساله پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا؛ اردوغان گردن کج نمی‌کند

 

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، می‌گوید که گرچه این کشور با آن که خود را جزئی جداناشدنی از قاره سبز می‌داند، اما در ازای پیوستن به اتحادیه اروپا تسلیم حملات به ترکیه و ملت آن نمی‌شود. سفر اخیر اردوغان به شمال قبرس یا آنچه تنها ترکیه به نام کشور «قبرس شمالی» به رسمیت می‌شناسد، انتقادات مقام‌های اتحادیه اروپا را در پی داشته است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سفر اردوغان به شمال قبرس را دامن زدن به وضعیت تنش‌زا خوانده بود . ترکیه از آوریل ۱۹۸۷، رسما خواستار عضویت در اتحادیه اروپا شده است.

 

شکار مروارید از مشتی سنگ‌ریزه؛ کشف نقاشی‌های ۲۰۰ ساله

 

یک خانواده بریتانیایی در میان مجموعه‌ای از نامه‌ها، شعرها، یادداشت‌ها و برگ‌های خشک‌شده جمع‌آوری شده طی سالیان سال، چند نقاشی و طراحی از جان کانستبل، نقاش بریتانیایی صاحب‌نام سبک رومانتیک پیدا کردند. نقاشی‌ها متعلق به دو قرن پیش و در زمره اولین نقاشی‌های کانستبل هستند. حراجی ساتبی لندن، ارزش این چهار نقاشی را بین ۲۴ تا ۲۸ هزار پوند تخمین زده است.

 

آخروعاقبت بازیگوشی؛ عملیات نجات برای فیل سربه‌هوا

 

یک تیم پنجاه نفره در شهر دارماپوری در جنوب شرق هند، فیلی که به داخل یک گودال عمیق سقوط کرده بود را با جرثقیل بیرون کشیدند. عملیات نجات چهارده ساعت به طول انجامید و در طول آن، ساکنان محلی برای فیل برگ درخت موز داخل گودال می‌ریختند تا بخورد و جان بگیرد.

 

اعتراضات در پاکستان؛ زخم کهنه سر باز کرد

 

در پاکستان، هزاران نفر با فراخوان احزاب مخالف، برای اعتراض به عملکرد عمران خان، نخست‌وزیر این کشور، به خیابان‌ها آمدند. شهر پیشاور کانون اعتراضات روز یکشنبه است. معترضان پیش‌تر نیز در پنجاب، سند و بلوچستان راهپیمایی کرده بودند. احزاب مخالف می‌گویند که عمران خان، سال ۲۰۱۸ میلادی، در انتخاباتی تقلب‌آمیز و به پشتیبانی ارتش، به نخست‌وزیری رسیده است. ارتش پاکستان همواره این ادعا را رد کرده است.

 

دبی از کودکان هم آزمایش کرونا می‌گیرد

 

نهاد ناظر بهداشت و سلامت دبی روز یکشنبه اعلام کرد از کودکان ۳ تا ۱۶ سال نیز آزمایش کرونا می‌گیرد که به‌جای نمونه‌گیری از بینی، نمونه بزاق را آزمایش می‌کنند. بنا بر آمار رسمی، ۱۵۸ هزار و ۹۹۰ نفر در امارات متحده‌ عربی به کرونا مبتلا شده‌اند و تاکنون، ۵۵۲ نفر از مبتلایان جان باخته‌اند. 

 

طعنه وزیر پاکستانی صدای وزیر خارجه فرانسه را درآورد

 

به گزارش رویترز، سخنان یکی از وزرای پاکستان در مورد امانوئل مکرون انتقاد شدید وزارت خارجه فرانسه را برانگیخت. شیرین میرزایی، وزیر حقوق بشر پاکستان، در ادامه تنش‌ میان پاکستان و فرانسه به‌دلیل انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام، روز شنبه در توییتر نوشته بود رفتار مکرون با مسلمانان شبیه رفتار نازی‌ها با یهودی‌ها در جنگ جهانی دوم است.

 

بلندپروازی چین تا ماه

 

به گزارش رویترز، چین قرار است در هفته جاری، فضاپیمایی بی‌سرنشین را به ماه بفرستد تا از صخره‌های ماه نمونه‌برداری کند. این نمونه‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا در مورد منشا و ساختار ماه اطلاعات بیشتری کسب کنند. در صورت موفقیت این ماموریت، چین پس از آمریکا و شوروی سومین کشوری خواهد بود که توانسته است از ماه نمونه‌برداری کند.

 

چشم امید کشورهای کم‌درآمد به واکسن کرونای آکسفورد

 

در حالی‌که موفقیت آزمایش‌های بالینی واکسن‌های فایزر و مادرنا امید به توزیع واکسن در آینده نزدیک را افزایش داده است، کشورهای با درآمد متوسط و پایین منتظرند با واکسن آسترا‌ـ‌آکسفورد از این بحران خارج شوند. به گزارش بلومبرگ، واکسن آکسفورد بسیار ارزان‌تر از واکسن فایزر است و ۴۰ درصد دوزهای تولیدی روانه کشورهای کم‌درآمد خواهد شد.

 

اسرائیل موشک‌پرانی از غزه را با حمله هوایی پاسخ داد

 

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد در پاسخ به موشکی که شبه‌نظامیان فلسطینی پرتاب کردند، نوار غزه و پایگاه‌های نظامی حماس را هدف حمله هوایی قرار داده است. به گزارش رویترز، موشک شنبه شب پرتاب شد و کارخانه‌ای در شهر اشکلون را تخریب کرده است. هنوز هیچ‌‌یک از گروه‌های نظامی غزه مسئولیت موشک‌پرانی را بر عهده نگرفته‌ است.

 

آمار جهانی ابتلا به کرونا از مرز ۵۸ میلیون نفر گذشت

 

بنا بر تازه‌ترین آمار رسمی، بیش از ۵۸/۱ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند و تاکنون، یک میلیون و ۳۸۱ هزار و ۱۳۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند. در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا، هند و برزیل به‌ترتیب کانون‌های شیوع کووید‌ـ‌۱۹ به شمار می‌روند.

 

آغاز رای‌گیری در بورکینافاسو زیر سایه سنگین گروه‌های جهادی

 

رای‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری بورکینافاسو روز یکشنبه در حالی آغاز شد که این کشور گرفتار خشونت گروه‌های جهادی وابسته به القاعده و داعش است، گروه‌هایی که در سال جاری جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفته‌اند و از رای‌گیری در صدها روستا جلوگیری خواهند کرد. دست‌کم ۴۰۰ هزار نفر، ۷ درصد رای‌دهندگان، قادر به شرکت در رای‌گیری نخواهند بود.

 

موج سوم کرونا در راه اروپا

 

نماینده ویژه سازمان بهداشت جهانی در مساله کووید‌ـ‌۱۹ با اشاره به کوتاهی دولت‌ها در انجام اقدام‌های ضروری برای پیشگیری از موج دوم شیوع کرونا، گفت در صورت ادامه این روند، موج سوم همه‌گیری در اوایل سال ۲۰۲۱ اروپا را فرا می‌گیرد. دیوید نابارو در ادامه افزود دولت‌ها پس از کنترل موج اول، در ماه‌های تابستان از ایجاد زیرساخت‌ها غفلت کردند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More