سه مقام سازمان ملل متحد از ایالات متحده آمریکا خواستند تصمیم خود مبنی بر اعلام شبهنظامیان حوثی در یمن به عنوان «سازمان تروریستی» را لغو کند.
خبرگزاری رویترز پنجشنبه ۲۵ دیماه گزارش داد مارتین گریفیتث، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، مارک لوکاک، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و دیوید بیسلی، معاون در امور غذای سازمان ملل متحد هشدارهایی در این زمینه صادر کردهاند.
سازمان ملل متحد یمن را به عنوان بزرگترین بحران بشری جهان معرفی کرده که ۸۰ درصد جمعیت آن به کمک و امداد نیاز دارند.
پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، تصمیم واشینگتن برای اعلام انصارالله به عنوان سازمان تروریستی را اعلام کرده بود.
گریفیتث در این رابطه گفت: «ما در حال حاضر بدون شناسایی[حوثیها به عنوان تروریست] در حال تلاش و تقلاییم. تعیین این عنوان فاجعهبار خواهد بود. این به معنای واقعی کلمه مجازات مرگ برای صدها هزار نفر، اگر نه میلیونها انسان بیگناه در یمن است.»
او افزود نگران است تروریستی اعلام کردن حوثیها از سوی آمریکا روی تلاش او برای گرد هم آوردن گروههای یمنی تاثیر منفی بگذارد.
پیش از این، گروههای امدادی در یمن و همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، درباره شناسایی احتمالی حوثیها به عنوان تروریست هشدار داده بودند.
«اعلام جرم» دادستان کل کشور علیه وزیر ارتباطات به دلیل فیلتر نشدن اینستاگرام
خبرگزاری برنا خبر داد که محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با «اعلام جرم» دادستان کل کشور و شکایت صداوسیما به دادسرای فرهنگ و رسانه فراخوانده شد.
بر اساس این گزارش، دادستان کل کشور از آذری جهرمی به دلیل «استنکاف از اجرای اوامر قضایی در مورد فیلتر کردن اینستاگرام»، «استنکاف از ابلاغ رییس مرکز ملی فضای مجازی برای کاهش پهنای باند بینالملل و محدودسازی پیام رسانهای خارجی» شکایت کرده است.
«عدم اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی از جمله مصوبه سال ۹۱ شورا در مورد انسداد فیلترشکنها و وی.پی.انها و همچنین حمایت از پیامرسانهای بومی» دیگر دلایل شکایت از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده است.
صدا و سیما نیز به دلیل اظهارات محمد جواد آذری جهرمی درباره بازپسگیری فرکانسهای باند ۷۰۰و۸۰۰ از او شکایت کرده بود.
سال ۹۷ نیز جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل کشور، از شکایت دادستانی و «دو هزار نفر از مردم اهواز» از محمد جواد آذری جهرمی خبر داده بود.
در سالهای اخیر نیز نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی از دولت به دلیل راهاندازی نشدن «شبکه ملی اطلاعات» که بر اساس گزارش ها اینترنت ایران را از اینترنت جهانی جدا می کند، انتقاد کردهاند.
طی شبانه روز گذشته ۲۳۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان مازندران بستری شدند
بنابر اعلام روسای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، طی شبانه روز گذشته ۲۳۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش بستری شدند و شمار بیماران بستری شده کرونا در استان مازندران یک هزار و ۲۹۶ بیمار کرونا مازندران است که ۲۹۲ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند.
عباس موسوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص وضعیت شیوع کرونا در این استان، گفت: «طی بیست و چهار ساعت گذشته ۲۰۲ بیمار کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری شدند.»
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، افزود که هم اکنون یکهزار و ۷۹ نفر بیمار کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه بستری هستند که از این تعداد ۲۴۵ نفر وخیم است.
همزمان فرزاد جلالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز اعلام کرد که در حال حاضر ۲۱۷ بیمار کرونا در بیمارستانهای بابل بسترى هستند و در بیست و چهار ساعت گذشته ۳۰ بیمار جدید نیز بستری شدهاند. جلالی گفت که ۴۰ نفر بیمار کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه مراکز درمانی دانشگاه بابل بستری هستند.
وضعیت شیوع کرونا در استان مازندران طی چند هفته گذشته برخلاف آمارهای اعلام شده از سوی مقامهای وزارت بهداشت برای سراسر کشور، روند افزایشی داشته است.
یک مقام پزشكی قانونی: در هشت ماه نخست سالجاری شمار قربانیان خودکشی ۴/۲ درصد افزایش یافته است
روزنامه اعتماد از افزایش ۴/۲ درصدی شمار قربانیان خودکشی نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و از قول «یک منبع آگاه در سازمان پزشكی قانونی كشور»، نوشت: «از ابتدای سالجاری تا پایان آبان ماه، روزانه ۱۵ نفر بر اثر اقدام به خودكشی جان خود را از دست دادهاند.»
این «منبع آگاه در سازمان پزشكی قانونی كشور»، گفت: «آمار قربانيان خودكشی منتهی از ابتدای فروردين تا پايان آبان ماه سالجاری،طی هشت ماه نخست سال۹۹، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۴/۲ درصد افزايش داشته است.»
بنابر این گزارش در مجموع طی هشت ماه نخست سالجاری سه هزار و ۵۸۹ نفر در کشور بر اثر خودکشی جانباختهاند.
افزايش ۴/۲ درصدی تعداد قربانيان خودكشی در هشت ماه نخست سال۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در حالی است که بنابر گزارشهای سازمان پزشكی قانونی در سال ۱۳۹۸، تعداد كل قربانيان خودكشی در كشور، پنج هزار و ۱۴۳ نفر بوده است.
روزنامه اعتماد همچنین تاکید کرد که افزایش ۴/۲ درصدی تعداد جانباختگان خودکشی در هشت ماه نخست سالجاری در حالی رخ داده است که سال ۹۸ تعداد قربانيان خودكشی در كشور نسبت به سال ۹۷ معادل هشت دهم درصد [۰/۸ درصد] افزايش یافته بود.
