نادر توکلی، معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران، با اشاره به «میزان ابتلای افراد جوانتر و زیر ۲۰ سال» در موجهای دوم و سوم شیوع کرونا، بازگشایی مدارس را «یک عامل خطر» دانست و خواستار سختتر شدن اعمال پروتکلهای بهداشتی در مدارس شد.
توکلی روز شنبه در گفتوگو با ایسنا، از والدین دانشآموزان خواست «اگر میبینند مدرسه فرزندشان به درستی پروتکلها را رعایت نمیکند، موضوع را به نهاد مربوطه و وزارت بهداشت اطلاع دهند.»
او تاکید کرد: «بازگشایی مدارس، عادیانگاری مردم، افزایش سفرها و... همگی عواملی برای افزایش نگرانی ما در خصوص بروز پیک چهارم بیماری است.»
این مقام ستاد مبارزه با کرونا در تهران اضافه کرد مراکز تهیه مواد غذایی و بازار میوه و ترهبار هم به دلیل ازدحام عاملی برای انتقال کروناست.
توکلی همچنین درباره تمایل مردم برای برگزاری مهمانیها با توجه به «اخباری که در کاهش و فروکش بار بیماری در کشور منتشر میشود» هشدار داد و از افزایش سفر مردم در روزهای اخیر به جنوب ایران انتقاد کرد.
همزمان حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «نگرانی جدید ما این است که در برخی استانها افرادی در سن پایین هم مبتلا به کرونا شدهاند. در حالی که قبلا بیماری بیشتر به افراد مسن مرتبط بود.»
گزارشهای ضدونقیض درباره کشته شدن دو نفر در پیرانشهر به دست نیروهای امنیتی
همزمان با گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو درباره کشته شدن دو برادر در پیرانشهر، وزارت اطلاعات اعلام کرد که دو عضو یک گروه کرد به دست نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
در اطلاعیه وزارت اطلاعات نوشته شده که این دو نفر قصد انجام یک «عملیات» در پیرانشهر را داشتند که در درگیری مسلحانه با نیروهای جمهوری اسلامی کشته شدند.
وزارت اطلاعات اعلام کرد که از آنها «دواسلحه کلاشینکف و نارنجک جنگی و مهمات» کشف شد.
این وزارتخانه توضیح بیشتری در این باره نداد و افزود که آنان وابسته به یکی از گروههای مستقر در اقلیم کردستان عراق بودند.
با این حال سازمان حقوق بشری ههنگاو اعلام کرد که نیروهای سپاه پاسداران یک خودرو را در جاده روستای «شینآباد» به «زیدان» از توابع پیرانشهر «بدون هیچ اخطار قبلی» به رگبار بسته و دو برادر به نامهای عبدالله و عثمان نادری را کشتهاند.
این سازمان نوشت که اجساد این دو برادر به پیرانشهر منتقل شده است.
چین انتقادات فزاینده غرب از این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل را رد کرد
چن شو، سفیر چین نزد سازمان ملل متحد در ژنو، انتقادات فزاینده قدرتهای غربی از سوابق حقوق بشری چین در هنگکنگ و مناطق سین کیانگ و تبت را رد کرد.
او گفت: «اتحادیه اروپا، بریتانیا، آمریکا، کانادا و برخی از کشورهای دیگر از شورای حقوق بشر برای ساختن اتهامات بیاساس علیه چین برای دخالت در امور داخلی کشورمان سو استفاده میکنند.»
او ضمن رد تمام انتقادات علیه این کشور اعلام کرد: «ما قاطعانه با این تلاشها مخالفت و صریحا آنها را رد میکنیم.»
جوزپ بورل ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه از چین خواست که به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اجازه دیدار و تحقیق درباره بدرفتاری با اویغورهای مسلمان در منطقه سین کیانگ و مردم تبت را بدهد.
یک وکیل دادگستری: توریستی فرانسوی در مشهد از ۹ ماه پیش بازداشت است
یک وکیل دادگستری خبر داد که توریستی فرانسوی به نام بنجامین از ۹ ماه پیش در زندان وکیلآباد مشهد زندانی است.
سعید دهقان در توییتی نوشت که او «با اتهاماتی متناقض و واهی» مواجه است و در مدت بازداشت وکلا اجازه دسترسی به محتوای پروندهاش را نداشتهاند.
وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد با دقت وضعیت این شهروندش را دنبال میکند و کارکنان سفارتش در تهران با او مرتبا در تماسند.
روزنامه فرانسوی فیگارو روز اول اسفند گزارش داده بود که جمهوری اسلامی ایران یک فرد دو تابعیتی ایرانی-فرانسوی و یک شهروند آلمانی را اخیرا دستگیر کرده تا از آنها به عنوان اهرم فشاری برای آزادی اسدااله اسدی، دیپلمات ایرانی، استفاده کند.
