وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای حملات حوثیهای یمن به مناطق مسکونی عربستان سعودی در شامگاه شنبه را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است که این حملات نهتنها غیرنظامیان بیگناه را تهدید میکنند، بلکه چشمانداز صلح و ثبات در یمن را به مخاطره میاندازند.
بیانیه وزارت خارجه آمریکا ضمن تاکید بر شراکت طولانیمدت خود با پادشاهی عربستان سعودی و کمک به این کشور در حفاظت از قلمرو خود در مقابل گروههای تحت حمایت ایران، افزود: از حوثیها میخواهیم تا حملات را متوقف کرده و با فرستاده ویژه سازمان ملل در برقراری صلح، رفاه، و امنیت برای مردم یمن همکاری کنند.
ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی، شنبه شب ضمن اعلام خبر رهگیری و انهدام حملات موشکی شبهنظامیان حوثی به ریاض، تاکید کرده بود که «حمله حوثیها با دستور فرماندهان ایرانی صورت گرفته است که کنترل شبهنظامیان در صنعای اشغالی» را برعهده دارند.
همزمان دفاع مدنی عربستان سعودی نیز عنوان کرده بود که سقوط ترکشهای ناشی از انهدام این موشکها در چندین محله مسکونی ریاض، خساراتی از جمله به یک ساختمان مسکونی وارد کرد ولی تلفات جانی در پی نداشته است.
تکذیب رنگبندی سیاه درباره وضعیت شیوع کرونا؛ ۶۳ شهر «فراتر» از وضعیت قرمز
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، رنگبندی سیاه درباره وضعیت شیوع این ویروس در برخی از شهرهای ایران را تکذیب کرد.
او در عین حال گفت که شیوع کرونا در ۶۳ شهر ایران از وضعیت قرمز «فراتر رفته» و به همین دلیل تعبیر وضعیت سیاه درباره آنها به کار برده شده است.
تعدادی از رسانههای ایران از جمله خبرگزاری تسنیم روز ۲۶ فروردین خبر داده بودند که از روز پنجشنبه رنگ سیاه به اپلیکیشن ماسک اضافه شده است.
در این گزارش اعلام شده بود که ۶۳ شهرستان در وضعیت سیاه قرار دارند.
اپلیکیشن ماسک وضعیت شیوع کرونا در شهرهای ایران را اعلام میکند.
منابع آگاه: آمریکا قصد دارد برای کاهش تحریمها، یک نقشهراه به ایران پیشنهاد کند
به گزارش فارن پالیسی به نقل از منابع آگاه، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، قرار است به جمهوری اسلامی نقشهراهی را پیشنهاد کند که طبق آن تحریمهای ایران تا حدی کاهش یابد که هم تهران به تعهدات خود در برجام بازگردد و هم مخالفان بایدن در آمریکا کاخ سفید را تحت فشار قرار ندهند.
دومین دور مذاکرات برای احیای برجام در وین در حالی برگزار شد که رسانههای داخلی ایران خبر دادند قرار است گفتوگوهای کارشناسی ادامه پیدا کند و همزمان نمایندگان چین و اروپا هم روند گفتوگوها را مثبت ارزیابی کردند.
خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه ۲۶ فروردینماه گزارش داد با پایان نشست کمیسیون برجام در وین، قرار شده است گفتوگوهای فنی در نشستهای کارشناسی ادامه یابد.
پیشتر آمریکا اعلام کرده بود در این دور به صورت «غیرمستقیم» با هیات تهران مذاکره میکند، این در حالی است که مقامهای ایران قبلا هرگونه مذاکره مستقیم و غیرمستقیم را رد کرده بودند.
عفو بینالملل در نامه به ابراهیم رییسی: جمشید شارمهد در خطر اعدام قرار دارد
عفو بینالملل، با ارسال نامهای به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گفت جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که از هشت ماه پیش به دلیل اتهامات سیاسی زندانی شده، درپی یک روند محاکمه «مطلقا غیرعادلانه» در خطر محکوم شدن به اعدام قرار دارد.
این نامه افزود شارمهد در «شرایطی شبیه به ربوده شدن» دستگیر و زندانی شده و طی این هشت ماه نه دادگاهی برای او برگزار شده و نه به وکیل یا مساعدت حقوقی دسترسی دارد.