تانکهای اسرائیلی در پاسخ به شلیک راکت از غزه مواضع حماس را هدف قرار دادند
ارتش اسرائیل از حمله تانکهای این کشور به مواضع حماس در نوار غزه خبر داد و گفت این حمله در پاسخ به شلیک راکت از غزه به داخل اسرائیل صورت گرفته است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، نیروهای اسرائیلی در حملههای خود زیرساختهای تونلهای زیرزمینی حماس را مورد هدف قرار دادند.
پیش از آن در روز سه شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که دو راکت از شمال نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده بودند که در نهایت به دریا اصابت کردند. این حمله هیچ تلفات جانی بر جای نگذاشت.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، مقامات دفاعی این کشور معتقدند راکتهای شلیک شده از غزه به دلیل طوفان و رعد و برق از مسیرشان منحرف شده و به دریا افتاده بودند.
بایدن یک زن تراجنسیتی را برای تصدی پست معاون وزیر بهداشت معرفی کرد
جو بایدن در بیانیهای ریچل لوین را، که یک زن تراجنسیتی است، برای تصدی معاونت وزارت بهداشت دولت آینده معرفی کرد.
بدین ترتیب لوین اولین فرد تراجنسیتی آشکار خواهد بود که باید به عنوان یک مقام فدرال از سوی سنا تایید شود. بایدن پیش از این نیز پیت بوداجج را، که یک مرد همجنسگراست، به عنوان وزیر ترابری دولت آینده معرفی کرده بود.
لوین که در حال حاضر وزیر بهداشت ایالت پنسیلوانیا است، رهبری تیم مقابله با شیوع کرونا در این ایالت را بر عهده دارد. او که متخصص کودکان است در کالج درمانی ایالت پنسیلوانیا نیز تدریس میکند.
بایدن در بیانیه خود گفت لوین رهبری با ثبات است و تخصص لازم را برای مقابله با کرونا ارائه خواهد داد. او مردم آمریکا را فارغ از محل زندگی، نژاد، مذهب، گرایش جنسی، هویت جنسی و تواناییهایشان از این همهگیری عبور خواهد داد.
لوین ماه گذشته در مصاحبهای با انپیآر تاکید کرده بود برای مقابله با شدت شیوع کرونا دولت فدرال باید به ایالتها کمک کند و برنامه واکسیناسیون را به صورت موثر اجرا کنند. او در عین حال عنوان کرده بود که واکسیناسیون یک راه حل فوری نیست.
تایید ابتلای دستکم ۱۷ نفر در یکی از روستاهای باغملک به هپاتیت آ
محمد نجاتیپور، فرماندار باغملک در استان خوزستان، مشاهده موارد ابتلا به هپاتیت نوع آ در میان اهالی روستای لالب این شهرستان را تایید کرد.
نجاتیپور با اشاره به ابتلای شماری از اهالی روستای لالب شهرستان باغملک به هپاتیت آ، گفت که در یک ماه گذشته مواردی از «هپاتیت آ» در روستای لالب از توابع دهستان منگدشت مشاهده شده است و هماکنون بیماریابی خانه به خانه در این روستا در جریان است اما همچنان در یکی دو روز گذشته مواردی از ابتلا به این بیماری داشتهایم.
فرماندار باغملک با بیان اینکه این روستا حدود ۵۰۰ خانوار جمعیت دارد، گفت که در یک ماه گذشته، ۱۷ نفر از اهالی این روستای پرجمعیت به هپاتیت آ مبتلا شدهاند که از این موارد، تعدادی بستری شدند، اکنون نیز دو تا سه نفر از مبتلایان در بیمارستان طباطبایی باغملک بستری و تحت درمان هستند.
نجاتیپور افزود که به محض مشاهده اولین مورد ابتلا به این بیماری، تیم واکنش سریع بهداشت این شهرستان در روستای لالب حضور پیدا کرد و در حال حاضر نیز روزانه در محیط حضور دارد.
او گفت که یک تیم بهداشت نیز از مرکز بهداشت استان خوزستان برای ارزیابی به روستای لالب اعزام شده و اقدامات لازم را انجام داده است.
نجاتیپور اضافه کرد که کلرسنجی روزانه در حال انجام است و آب شرب، مطلوب و سالم بوده و مشکلی نداشته است و جداول روستا نیز لایروبی و شیر آهکپاشی انجام شده است و همچنین تا اطلاع ثانوی مدارس تمام مقاطع تعطیل شدهاند و برای تمام گروههای زیر ۱۶ سال نیز تقاضای انجام واکسیناسیون هپاتیت آ کردهایم.
یوتیوب تعلیق کانال ترامپ در این شبکه را یک هفته دیگر تمدید کرد
شبکه یوتیوب اعلام کرد که «با توجه به نگرانی درباره امکان تداوم خشونت» تعلیق کانال دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا را یک هفته دیگر تمدید میکند.
بنابر اعلام یوتیوب، با توجه به نگرانیهای موجود در مورد احتمال بروز خشونت، کانال دونالد ترامپ برای یک هفته دیگر نیز امکان بارگذاری نخواهد داشت و قسمت نظردهی آن نیز تا اطلاع ثانوی مسدود خواهد بود. یوتیوب هفته گذشته کانال ترامپ را به دلیل آنچه «نقض مقررات این شبکه» عنوان کرد به حالت تعلیق درآورده بود.
موقت بودن تعلیق کانال دونالد ترامپ در شبکه یوتیوب انتقادهایی را هم برانگیخته است.کانال ترامپ روز سه شنبه هفته قبل به دلیل نقض قوانین این شبکه برای یک هفته از دسترس خارج شد. از آنجا که یوتیوب این حساب را به طور کامل از دسترس خارج نکرد، از سوی گروهی از کارمندانش مورد انتقاد قرار گرفته بود.
سوندار پیچای، مدیر اجرایی گوگل آلفایت، کمپانی مادی یوتیوب، گفت: «حساب دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده مانند حسابهای دیگر است ، به این معنی که دسترسی وی قطع نخواهد شد مگر اینکه در طول ۹۰ روز سه بار قوانین این سرویس را نقض کند.»
گروهی از فعالان مدنی در آمریکا تهدید کردهاند که اگر کانال ترامپ در یوتیوب برای همیشه تعلیق نشود، تبلیغات یوتیوب را تحریم خواهند کرد. آنها میگویند یوتیوب هم مانند توییتر باید دسترسی او را قطع کند. فیسبوک نیز فعلا حسابهای ترامپ را به صورت نامحدود مسدود کرده است.