در اواسط بهمن ماه، دادگاهی در بلژیک، اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، را به جرم تلاش و اقدام برای بمبگذاری در همایش سازمان مجاهدین خلق در حومه پاریس به ۲۰ سال زندان محکوم کرد. سه همدست ایرانی او نیز به مجازاتهای سنگین زندان محکوم شدند.
بیانیه ۸۰ فعال سیاسی و مدنی: مرگ بهنام محجوبی وضع اسفبار دستگاه قضایی را برجستهتر کرد
بیش از ۸۰ فعال سیاسی و مدنی در بیانیه ای اعلام کردند که مرگ بهنام محجوبی بار دیگر «وضع اسفبار» دستگاه قضایی در ایران را برجستهتر کرد.
نویسندگان این بیانیه با اشاره به وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی تاکید کردند که قضات پروندههای این زندانیان «نوعی ماشین امضای احکام ازپیشتعیین شده» هستند.
در این بیانیه تاکید شده که زندانیان سیاسی و عقیدتی از امتیازات اندکی که در قوانین جمهوری اسلامی وجود دارد نیز محروماند.
نویسندگان این بیانیه مرگ تعدادی از زندانیان بر اثر قتل در زندان یا عدم رسیدگی پزشکی را یادآوری کردهاند.
از جمله در این بیانیه به قتل زهرا کاظمی و علیرضا شیرمحمدعلی در زندان، کشته شدن تعدادی از زندانیان کهریزک و ستار بهشتی بر اثر شکنجه، مرگ اکبر محمدی، هدی صابر و وحید صیادینصیری در زمان اعتصاب غذا، مرگ کاووس سید امامی که خودکشی اعلام شد، و همچنین مرگ محسن دکمهچی بر اثر عدم رسیدگی پزشکی اشاره شده است.
احمد منتظری، هاشم آقاجری، ابوالفضل قدیانی، هادی احتظاظی، حسن اسدی زید آبادی، قربان بهزادیان نژاد، علیرضا بهشتی شیرازی، مصطفی تاجزاده، امیر خرم، محمود درد کشان، خسرو دلیرثانی، معصومه دهقان، زهرا ربانی املشی، طاهره طالقانی و صدیقه وسمقی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
بهنام محجوبی، درویش زندانی پس از مدتها وخامت جسمی و روانی و رسیدگی دیرهنگام در زندان اوین، در نهایت در بیمارستان جان باخت. نزدیکان بهنام محجوبی خبر جان باختن او را نخستین بار روز۲۸ بهمن اعلام کرده بودند اما مقام های بیمارستان لقمان این خبر را سوم اسفند تایید کردند.
محجوبی پیش از جان باختنش، در فایلی صوتی بدرفتاریها و آزارهای رخ داده در تیمارستان امین آباد را شرح داده بود.
پزشک بیمارستان مسیح دانشوری: ویروس جهشیافته را قبلا بارها در بیماران دیده بودیم
محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آیسییو در بیمارستان «مسیح دانشوری»، از اختلاف نظر با وزارت بهداشت در زمینه علائم بالینی ویروس کرونای جهشیافته خبر داد و از عدم شفافیت این وزارتخانه درباره آن انتقاد کرد.
هاشمیان روز چهارشنبه ششم اسفندماه گفت ویروس کرونایی که بهعنوان جهشیافته و ثبتشده در بریتانیا معرفی میشود از قبل علائم بالینیاش در ایران دیده شده و «وقتی هم گفتیم هیچکسی حرف ما را گوش نمیکرد».
او اشاره کرد در زمینه علائم بالینی این ویروس با وزارت بهداشت «مشکل شدیدی» وجود دارد و افزود: «چون اینها در ارتباط با علائم بالینی دقیق صحبت نمیکنند.»
این پزشک متخصص اضافه کرد: « واقعیت این است که بارها این نوع ویروس را در مدت این اپیدمی دیده بودیم، بهخصوص زمانی که افزایش مرگومیر بسیار زیاد در جوانان اتفاق افتاد.»
هاشمیان از تصمیمات دیرهنگام مسئولان انتقاد کرد و گفت: «بهجای اینکه از الان برای عید برنامهریزی شود دقیقه ۹۰ مسائل را بررسی میکنند، یعنی هیچگونه رویکردی از الان برای عید قرار ندادند.»
همزمان با این انتقادها سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از شناسایی ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس جهشیافته خبر داد. او گفت: «تعداد مبتلایان به ۱۱۲ نفر رسیده است و تاکنون هشت نفر در کشور به دلیل ابتلا به این ویروس درگذشتهاند.»