این نامه همچنین به پخش «اعترافات اجباری» شارمهد از صدا و سیمای جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت این کار در حالتی صورت گرفته که هنوز هیچ دادگاه منصفانهای برای این زندانی سیاسی برگزار نشده است.
عفو بینالملل همچنین به بیماری جدی شارمهد اشاره کرده و از اینکه او به امکانات درمانی کافی دسترسی ندارد ابراز نگرانی کرده است.
نمایندگان حزب آنگسان سوچی یک شرکت حقوقی را برای شکایت از حکومت نظامی میانمار به کارگرفتند
یک کمیته متشکل از نمایندگان حزب اتحاد ملی برای دموکراسی میانمار به رهبری آنگ سان سو چی به شرکت حقوقی ولترا فیتا در لندن وکالت داده تا در جمعآوری شواهد برای تحت پیگرد قرار دادن حکومت نظامی میانمار به اتهام جنایت علیه بشریت به این کمیته مشاوره حقوقی ارائه دهد.
شرکت حقوقی ولترا فیتا که تجربه وکالت در دادگاههای بینالمللی همچون لاهه را دارد، پیش از این نیز در تحقیق و تفحصهای شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره اقدام ارتش میانمار در سال ۲۰۱۸ در اخراج خشونتآمیز مسلمانان روهینگیا با این شورا همکاری داشته است.
رابرت والترا، یکی از شرکای بنیانگذار شرکت حقوقی ولترا فیتا، به فایننشال تایمز گفت در همین راستا شواهدی مبنی بر دستگیری خودسرانه، شکنجه و اعدامهای فراقضایی در میانمار را به تعدادی از نهادهای حقوق بشری سازمان ملل ارائه داده است.
انصراف آمریکا از اعزام ناوشکن به دریای سیاه
پنتاگون اعلام کرد از تصمیم خود برای اعزام دو ناوشکن آمریکایی به سواحل اوکراین در دریای سیاه منصرف شده است.
به گزارش پولیتیکو به نقل از منبعی در پنتاگون که نامش ذکر نشده است، با افزایش تنش مرزی میان اوکراین و روسیه، نیروی دریایی آمریکا تصمیم گرفت از این اقدام صرف نظر کند تا از تشدید شرایط در این منطقه جلوگیری کند.
یک مقام دیگر در پنتاگون هم با تایید این تصمیم گفت: «ورود ناوشکنها به دریای سیاه برای جلوگیری از تحریک روسیه لغو شد.»
روز گذشته نیز رسانههای ترکیه به نقل از مقامات این کشور اعلام کردند که آمریکا اعزام دو ناو جنگی را به دریای سیاه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه لغو کرده است.
خبر اعزام این دو ناو در شرایطی اعلام شد که با افزایش نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین، تنشهای بین مسکو و کییف شدت گرفته است.
مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را برای برابری دستمزد زنان و مردان به تصویب رساند
مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۱۷ رای موافق و ۲۱۰ رای مخالف طرحی را برای برابر کردن حقوق و دستمزد زنان و مردان در آمریکا به تصویب رساند. این طرح که مورد حمایت دولت بایدن و دموکراتها است باید به تصویب سنا برسد. درحال حاضر نسبت دستمزد زنان و مردان در آمریکا ۸۲ سنت به یک دلار است.
دموکرات ها میگویند هنوز کارهای بیشتری برای پرکردن تبعیض درآمدی در آمریکا باید صورت پذیرد.
تبعیض درآمدی در میان زنان سفیدپوست نسبت به مردان در آمریکا به طور متوسط ۸۲ سنت به هر دلار است و این شکاف درآمدی در میان زنان رنگین پوست حتی حادتر است و به حدود ۶۳ سنت می رسد.
نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: «متاسفانه دستمزد برابر هنوز در آمریکا واقعیت ندارد.»
مایکل بورگس، نماینده جمهوریخواه از ایالت تگزاس اما گفت که تبعیض دستمزدی در هیچ جامعه ای جایی ندارد اما لايحه دموکرات ها راه درستی برای اصلاح این شکاف نيست.
بورگس گفت: مسیری که کنگره باید طی کند این است که تمرکز خود را بر سیاست اقتصادی قوی ادامه دهد تا فرصت ها را برای همه آمریکاییها گسترش دهد.
تصویب این لایحه با مخالفت اتاق بازرگانی ایالات متحده روبرو بود که استدلال میکند اغلب دلایل مشروع و قانونی برای تفاوت در پرداخت دستمزد بین زن و مرد وجود دارد.