آمار جانباختگان ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشت
بر اساس آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، روز سهشنبه شمار جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده، از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشت و تعداد مبتلایان نیز به مرز ۲۴ میلیون و ۲۲۸ هزار نفر رسید.
این آمار بیشتر از تعداد شهروندان آمریکایی است که در جنگ جهانی اول، جنگ ویتنام و جنگ کره کشته شدند و تقریبا به همان تعدادی است که در جنگ جهانی دوم جان خود را از دست دادند.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت در طی سه هفته گذشته، آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا ۲۱ درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش در ایالات متحده در مجموع ۶۳ هزار و ۷۹۳ نفر بعد از کریسمس جان خود را از دست دادند در حالی که آمار درگذشتگان در سه هفته آخر منتهی به کریسمس ۵۲ هزار و ۷۱۵ نفر بود.
همچنین آمار مرگ روزانه بر اثر این بیماری، برای اولین بار در روز ششم ژانویه، از چهار هزار نفر فراتر رفته بود.
آمریکا: چین در سرکوب مسلمانان اویغور مرتکب «نسل کشی و جنایت علیه بشریت» شده است
ایالات متحده آمریکا اعلام کرد چین در سرکوب مسلمانان اویغور مرتکب «نسل کشی و جنایت علیه بشریت» شده است.
مایک پمپئو ، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت که دولت ترامپ سرکوب مسلمانان اویغور در منطقه سینکیانگ توسط چین را «نسل کشی و جنایت علیه بشریت» میداند.
مقامات آمریكایی به رویترز گفتند «اسنادی جامع از سیاستها، اقدامات و آزارهای چین» که توسط پمپئو مشاهده شده است، آنان را به این تصمیم رسانده است.
پومپئو در بیانیهای گفت: «پس از بررسی دقیق واقعیتهای موجود، دریافتیم كه كمیته خلق چین، زیر نظر حزب کمونیست چین، علیه اویغورهای مسلمان و دیگر گروههای اقلیت قومی و مذهبی در منطقه سینکیانگ اقدام به نسل کشی کرده است.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین افزود: «من معتقدم که این نسلکشی همچنان در جریان است و ما شاهد تلاش سیستماتیک دولت حزبی چین برای از بین بردن اویغورها هستیم.»
این اقدام باعث تیرهتر شدن روابط دو کشور خواهد شد که در آخرین سال دولت دونالد ترامپ ، به پایینترین سطح در دهههای گذشته رسیده است.
این تصمیم پس از تصویب قانونی در روز ۲۷ دسامبر گذشته توسط کنگره گرفته شد و دولت ایالات متحده را ملزم کرده بود تا در ۹۰ روز تعیین کند که آیا کار اجباری و سایر آزارها علیه اویغورها و دیگر اقلیتهای مسلمان جنایت علیه بشریت است یا نسل کشی.
پیام شاهزاده رضا پهلوی: فرمان مرگبار واکسنِ خامنهای جنایت برای ثروت است، واکسیناسیون را باید به کادر درمان سپرد
شاهزاده رضا پهلوی طی پیامی در ارتباط با واکسن کرونا، اقدام علی خامنهای در ممنوعیتهایی که برای خرید واکسن تعیین کرده را «جنایت برای ثروت، و توجیه آن با جهالت» خواند و گفت که «وقت آن رسیده که کنترل راه کمکرسانی به مردم و واکسیناسیون عمومی به سپیدپوشان کادر درمانی سپرده شود و با این اقدام یکبار و برای همیشه سد طمع و جهالت ولایت را برای همیشه بشکنیم».
شاهزاده رضا پهلوی در این پیام ویدیویی گفت: «جنایت برای ثروت، و توجیه آن با جهالت. این بود فرمان مرگبارِ واکسنِ خامنهای. هممیهنانم، کیست که نداند واکسنی که بالاترین مراجع علمی جهان تایید کردهاند برای لطمه زدن به مردم ایران ساخته نشده است و کیست که نداند تجویز واکسنی که با هیچ آزمایش شفاف بینالمللی تایید نشده فقط برای پر کردن جیب باند فساد ولایت است و به قیمت مرگ بیشماری از ایرانیان.»
او در ادامه این پیام تاکید کرد که «چنین فسادی هیچگاه با این بیرحمی به جان مردم چنگ نزده بود. این جنایت عریانتر از آن است که بتوانند با تحمیق آن بپوشانند.»
شاهزاده رضا پهلوی در بخشی از پیام خود گفت: «هممیهنان دیگر بس است، وقت آن رسیده که کنترل راه کمکرسانی به مردم و واکسیناسیون عمومی به سپیدپوشان کادر درمانی سپرده شود. در این راستا هموطنان دلسوزی درحال مذاکره با نهادهای بینالمللی هستند و برای به نتیجه رسیدن تلاش آنها، لازم است که این خواست را با صدای بلند و از طریق کمپینهای موثر در شبکههای اجتماعی و رسانههای فارسی و جهانی، فراگیر کنیم.»
در پایان این پیام، شاهزاده رضا پهلوی تاکید کرد که «ما با هم میتوانیم یکبار و برای همیشه سد طمع و جهالت ولایت را برای همیشه بشکنیم».
وزارت دادگستری آمریکا: کاوه افراسیابی به اتهام فعالیت برای جمهوری اسلامی بازداشت شد
وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت کاوه لطفالله افراسیابی که با اسم لطفالله کاوه افراسیابی نیز شناخته میشود، در روز دوشنبه در خانهاش در واترتاون در ایالت ماساچوست خبر داد.
وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه ۳۰ دی ماه اعلام کرد پروندهای علیه او در دادگاه گشوده شده است.
بر اساس این گزارش، اتهام افراسیابی «اقدام و و توطئه برای اقدام به عنوان یک مامور ثبتنشده دولت جمهوری اسلامی ایران و نقض قانون ثبت نمایندگان خارجی» است.
براساس گزارش وزارت دادگستری و افبیآی افراسیابی به طور مخفیانه به استخدام نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد درآمده بود، با فشار بر مقامهای آمریکایی، کتابها و مقالههایی را برای پیشبرد دیدگاه جمهوری اسلامی منتشر کرده است.
