شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

«سونامی مرگبار مشروب مسموم» این بار اصفهان

از روز پنجشنبه گذشته ۲۶ اردیبهشت تاکنون دستکم ۵ تن در استان اصفهان به دلیل مصرف مشروبات الکی دست ساز و تفلبی حاوی متانول جان باختند و ۲۰ تن مسموم شدند.

به گزارش ایرنا، طاهره چنگیز رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد که «تمامی این اشخاص کمتر از ۳۵ سال سن داشتند و ۲ زن در میان جان باختگان وجود داشت و افراد مسوم نیز در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند».

پیش از این در فروردین ماه سالجاری نیز خبر مسمومیت بیش از ۱۰۰ تن بر اثر مصرف مشروبات الکلی دست ساز و تقلبی در یکی از شهرستان های آذربایجان شرقی خبرساز شد تا جایی که حجت پورفتحی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از بستری شدن۲۳۸ تن بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: « براثر مسمومیت با مشروبات الکلی در شهرستان اهر و شیوع آن در سایر شهرستان‌های استان طی یک ماه اخیر تا کنون ۱۰ تن جان خود را از دست داده‌اند.»

از شهریور تا آبان ۱۳۹۷ با استناد به آمار منتشر شده از سوی اورژانش کشور ۹۷۴ تن به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی دچار مسمومیت شدند و از این تعداد ۸۵ تن جان خود را از دست دادند. بیشترین مسمومیت ها و مرگ و میرها در استان‌های البرز، تهران، مرکزی، فارس، کردستان، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، خراسان شمالی، قزوین و برخی استان های دیگر رخ داده است.

گستردگی،شدت و تعداد مسمومیت‎های ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی و مسموم طی 9 ماه گذشته چنان بوده که برخی رسانه ها در تهران به آن عنوان «سونامی» داده اند، سونامی که تاکنون دو موج آن بسیاری از استان و شهرهای ایران را در نوردیده و جان ده ها تن را گرفته است.

موج اول مسمومیت‌های ناشی از مشروبات الکلی تقلبی و مسموم از شهریور ۱۳۹۷ ‌ از بندرعباس و چند شهر دیگر استان هرمزگان شروع شد و بعد هم به مناطق مرکزی و حتی پایتخت، استان البرز و خراسان شمالی هم رسید و در شهریور و مهر  سال گذشته به اوج رسید.

موج دوم مسمومیت‌ها از اسفند ۱۳۹۷ شروع شد و این‌بار بیشترین قربانی را در اهر،یکی از شهرهای استان آذربایجان ‌شرقی، گرفت اوج آن ۷۳ مورد مسمومیت طی ۴۸ ساعت بود. پس از آن موج مسمومیت‌های الکلی به شهرها و استان‌های مجاور چون مشگین‌شهر، اردبیل و تعداد دیگری از شهرها و روستاهای این مناطق هم سرایت کرد.

مقام‎های مسئول از جمله فرماندهان نیروی انتظامی و مسئولان قوه قضائیه هربار اعلام کرده اند که «افراد سودجو» برای ارزان تمام شدن تولید گسترده مشروبات الکلی از متانول (الکل متیلیک یا الکل چوب) استفاده می کنند و در شیشه و بسته بندی‎های معتبر به خریداران می فروشند. متانول ماده ای است که به‌ عنوان حلّال در صنایع رنگ‌سازی و جلاکاری به کار می‌رود و حتی استنشاق آن هم باعث مسمومیت شدید می شود.  

خرید و فروش و مصرف مشروبات الکلی در ایران از زمان استقرار جمهوری اسلامی به دلیل «منع شرعی» ممنوع است و تولید، توزیع، نگهداری و مصرف آن مجازات دارد.

روزنامه همشهری دهم مهر ۱۳۹۷ نوشته بود: «تازه‌ترین یافته‌های بازپرس جنایی و کارآگاهان پلیس بندرعباس حاکی از آن است که شبکه گسترده‌ای در پشت پرده این ماجرا قرار دارد که اعضای آن از شهر دیگری کیلومترها آن طرف‌تر از بندرعباس مشروبات مسموم را به آنجا منتقل می‌کردند. حالا مهم‌ترین پرسش این است که توزیع مشروبات مسموم عمدی است یا غیرعمدی؟»

با گذشت چند ماه توضیح دقیق یا خبری در خصوص جزئیات پرونده های توزیع مشروبات الکلی مسموم که جان ده ها تن را گرفته و صدها تن را دچار آسیب‎های جسمی از جمله نابینایی کرده هنوز از سوی نهادهای مسئول ارائه نشده است.

 

 

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More