در نامه مخالفت اتاق بازرگانی به کنگره آمده است: «افزایش فرصت برای دادخواهی در لایحه مصوب مجلس، بیشتر در خدمت تضعیف قوانین حقوق مدنی آمریکاییان خواهد بود.»
مایک پنس از پزشک معالج ایرانیالاصل خود تقدیر کرد
مایک پنس، معاون پیشین رییس جمهور آمریکا، در بیانیهای که پس از ترخیص از بیمارستانی در ایالت ویرجینیا صادر کرد، از جراح ایرانیالاصل خود تشکر کرد.
به گزارش انبیسی ، پنس در بیانیه خود گفت: «من از عملکرد حرفهای پزشکان، پرستاران و کارکنان موسسه قلب و عروق اینووا از جمله دکتر برت آت واتر و دکتر بهنام تهرانی سپاسگزارم.»
پزشکان بیمارستان اینوا یک دستگاه ضربانساز قلب را در بدن مایک پنس قرار دادند که در دو هفته گذشته از اختلال ضربان قلب رنج میبرد.
دفتر مایک پنس اعلام کرد که حال او پس از کاشت این دستگاه رو به بهبودی است و انتظار میرود در روزهای آینده به طور کامل بهبود یابد.
بهنام تهرانی، پزشک متخصص قلب و عروق از دانشگاه جرج واشینگتن است.
آمریکا از اعمال تحریمهای گسترده علیه روسیه خبر داد
دولت آمریکا روز پنجشنبه در ارتباط با دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ این کشور، حملات سایبری، قلدری در برابری اوکراین و سایر اقدامات «بدخواهانه» طیف گستردهای از تحریمها را علیه مسکو اعمال کرد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده این تحریمها بخشهایی از جمله شامل قرار دادن نام شرکتهای روسی در فهرست سیاه و اخراج ۱۰ دیپلمات روسیه است.
در میان این اقدامات، جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، با صدور یک فرمان اجرایی به دولت ایالات متحده اجازه تحریم هر بخش از اقتصاد روسیه را داده است. دولت بایدن همچنین اعلام کرده اگرچه واشینگتن نمیخواهد این مسائل را تشدید کند، اما مجازاتهای بیشتر علیه روسیه هم محتمل است.
در واکنش به این تحریمها مسکو با عصبانیت اعلام کرده که این قدم موجب افزایش خطرناک فضای تنش میان دو کشور میشود. روسیه دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را رد میکند.
مسکو همچنین سفیر آمریکا را برای آنچه که گفتوگوهای سخت عنوان شده، احضار کرده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته مسکو در آینده نزدیک به تحریمها پاسخ خواهد داد.
وزارت خزانهداری ایالات متحده همچنین ۳۲ نهاد و فرد را در فهرست سیاه قرار داد که به گفته واشینگتن تلاشهای دولت روسیه را برای تاثیرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری و سایر «اقدامات دروغپراکنی و مداخلهجویانه» اجرا کردهاند.
علاوه بر این، هشت فرد مرتبط با اشغال و سرکوب مداوم روسیه در کریمه که روسیه آن را در سال ۲۰۱۴ میلادی از اوکراین ضمیمه سرزمین خود کرد، تحریم شدهاند.
نگرانی انجمن اسلامی دانشجویان شریف از اخذ اعتراف اجباری از علی یونسی و امیرحسین مرادی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف در نامهای به رییس قوه قضاییه نسبت به اخذ اعترافات «نادرست» و «تحت اجبار» از علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی بازداشتی، ابراز نگرانی کرد.
در این نامه با اشاره به یک سال بازداشت این دو دانشجو تاکید شده که « طولانیشدن پروسه بررسی اتهامات، تردیدها در صحت اعترافات و روند پرونده را جدیتر کرده» است.
این تشکل دانشجویی با اشاره به موارد «بعضا تیره» سابق از جمله پرونده مازیار ابراهیمی نسبت به «بازجویی تحت فشار، عدم دسترسی به شرایط عادلانه و نیز وکیل انتخابی» در پرونده این دو نفر ابراز نگرانی کرد.
در این نامه تاکید شده که نامههای قبلی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف درباره وضعیت این دو دانشجوی این دانشگاه بی پاسخ مانده است.