ایران و ترکیه مانع پیوستن عربستان سعودی و قبرس به مذاکرات خلع سلاح شدند
خبرگزاری رویترز گزارش داد ممانعت ایران و ترکیه از شرکت عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قبرس در مذاکرات خلع سلاح سازمان ملل متحد موجب نگرانی دیپلماتها درباره آینده این گفتوگوها شده است.
رویترز روز سهشنبه ۳۰ دیماه اشاره کرد مذاکرات خلع سلاح پس از سالها انسداد در حالی آغاز شده که ایران مانع شرکت نمایندگان ریاض و ابوظبی در این مذاکرات به عنوان ناظر شده است. از سوی دیگر نیز آنکارا در پی اختلافات با قبرس از حضور نماینده این کشور ممانعت کرده است.
این خبرگزاری حرکت ایران و ترکیه را «خروجی قابل توجه از پروتکلهای معمول سازمان ملل متحد» خوانده است.
نماینده ایران در این مذاکرات گفته عربستان سعودی از بستر این مذاکرات برای «پرت کردن حواس و کارزار اطلاعات غلط» استفاده میکرده است. او همچنین این کشور را «بزرگترین متجاوز نظامی در منطقه» خواند.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی که متحدان نزدیک یکدیگر در منطقه هستند در جنگ یمن که از سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شده به مبارزه با نظامیان حوثی مورد حمایت ایران پرداختهاند.
از سوی دیگر نیز ترکیه و قبرس مدتهاست در مورد جدا شدن دولت ترکی قبرس در شمال جزیره اختلاف نظر دارند.
رویترز نوشته نماینده عربستان سعودی در ژنو به درخواست اظهار نظر در زمینه اقدام ایران پاسخ نداد، اما قبرس از تصمیم ترکیه ابراز تاسف عمیق کرد.
این خبرگزاری نوشت تصمیم آنکارا و تهران با انتقاد برخی دیپلماتها از جمله نمایندگان بریتانیا، آمریکا، اتحادیه اروپا و هند مواجه شده است.
دبیرکل کنفرانس خلع سلاح این تصمیم را موجب «ناامیدی» خود دانست و نماینده بریتانیا این اقدام را «شروع پایان چندجانبهگرایی» خواند.
برگزاری انتخابات سراسری عراق به پاییز موکول شد
بر اساس اعلام هیات دولت عراق، انتخابات سراسری این کشور به روز دهم اکتبر آینده موکول شد.
سال گذشته، کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، تاریخ برگزاری این انتخابات را حدود یک سال زودتر از موعد معمول خود و روز ششم ژوئن ۲۰۲۱ تعیین کرده بود.
اما مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق، روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد نیازمندی به زمان بیشتر برای آمادهسازی یک «انتخابات منصفانه و شفاف»، تاریخ برگزاری آن را چهار ماه به عقب انداخت.
برگزاری انتخابات زودهنگام یکی از خواستههای اصلی معترضان عراقی بود که از اکتبر سال ۲۰۱۹ به خیابانهای شهرهای این کشور آمدند.
صدها معترض در این تظاهرات در درگیری با نیروهای پلیس و افراد مسلح مظنون به ارتباط با شبهنظامیان عراقی کشته شدند.
در ماه مه گذشته، مصطفی کاظمی از سوی پارلمان عراق به عنوان نخست وزیر انتخاب شد تا کشور را تا زمان برگزاری یک انتخابات زودهنگام اداره کند.
رویترز نوشت اکنون به تعویق افتادن انتخابات میتواند موجب برانگیخته شدن انتقاداتی مبنی بر تلاش دولت برای به فراموشی سپردن مطالبات معترضان شود.
خطیبزاده: ترامپ و ۹ مقام دولتش را تحریم کردیم
تنها ساعاتی مانده به پایان رسمی دولت دونالد ترامپ در آمریکا، وزارت امور خارجه ایران میگوید رییسجمهور و شماری از مقامهای ارشد پیشین و فعلی ایالات متحده را تحریم میکند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز سهشنبه ۳۰ دیماه گفت این وزارتخانه در چارچوب قانون مصوب «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» ۱۰ مقام ارشد این کشور از جمله رییسجمهور فعلی را تحریم کرده است.
قرار است با برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن در روز چهارشنبه، دونالد ترامپ و وزرایش دولت و کاخ سفید را ترک کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مایک پمپئو، وزیر خارجه، مارک اسپر و کریستوفر میلر، وزیر پیشین و سرپرست کنونی وزارت دفاع، استیون منوچین، وزیر خزانهداری، جینا هپسل، رییس آژانس مرکزی اطلاعات (سیا)، جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی، برایان هوک و الیوت آبرامز، نمایندگان پیشین و فعلی وزارت خارجه در امور ایران، آندریا گاکی، مسئول دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) را از جمله این مقامها عنوان کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در زمینه دلیل تحریم این افراد به نقش داشتن آنها در «صدور دستور و راهبری» کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس، در عراق اشاره کرد.
خطیبزاده در این ارتباط همچنین به حمایت آمریکا از اسرائیل در کشتن محسن فخریزاده، چهره برجسته نظامی و هستهای جمهوری اسلامی، اشاره کرد.
پیش از این نیز وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده بود درخواست بازداشت دونالد ترامپ را به پلیس بینالملل (اینترپل) تحویل داده است.
اعضای یک باند مظنون به قاچاق پناهجویان در آلمان دستگیر شدند
نیروهای پلیس آلمان ۱۹ نفر سوری، لبنانی و لیبیایی را در ایالتهای مختلف آلمان از جمله برلین، به ظن قاچاق پناهجویان به ویژه پناهجویان سوری دستگیر کردند.
به گزارش رویترز، دادستانهای ایالت بایرن آلمان روز سهشنبه اعلام کردند این مظنونان ۲۱ تا ۴۴ ساله، اعضای یک باند حرفهای هستند که پناهجویان را سوار بر خودروهای ون از راه زمینی از ترکیه و یونان و عبور از کشورهای بالکان به اتریش میرساندند.
این افراد متهماند که دستکم از آوریل سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۱۴۰ پناهجو را در برابر مبالغ هنگفتی به آلمان آوردهاند.
پلیس فدرال آلمان این باند را در تابستان سال ۲۰۱۹ شناسایی کرد و رئیس باند در دسامبر گذشته بازداشت شد. آلمان خواهان استرداد اوست.
