شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

العربیه: فعالیت‌های سپاه پاسداران برای جذب نیرو در دیر الزور افزایش یافته است

به گزارش العربیه، سپاه پاسداران در حال افزایش جذب نیرو در منطقه دیر الزور در شرق سوریه است. نفوذ و حضور ایران در این منطقه از سال ۲۰۱۷ به این سو، در حال گسترش بوده و به یکی از مقرهای اصلی‌اش برای هماهنگی عملیات‌های سوریه تبدیل شده است.

دحام منادی، یکی از اهالی دیر الزور، به العربیه گفت سپاه پاسداران روند جذب نیرو در دیر الزور در غرب رود فرات را سرعت بخشیده است. به گفته منادی، سپاه پاسداران در این منطقه، به‌خصوص از میادین تا بوکمال، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای کرده و «با استفاده از فقر و نبود فرصت‌ها و امکانات، در تلاش است نسل جدیدی از رزمنده‌های معتقد به ایدئولوژی ایجاد کند».

منادی در توضیح اضافه کرد نرخ بیکاری در این منطقه بالاست و همین مساله جوانان سوری را وادار می‌کند به گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران ملحق شوند تا حقوق و درآمد داشته باشند، مبالغی که گاهی دو برابر حقوق کارمندان دولت است.

به گزارش العربیه، شبکه‌ شبه‌نظامی ایران در سوریه به نیروهای محلی و خارجی وابسته است. شبه‌نظامیان محلی بیش از ۲۵۰۰ رزمنده عرب از روستاهای استان دیرالزور را شامل می‌شوند.

به گفته نوار شعبان، عضو اندیشکده عمران دراسات، نیروهای شبه‌نظامی محلی متشکل از حدود ۲۴ گروه‌ است و در نیروهای دفاعی محلی ادغام شده‌اند.

عمر ابو لیلا، کارشناس و تحلیلگر سوریه‌ای، به العربیه گفته است شبه‌نظامیان خارجی در سوریه بیشتر حزب‌الله لبنان، فاطمیون افغانستان و زینبیون پاکستان را شامل می‌شوند.

العربیه در ادامه نوشته است ایران در دیر الزور چند مرکز استخدام نیرو تاسیس کرده که زیر نظر مستقیم یک ایرانی معروف به الحاج ابراهیم فعالیت می‌کنند. بنا بر اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت دیارنا، این مراکز بیشتر روی جذب نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ ساله متمرکزند و برای آن‌ها کلاس‌های آموزش رزمی‌ـ‌نظامی و مذهبی برگزار می‌کنند.

به گزارش موسسه سیاست و امنیت آلمان، ایران همچنین درصدد است با روسای طوایف دیر الزور ارتباط برقرار کند و شبکه‌ای از نیروهای وفادار در منطقه تشکیل دهد.

ابو لیلا در توضیح گفت تلاش‌های ایران برای جذب نیرو و تغییر مذهب به شیعه بیشتر روی قبیله البقاره و قبیله البوبدران در حطله و قبایل المشاهده در البوکمال متمرکز است.

به گفته شعبان، ایران از طریق سازمان‌های خیریه مانند سازمان جهاد البنا نیز سعی کرده است میان اهالی دیر الزور نفوذ کند. در سال ۲۰۱۹، جهاد البنا فقط ۱۶ مدرسه را در دیر الزور بازسازی کرد. این سازمان همچنین با توزیع کمک‌های غذایی میان شهروندان سعی دارد وفاداری اهالی منطقه را جلب کند.

العربیه گزارش را با این توضیح به پایان رسانده است که تهران با افزایش فعالیت‌ها برای جذب نیرو در دیر الزور، در تلاش است کنترلش بر محدوده‌ای که دیر الزور در سوریه را به القائم در عراق متصل می‌کند حفظ و تقویت کند، منطقه‌ای که برای عبور نیروهای نظامی و شبه‌نظامی از مرز سوریه‌ـ‌عراق و انتقال به لبنان اهمیتی ویژه دارد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More