به گفته نویسندگان این بیانیه همچنین وعده داده شده در جلسه دیدار نمایندگان دانشجویان و دانشگاه با دو دانشجوی بازداشتی، مبنی بر آزادی آنها با وثیقه تا برگزاری دادگاه اجرا نشده است.
مصطفی نیلی وکیل این دو دانشجوی زندانی روز دوشنبه ۲۳ فروردین خبر داده بود که موکلانش به «افساد فیالارض» متهم شده اند. این اتهام میتواند باعث صدور حکم اعدام شود.
علی یونسی، برنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و امیرحسین مرادی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری روز ۲۲ فروردین ۹۹ بازداشت شدند.
سفیر ایران: قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی نهایی شد
کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو، خبر داد که قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی اسپونتیک نهایی شده و از ابتدای خرداد وارد مرحله اجرایی میشود.
او اعلام نکرد که این واکسنها از چه زمانی و در چند نوبت وارد ایران خواهند شد.
جلالی در حالی از نهایی شدن قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی سخن گفته که روز ششم فروردین از مخالفت وزارت بهداشت با واردات ۲۰ میلیون دوز از این واکسن خبر داده بود.
او گفته بود که در نهایت این قرارداد به ۱۰ میلیون دوز کاهش یافته و دو کشور در حال مذاکره برای رسیده به توافق هستند.
فعال سیاسی اصلاحطلب: کلابهاوس به نفع جریان اصلاحطلب است
محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاحطلب، گفت که گفتوگوها در کلابهاوس به نفع جریان اصلاحطلب و برای انتخابات «یک فرصت و نعمت» است.
او در عین حال در مصاحبهاش با خبرگزاری برنا گفت که کلابهاوس یک عامل تعیینکننده در انتخابات نیست، اما موثر است.
میرلوحی فضای کلابهاوس را به نفع اصلاحطلبان دانست و افزود: «اگر جریان مقابل احساس میکردند که این فضا به نفعشان است حرف از فیلترینگ نمیزدند.»
در هفتههای گذشته تعدادی از مقامات دولت روحانی و چهرههای اصلاحطلب در نشستهای کلابهاوس حضور پیدا کردهاند.
در همین حال کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان هفته پیش در نامهای به پال دیویسون، مدیرعامل کلاب هاوس، از اینکه این شبکه اجتماعی به وزیر خارجه ایران این امکان را داد که در برنامهای «به هزاران نفر دروغ بگوید» و مواضع حکومت ایران را «تبلیغ» کند ابراز نگرانی کرده و از کلاب هاوس خواست در این زمینه پاسخگو باشد.
دانمارک سه عضو گروه «حرکت نضال» را به حمایت از فعالیتهای تروریستی در ایران متهم کرد
دانمارک سه عضو گروه «حرکت نضال» که سال گذشته در این کشور بازداشت شده بودند را به عناوین مربوط به فعالیتهای تروریستی در ایران متهم کرد.
دادستان عمومی دانمارک روز پنجشنبه ۲۶ فروردینماه اعلام کرد سه عضو این گروه را به تامین مالی و حمایت از فعالیتهای تروریستی در ایران با همکاری سرویسهای اطلاعاتی عربستان سعودی متهم کرده است.
این سه نفر سال گذشته دستگیر شده و از آن زمان در بازداشت بودند.
دادستان عمومی دانمارک این پرونده را «بسیار جدی» خواند و در ارتباط با این سه نفر گفت: «افرادی در دانمارک فعالیتهای اطلاعاتی غیرقانونی انجام داده و تروریسم را از دانمارک در سایر کشورها تامین مالی و تبلیغ کردهاند.»
بر اساس گزارشها قرار است دادگاه این افراد از روز پنجشنبه ۹ اردیبهشتماه در منطقه روسکیلد دانمارک برگزار شود و ممکن است این متهمان تا ۱۲ سال به زندان محکوم شوند.
سال گذشته، حبیب اسیود، رهبر پیشین حرکت نضال که در اروپا زندگی میکرد، از ترکیه ربوده و به ایران منتقل شد.
همچنین در پروندهای مرتبط، یک نروژی با تبار ایرانی در ماه ژوئن سال گذشته میلادی به جرم جاسوسی برای نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی و توطئه برای ترور یکی از اعضای گروه حرکت نضال به هفت سال زندان محکوم شد. این فرد اقدام به فرجامخواهی کرده است.