آلمان تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار سوری را که از جنگ داخلی سوریه فرار کردهاند، در خود پناه داده است.
در سال ۲۰۱۵، همزمان با موج گسترده پناهجویان به سمت اروپا، بیش از یک میلیون درخواست پناهندگی در آلمان به ثبت رسید.
با این حال، اکنون هزاران سوری در اردوگاههای پناهجویان در یونان، ترکیه و لبنان به سر میبرند و بسیاری از آنان که به فکر یک زندگی جدید در اروپا هستند و پولی در اختیار دارند، طعمه قاچاقچیان انسان میشوند.
حاجی میرزایی: مدارس زیر ۵۰ دانشآموز از اول بهمن بازگشایی میشوند
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، از بازگشایی بخشی از مدارس ایران «با رعایت دستورالعملهای بهداشتی» خبر داد.
حاجی میرزایی، روز سهشنبه ۳۰ دی ماه به خبرنگاران گفت: «مدارسی که زیر ۵۰ دانشآموز دارند و هنرستانها برای تکمیل کارهای عملی خود بازگشایی میشوند.»
او با اشاره به «فشار خانوادهها» ادامه داد: «نگران دانشآموزان پایه اول و دوم دبستان بودیم، چون نمیتوانستیم مطمئن شویم که آنها از طریق آموزش مجازی، آموزش لازم را دیدهاند.»
با این حال وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر نگرانیهای مقامهای وزارت بهداشت در زمینه شیوع کرونا در صورت بازگشایی مدارس، گفت به درخواست وزارت بهداشت حضور دانشآموزان در مدارس به صورت اختیاری است و اجرای این سیاست از اول بهمن با اختیار خانوادهها انجام خواهد شد.
آتشسوزی در منطقه شوش تهران ایستگاه مترو را تعطیل کرد
آتشسوزی گسترده انبارهای باربری در خیابان شوش تهران موجب تعطیلی موقت ایستگاه مترو در این منطقه شد.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی، روز سهشنبه ۳۰ دیماه ضمن اشاره به آتشسوزی در خیابان شوش به خبرگزاری ایرنا گفت: «یک بنگاه باربری دچار آتشسوزی شده که با حضور آتشنشانان مشاهده شد که آتش به چندین باب انبار این مجموعه سرایت کرده است.»
در پی این آتشسوزی، ویدیوهایی در رسانههای اجتماعی منتشر شد که دود غلیظ ناشی از آتشسوزی در آن قابل مشاهده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران نیز در همین زمینه اعلام کرده به دلیل مجاورت آتش با ایستگاه مترو، این ایستگاه تا اطلاع بعدی تعطیل شده و قصد مسافرگیری ندارد.
از سوی دیگر پیمان صابریان، رییس اورژانس تهران، اعلام کرد با گزارش این آتشسوزی، تکنسینهای اورژانس به همراه آمبولانس به محل اعزام شدند و تا پایان عملیات مهار آتشسوزی در آنجا حضور دارند. او اشارهای به تعداد مصدومان احتمالی این حادثه نکرد.
هنوز گزارشی در زمینه خسارتهای مالی این حادثه نیز منتشر نشده است.
یک زندانی بلوچ در زاهدان اعدام شد
کمپین فعالین بلوچ گزارش داد یک شهروند بلوچ به نام انور عالی زهی که در ارتباط با اتهام «حمل مواد مخدر» در زندان مرکزی زاهدان در حبس بود، اعدام شد.
در همین زمینه کانال تلگرام «حقوق بشر در ایران» گزارش داد انور عالی زهی که پیش از این حکم اعدامش تایید شده بود بامداد سهشنبه ۳۰ دیماه اعدام شد. قبل از این نیز پدرش رحیم زهی، در همین زندان زاهدان با اتهام مشابه اعدام شده بود.
کمپین فعالین بلوچ به نقل از یک منبع مطلع نوشته که انور عالی زهی از سال ۱۳۹۷ با اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به زندان مرکزی زاهدان منتقل شده بود.
او گفت: «انور به دلیل نداشتن شغل مناسب و وضعیت بد معیشتی اقدام به جابجایی مواد مخدر میکرده و قبل از آن هیچگونه سابقه کیفری نداشته که اعدام شده است.»
دستگاه قضایی ایران با وجود انتقادهای حقوق بشری و بینالمللی برای بسیاری از متهمان جرایم مربوط به مواد مخدر حکم اعدام صادر و آن را اجرا میکند.
انتقاد عضو مجمع تشخیص از سازمان نظام پزشکی به خاطر پیگیری واکسن کرونا
مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، واکسن کرونای در حال تولید «ستاد اجرایی فرمان امام» را پیشرفتهترین واکسن تولید شده خواند و پیگیری سازمان نظام پزشکی کل کشور برای تامین واکسن را مورد انتقاد قرار داد.
نبوی روز سهشنبه ۳۰ دیماه طی یک نشست با میزبانی بسیج دانشجویی انتقادها درباره عدم تامین واکسن کرونا را «حاشیهسازی» و «بازی در آوردن» خواند.
او گفت: «به نظرم پیشرفتهترین واکسنی که تولید شده برای همین ستاد اجرایی و ایران بود.، ولی باز میبینیم سازمان نظام پزشکی بدون توجه به این مسائل موضعگیری میکند.»
پیشتر محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی، گفته بود واکسن هرچه سریعتر باید خریده شود و «مردم ما باید مانند سایر کشورهای منطقه از واکسن بهرهمند شوند.»
پس از دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مبنی بر ممنوعیت واردات واکسنهای کرونای «انگلیسی و آمریکایی» رسانهها و دستگاههای حکومت ایران ضمن زیر سوال بردن کارایی واکسنهای خارجی بر تولید واکسن داخلی تاکید کردهاند.
شماری از نهادهای مدنی و صنفی از استانهای مختلف نیز با صدور بیانیههایی طی روزهای گذشته مسئولیت عواقب تاخیر در تامین واکسن را بر عهده حکومت عنوان کردهاند.
یک روزنامهنگار به دلیل سوال درباره کشتار آبان به زندان محکوم شد
مولود حاجیزاده، روزنامهنگار در رشته توییتی نوشت: «برای اینکه نوشتم چرا در آبان ۱۵۰۰ نفر کشتید یکسال حبس گرفتم، برای اینکه گفتم چرا به هواپیما شلیک کردید، به جزای نقدی محکوم شدم، حالا دو سال حکم پرونده قبلی هم از تعلیق درآوردهاند و بنا به اجرایش دارند.»
این روزنامهنگار در رشته توییتی نوشت که سال گذشته ماموران امنیتی دو بار به منزل او رفته، خانه را تفتیش کرده و سایل شخصی او را بردند و پس از مدتی وسایل تخریب شده به او بازگردانده شده است.
حاجیزاده همچنین نوشت: «سه ماه برای کار اجباری به یک آسایشگاه اعصاب و روان فرستاده شده و از روی کتابهایی که به او دادند باید رونویسی میکرده است.»
این روزنامهنگار همچنین تاکید کرد که در این مدت بارها بازجویی شده است.
اقدام سوئیس برای تحقیق درباره مبادلات مالی رییس کل بانک مرکزی لبنان
در پی آغاز تحقیقات سوئیس درباره مبادلات مالی ریاض سلامه، رییس کل بانک مرکزی لبنان، او اتهامات علیه خود را رد کرد و «ساختگی» خواند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۳۰ دیماه گزارش داد ماری کلود نجم، وزیر دادگستری لبنان، گفته او درخواستی از سوی مقامهای قضایی سوییس برای همکاری در زمینه ابهامات مرتبط با مبادلات رییس کل بانک مرکزی لبنان دریافت کرده است.
این مقام لبنان گفت: «من درخواست را به دادستان عمومی تحویل دادهام تا کاری را که لازم است انجام دهد.»
در واکنش به این خبر، رییس کل بانک مرکزی اتهامات علیه خود را «ساختگی و خبر جعلی» خواند.
یک مقام دولت لبنان پیشتر تایید کرده بود که مقامهای سوییس پروندهای برای بررسی و تحقیق در زمینه مبادلات مالی ریاض سلامه باز کردهاند.
رویترز به نقل از یک مقام لبنان در این زمینه نوشت: «هم نخستوزیر هم رییسجمهور در جریان این اقدام هستند.»
رسانه نزدیک به ارتش عراق: انفجار جرفالصخر کار داعش بود نه آمریکا
در حالی که رسانههای متعلق به نیروهای متحد ایران در منطقه انفجارهای شامگاه دوشنبه در منطقه جرفالصخر عراق را ناشی از حملات نیروهای ارتش آمریکا عنوان کرده بودند، یک رسانه نزدیک به ارتش عراق گزارش داده این انفجارها از سوی داعش صورت گرفته است.
حساب توییتر گروه رسانهای «الاعلام الامنی»، که آن را نزدیک به ارتش عراق عنوان میکنند، روز سهشنبه ۳۰ دیماه در صفحه توییترش نوشت انفجارهای شب گذشته ناشی از حمله نیروهای نظامی داعش به برجهای انتقال برق در جنوب بغداد بوده است.
این رسانه اشاره کرده که این انفجارها اشتباهی از سوی رسانههای محلی به عنوان حمله هوایی آمریکا به اماکن محل استقرار نیروهای نظامی مورد حمایت ایران در جرفالصخر گزارش شد.
یک مقام نظامی آمریکا نیز در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز هرگونه حمله در عراق را رد کرده است.
با این حال شبکه المیادین، نزدیک به حزبالله لبنان، و همچنین رسانههای دیگر از جمله الحره و العربیه، گزارش داده بودند که انفجارهایی در نزدیکی منطقه جرفالصخر پس از حملات هوایی صورت گرفت.
المیادین گزارش داد که نیروهای هوایی آمریکا اماکن متعلق به نیروهای ارتش عراق را بمباران کردند. الحره و العربیه نوشته بودند انفجار در محل نیروهای کتائب حزبالله که مورد حمایت ایران هستند صورت گرفته و منجر به چندین مورد کشته و زخمی شده است.
رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی هم این انفجارها را به نیروهای نظامی آمریکا نسبت داده بودند.
انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران: ایرلاینها به سختی سرپا ماندهاند
یونس دقیقکیا، رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، در واکنش به اظهارات وزیر راه و شهرسازی درباره عدم زیاندهی شرکتهای هواپیمایی ایرانی گفت این شرکتها «به سختی» سر پا ماندهاند.
دقیقکیا روز سهشنبه ۳۰ دیماه به خبرگزاری ایسنا گفت: «بسیاری از ایرلاینهای ایرانی به سختی سرپا ماندهاند و اگر پروازها با همه این سختیها انجام میشود، نشانه سوددهی آنها نیست بلکه انجام مسئولیت اجتماعی ایرلاینها است.»
او در همین زمینه به «تحریم برای تامین قطعات»، «افزایش نرخ ارز» و «اعمال محدودیت ۶۰ درصد ظرفیت» برای شرکتهای هواپیمایی ایران در بحران کرونا اشاره کرد و ضرر ناشی از آنها را «مضاعف» دانست.
پیش از این محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، گفته بود «هیچکدام از ایرلاینهای داخلی زیانده نیستند.»
فلسطینیها در انتظار دریافت واکسن روسی کرونا در روزهای آینده
یک مقام تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد که این تشکیلات منتظر دریافت واکسن روسی کرونا به نام «اسپوتنیک۵» در روزهای آینده است.
به گزارش رویترز، وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی هفته گذشته «مجوز اضطراری» استفاده از این واکسن را در مناطق کرانه اشغالی باختری رود اردن که فلسطینیهای ساکن آن دارای خودمختاری محدودی هستند، صادر کرد.
یک مقام اسرائیلی پیشتر اعلام کرده بود که اولین محموله حامل ۵ هزار دوز واکسن روز سهشنبه به کرانه باختری رود اردن خواهد رسید.
حسین الشیخ، وزیر امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطینی روز سهشنبه به رویترز گفت این محموله به این منطقه نرسیده، اما مقامهای فلسطینی منتظرند تا این محموله در «روزهای آینده» به دستشان برسد.
پلیس فتا: سایتهای صیغهیابی مجوز ندارند و کلاهبرداری مالی میکنند
رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اعلام این که سایتهای همسریابی و صیغهیابی در ایران مجوز قانونی ندارند، از تشکیل «پروندههای متعدد کلاهبرداریهای مالی بالغ بر یک میلیارد تومان و یا سایر تهدیدات» علیه این سایتها خبر داد.