سفیر امارات: آمریکا از قدرت نفوذ ایجاد شده توسط ترامپ علیه ایران استفاده کند
امارات متحده عربی از مذاکرهکنندگان دولت جو بایدن در پرونده هستهای ایران خواست از قدرت نفوذی که دولت دونالد ترامپ در برابر تهران ایجاد کرده است، برای دستیابی به توافقی بهتر استفاده کنند.
یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده عربی در آمریکا، در جریان یک نشست مجازی با موسسه هوور دانشگاه استنفورد آمریکا گفت: «شما [آمریکا] اساسا در جایگاه کنترل اوضاع هستید تا به جایی برسید که بتوانیم آنچه را که به نظر من کمبودهای برجام بود، برطرف کنیم.»
او کمبودهای برجام را دوره زمانی آن و همچنین عدم اشاره به مسائلی از جمله برنامه موشکی، حمایت از گروههای نیابتی منطقهای و اجازه دادن غنیسازی اورانیوم به ایران دانست.
عتیبه در ادامه افزود: «سابقه مهم است. امروز قدرت نفوذی وجود دارد که شما در سال ۲۰۱۵ نداشتید، منطقه متفاوت به نظر میرسد و روندها متفاوت است.»
این دیپلمات اماراتی اشاره کرد: «چرا آنها [ایران] غنیسازی دارند که در نهایت میتواند آنها را به یک برنامه نظامی برساند، در حالی که شرکا و متحدان شما برنامه هستهای را بدون غنیسازی، بدون پردازش دوباره [مواد] انجام دادند؟»
اشاره سفیر امارات متحده عربی به این کشور است که یک نیروگاه هستهای راهاندازی کرده و عربستان سعودی که برنامهای برای راکتورهای انرژی هستهای تجاری دارد.
او در ادامه درباره پیامد بازگشت به برجام گفت: «بیایید بگوییم که شما به برجام بازگشتید، چه چیزی مانع از آن میشود که در آینده کشوری در منطقه به آمریکا نگوید من هم همان توافقی را که ایرانیها گرفتند، میخواهم.»
مذاکرات برجام روز پنجشنبه در وین از سر گرفته میشود. ایران به تازگی اعلام کرد غنیسازی ۶۰ درصد را شروع میکند.
ورود ۴۰۰ هزار دوز واکسن چینی کرونا به ایران
مهرداد جمال ارونقی، معاون گمرک، خبر داد که صبح روز پنجشنبه، ۴۰۰ هزار دوز واکسن چینی سینوفارم وارد ایران شده است.
او اعلام کرد که این واکسن «اهدایی» چین به ایران است، اما توضیح بیشتری نداد.
یک مقام ارشد بهداشتی چین روز ۲۱ فروردین گفته بود که واکسنهای ساخت این کشور میزان بالایی از مصونیت در برابر کرونا را ایجاد نمیکنند. او اما کمی بعد این سخنان را پس گرفت و گفت سوءبرداشت شده است.
در اسفند ماه نیز اعلام شد که کادر درمان امارات متحده عربی تزریق سومین دوز واکسن کرونا ساخت شرکت سینوفارم را به دستکم برخی از ساکنان این کشور آغاز کردهاند، زیرا تزریق دو دوز در برخی موارد به میزان کافی پادتن ایجاد نکرده است.
حوثیهای یمن: به اهدافی در عربستان سعودی از جمله تاسیسات آرامکو حمله کردیم
شبهنظامیان حوثی تحت حمایت ایران در یمن گفتند با پهپاد و موشک به نقاطی در شهر جازان در جنوب عربستان سعودی، از جمله تاسیسات آرامکو حمله کردهاند.
حوثیها روز پنجشنبه ۲۶ فروردینماه اعلام کردند حمله به هدف متعلق به شرکت نفتی آرامکو باعث وقوع آتشسوزی شده است.
مقامهای عربستان سعودی وقوع آتشسوزی یا اصابت موشک به سامانه ضدموشکی پاتریوت را که سخنگوی حوثیها به آن اشاره کرده بود، تایید نکردند.
با این حال، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اشاره کرد برخی تکههای چهار پهپاد و پنج موشک بالستیک که در طول شب و اوایل بامداد رهگیری و منهدم شدند، در محوطه دانشگاه جازان فرود آمدند.
به گزارش این ائتلاف نظامی، فرود این آوار موجب آتشسوزی محدود شد که تحت کنترل در آمد.