پاشایی روز سهشنبه در گفتوگو با ایلنا با اشاره به این که وزارت ورزش و جوانان «متولی قانونی این موضوع» است، گفت: «تاکنون هیچگونه مجوز قانونی مبنی بر فعالیت این سایتها و کانالها صادر نشده است.»
او ادامه داد این سایتها «عمدتا در پیامرسانهای غیربومی فعالیت میکنند و در صورت مشاهده موارد مجرمانه و سایتهای مشابه مراتب به منظور اقدام قضائی برابر قوانین و مقررات در دستور کار این پلیس قرار میگیرد.»
به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا، اغلب کلاهبرداریهای مالی صورت گرفته از متقاضیان «بیشتر سوءاستفاده از عواطف و احساسات مراجعهکنندگان و دادن وعدههای دروغین» بوده است.
چندی پیش، پایگاه خبری «فراز» در گزارشی درباره سایتهای صیغهیابی، از معامله دختران زیر سن قانونی ۱۸ سال خبر داد.
فراز روز شنبه ۱۳ دیماه در این گزارش، تصاویری از متن مکالمه صوری فردی با ادمین یکی از کانالهای تلگرامی صیغهیابی منتشر کرد که نشان میدهد آنها کودکان کم سن و سال را برای نزدیکی جنسی توسط مشتریان مرد معامله میکنند.
صنعت برق ایران: تامین برق در روزهای آینده دشوار است
مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران، با پیشبینی سردتر شدن هوا در روزهای آینده گفت: «این موضوع شرایط را برای تامین سوخت نیروگاهها دشوار خواهد کرد.»
رجبیمشهدی روز سهشنبه ۳۰ دی ماه در گفتوگو با ایلنا، از مردم خواست «در کاهش مصرف گاز و برق حداکثر تلاش خود را داشته باشند».
مقامهای جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر علت کمبود برق و سوزاندن مازوت در نیروگاهها را «مصرف زیاد انرژی از سوی مردم» اعلام کردهاند.
در حالی که مناطقی از تهران در هفتههای اخیر دچار قطعی برق بوده، سخنگوی صنعت برق خاموشی بخش خانگی و تجاری در روزهای اخیر را رد نکرد و گفت: «اگر لازم شد که محدودیتی را اعمال کنیم قطعا از قبل اطلاعرسانی خواهیم کرد و مشترکان در جریان امر قرار خواهند گرفت.»
او همچنین گفت: «طی چند ماه گذشته ۱۶۲۲ ماینر با ۲۶۰ مگاوات مصرف برق و در هفته اخیر هم با توجه به همکاری خوب مردم حدود ۹۵ مگاوات از ماینرهای غیرمجاز را جمعآوری کردیم.»
پیشتر گزارشهایی از استخراج رمزارز از سوی چینیها در ایران منتشر شده بود.
ایران به برخی از کشورهای منطقه از جمله عراق برق صادر میکند، اما به گفته سخنگوی صنعت برق این کشور «امسال واردات برق را افزایش» داده است. او با این حال نگفت که این واردات از چه کشورهای صورت گرفته است.
بازداشت زن مظنون به سرقت لپتاپ نانسی پلوسی برای فروش به روسیه
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد زنی که مظنون است لپتاپ دفتر نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، را در روز حمله اخیر به ساختمان کنگره دزدیده و قصد فروش آن به روسیه را داشته، بازداشت شده است.
بر اساس اطلاعیه این وزارتخانه، زنی ۲۲ ساله به نام ریلی جون ویلیامز که روز دوشنبه ۲۹ دیماه در منطقه مرکزی پنسیلوانیا بازداشت شد، متهم است در روز حمله هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کاپیتال کنگره به صورت «غیرقانونی» به آن وارد شده بود.
آنطور که این اطلاعیه اضافه میکند، پس از روز حمله شخصی با افبیآی تماس گرفته و در ارتباط با ویلیامز میگوید که او قصد دارد لپتاپ پلوسی را به دوستی در روسیه بفروشد. ظن مورد نظر این است که قرار بوده این دوست ویلیامز لپتاپ را به سرویس اطلاعات خارجی روسیه بفروشد.
تماسگیرنده با پلیس گفت که انتقال لپتاپ لغو شده و ادعا کرد که ویلیامز یا هنوز دستگاه را دارد یا آن را نابود کرده است.
معاون امور کارکنان نانسی پلوسی روز هشتم ژانویه، دو روز بعد از حمله، تایید کرد که لپتاپ ناپدید شده، اما اشاره کرد از آن فقط برای نمایش سخنرانیها استفاده میشد.
وزارت دادگستری اشاره میکند این زن در ارتباط با سرقت لپتاپ هنوز به صورت قطعی اتهامی دریافت نکرده و پرونده آن در دست بررسی است.
تصاویر ویدیویی موجود از روز حمله نشان میدهد ویلیامز روز ششم ژانویه به همراه سایر حملهکنندگان وارد ساختمان کاپیتال شده و آنها را از طریق پلهها به بالای ساختمان هدایت میکند.
رییس علوم پزشکی کرمان: با ادامه سیر افزایشی در بهمن و اسفند دچار پیک سنگین کرونا میشویم
حمیدرضا رشیدینژاد، رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با اشاره به افزایش موارد مراجعه سرپایی بیماران مبتلا به کرونا در روزهای اخیر، گفت: «اگر همین سیر ادامه یابد پیشبینی میشود در ماههای بهمن و اسفند دچار پیک سنگین کرونا شویم.»
رشیدینژاد با بیان اینکه آمار مثبت شدن آزمایشهای ما در حال حاضر نسبت به دو هفته پیش در حال بیشتر شدن است، افزود که این هشدار خوبی نیست و جای نگرانی است چرا که تعدادی از این افراد در بیمارستان و یا آیسییو بستری میشوند و آمار فوتی ما بیشتر خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت که نزدیک ۴۲۰ بیمار در حال حاضر در بیمارستانهای این استان بستری هستند و در صورت عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط مردم و ادارات شاهد آسیب دیدن مردم، عدم خدمت رسانی مناسب کادر درمان و کمبود زیرساختهای بیمارستانی خواهیم بود.
رشیدینژاد اضافه کرد که ادارات و مسئولان استان کرمان باید به شیوه نامههای بهداشتی توجه جدی کنند و به ویژه ادارات باید در محلهای که موجب تجمع میشود، متناسب با شیوهنامههای بهداشتی عمل کنند.
آمریکا قصد دارد یک کشتی روسی را که در ساخت خط لوله گاز به آلمان کار میکند تحریم کند
مقامات دولت آلمان میگویند آمریکا به آنها اطلاع داده که قصد دارد روز سهشنبه کشتی روسی فورچونا را، که در حال نصب خط لوله گاز نورداستریم -۲ برای انتقال گاز روسیه به آلمان است، تحریم کند.
دولت آمریکا میگوید این خط لوله ممکن است به اهرم فشار روسیه علیه آلمان، اوکراین و کشورهای اروپای مرکزی تبدیل شود و این اولین دور تحریمی است که علیه پروژه نورد استریم-۲ اعمال میکند.
تحریم جدید آمریکا در حالی مطرح میشود که احزاب مخالف آلمان در اعتراض به دستگیری الکسی ناوالنی، منتقد دولت روسیه، خواستار لغو این پروژه با روسیه شده بودند.
با وجود مخالفت آمریکا، دولت آلمان تاکید دارد برای پیشبرد طرحهای خود در تولید انرژیهای تجدیدپذیر و پایان دادن به استفاده از زغال سنگ و انرژی هستهای، به گاز روسیه نیاز دارد.
شرکت نورد استریم ای جی، که متعلق به شرکت دولتی گازپروم روسیه است، تاکنون ۹۴ درصد از این پروژه را به انجام رسانده، اما پس از آنکه بسیاری از شرکتهای اروپایی از ترس تحریمهای آمریکا از این پروژه خارج شدند، کار آن از دسامبر ۲۰۱۹ متوقف شد.
الکسی ناوالنی، منتقد کرملین پس از دستگیری از حامیان خود خواست به خیابانها بیایند
الکسی ناوالنی، از منتقدان سرشناس دولت روسیه، که پس از بازگشت از آلمان به این کشور دستگیر شده، از طرفداران خود خواست به خاطر آینده خودشان برای اعتراض به خیابانها بیایند.
به گزارش رویترز، قرار است روز شنبه در اعتراض به دستگیری ناوالنی تظاهرات سراسری برگزار شود.
براساس گزارشها، روز دوشنبه حدود ۷۰ نفر از حامیان ناوالنی و روزنامهنگاران در سراسر روسیه بازداشت شدند.
ناوالنی پس از آنکه در روسیه هدف حمله شیمیایی با عامل ناویچوک قرار گرفت، برای درمان مدتی به آلمان رفته و در آنجا بستری بود.
با این حال دادگاهی در روسیه، که ناوالنی را به نقض یک حکم حبس تعلیقی خود متهم کرده بود، پس از بازگشت او از آلمان حکم بازداشت ۳۰ روزه او را صادر کرد.
آمریکا و کشورهای غربی پیش از بازگشت ناوالنی، به کرملین تاکید کرده بودند که او نباید زندانی شود و پس از بازگشت ناوالنی به مسکو و بازداشتش در فرودگاه، کشورهایی چون آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، کانادا، لهستان، اتحادیه اروپا و سازمان عفو بینالملل بازداشت این اصلیترین رهبر مخالفان دولت روسیه را محکوم کردند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان: ۲۵۰ هزار مهندس در ایران بیکار هستند
احمد خرم، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کرد که ۲۵۰ هزار مهندس در ایران بیکار هستند.
خرم در جریان سفر به شهر قم در دیدار با بهرام سرمست استاندار قم، گفت که سازمان نظام مهندسی ساختمان در کشور، ۵۵۰ هزار نفر عضو در رشتههای هفتگانه مهندسی و در مقاطع مختلف از لیسانس تا دکتری دارد که این تعداد نشان از ظرفیت بسیار بالای این مجموعه است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه شمار مهندسان بیکار در ایران را ۲۵۰ هزار نفر اعلام کرد و همچنین گفت که ۳۰۰ هزار نفر از مهندسان فاقد مسکن هستند.
خرم افزود که سازمان نظام مهندسی ساختمان این آمادگی را دارد تا با همکاری وزارت راه و شهرسازی و معاونان عمرانی استانداریها در قالب طرح اقدام ملی مسکن، مجتمع هایی برای مهندسان فاقد مسکن احداث کند.
رییس سازمان نظام مهندسی همچنین با اشاره به ساخت مجموعه فرهنگی و ورزشی خانه مهندس در قم، گفت که به دنبال آن هستیم تا در هر استان یک مجموعه خانه مهندس احداث کنیم.
مخالفت بایدن با اقدام ترامپ در لغو منع سفرهای شهروندان اروپا و برزیل به آمریکا در زمان شیوع کرونا
سخنگوی جو بایدن، رییسجمهور منتخب آمریکا، با اقدام دونالد ترامپ برای «منع ورود شهروندان برزیل و کشورهای اروپایی به ایالات متحده» مخالفت کرد. این ممنوعیت پیشتر به دلیل مقابله با شیوع کرونا وضع شده بود که دونالد ترامپ دستور لغو آن از ۲۶ ژانویه، هفتم بهمن، را صادر کرده است.
جن ساکی، سخنگوی جو بایدن، در توییتی در واکنش به این خبر گفت: «با تشدید همهگیری و مشاهده گونههای مسریتر ویروس کرونا، اکنون زمان لغو منع سفرها نیست.»
سخنگوی بایدن همچنین افزود: «تیم پزشکی دولت آینده نمیخواهد منع سفر به آمریکا را در زمان شیوع کرونا لغو کند، بلکه قصد دارد برای مقابله بیشتر با همهگیری و تقویت سلامت عمومی، محدودیتهای سفرهای بینالمللی را بیشتر کند.»
در همین حال طبق دستور دیگری که دولت ترامپ صادر کرده، از ۲۶ ژانویه، هفتم بهمن، کلیه شهروندان غیر آمریکایی که در ۱۴ روز گذشت در برزیل، بریتانیا، ایرلند و ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا بودهاند، در صورت منفی بودن آزمایش کرونای خود میتوانند به ایالات متحده سفر کنند.