نشست مشترک دولت و مجمع تشخیص درباره لوایح افایتیاف
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام پس از جلسه مشترک با دولت اعلام کرد که تا پایان اسفند درباره لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) تصمیمگیری خواهد شد.
خبرگزاری ایسنا نوشت که روز چهارشنبه نشست مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام و تعدادی از وزرای دولت درباره لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی برگزار شده است.
در همین حال محسن رضایی، دبیر این مجمع، گفت که تلاش میکنیم تا پایان اسفند نظر نهایی مجمع را اعلام کنیم.
محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهوری ایران، نیز با اشاره به «تغییر شرایط بینالمللی» گفت که «خودتحریمی» کار درستی نیست.
او اضافه کرد: «این موضوع را آنقدر برای آینده روابط خارجی به خصوص روابط بانکی مهم میدانیم که حاضریم هر طور که بخواهند همکاری و روشنگری کنیم که زودتر در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصمیم برسند.»
در دی ماه اعلام شد که رھبر جمھوری اسلامی با درخواست حسن روحانی برای تمدید مھلت بررسی لوایح پالرمو و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده است.
نماینده ایران در ژنو: اولین اقدام در حفظ برجام بر عهده آمریکاست
اسماعیل بقایی هامانه، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، گفت برداشتن نخستین گام برای نجات برجام بر عهده ایالات متحده آمریکاست.
هامانه روز چهارشنبه ششم اسفندماه در کنفرانس خلع سلاح به میزبانی سازمان ملل متحد گفت: «مسئولیت بازگشت، راهاندازی مجدد، جبران خسارت و همچنین اطمینان خاطر از اینکه دیگر به انتقام ادامه نخواهند داد، بر عهده طرف متخلف است.»
او افزود: «همانطور که [محمدجواد] ظریف، وزیر امور خارجه ایران اخیرا بیان کرد، راهی با یک توالی منطقی وجود دارد.»
تهران در حالی خواستار لغو همه تحریمهای آمریکا برای بازگشت به برجام است که آمریکا با تغییر برخی از تصمیمات دولت دونالد ترامپ در زمینه تحریمهای ایران از این کشور خواسته به سطح تعهدات خود بازگردد.
واشینگتن در آخرین اقدام با شرکت در مذاکرات مربوط به برجام با دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا موافقت کرد. با این حال دولت ایران اعلام کرده در حال بررسی پیشنهاد شرکت آمریکا به عنوان «میهمان» در کمیسیون برجام است.
درخواست آذری جهرمی از شورای نگهبان برای رد مصوبه مجلس درباره افزایش قیمت اینترنت
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، اعلام کرد که از شورای نگهبان خواهد خواست مصوبه مجلس درباره افزایش قیمت اینترنت و اختصاص درآمد آن به صداوسیما را رد کند.
او گفت که دولت «ایستادگی خواهد کرد» تا قیمت اینترنت افزایش نباید.
آذری جهرمی در عین حال اضافه کرد: «اما سوالی که پیش میآید این است که چطور میشود به بنگاه اقتصادی گفت مالیات را ۱۰ درصد بالا ببر، اما به تعرفه دست نزن.»
به گفته او، بر اساس مصوبه دولت بنا بوده چهار درصد از مالیات اپراتورها به توسعه مناطق روستایی اختصاص پیدا کند.
مجلس روز سهشنبه پنجم اسفندماه با مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ برای افزایش سه هزار میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاهها از جمله صداوسیما موافقت کرد.
وقوع زلزلهای دیگر به بزرگی ۴/۵ در سیسخت
ظهر روز چهارشنبه زلزلهای دیگر به بزرگی ۴/۵ و در عمق ۱۰ کیلومتری شهر سیسخت را دوباره لرزاند.
این زمینلرزه در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت هم احساس شد.
عبدالحمید پناهی، فرماندار دنا، گفت که در این زمینلرزه خسارتهای دیگری به ساختمانهای این شهرستان وارد شده است.
او افزود در این زلزله دستکم ۹ نفر مصدوم شدهاند. به گفته او، این افراد به دلیل ترس از زلزله و فرار کردن زخمی شدند و احتمال افزایش مصدومان وجود دارد.
شامگاه چهارشنبه ۲۹ بهمن نیز زلزله ای به بزرگی ۵/۶ شهر سیسخت، مرکز شهرستان دنا را لرزاند. از آن تاریخ تاکنون هشت زمینلرزه شهرستان دنا و شهرهای اطراف را لرزانده است.
این زمینلرزه ها تلفات جانی نداشته اما ۶۳ نفر مجروح برجای گذاشته است.
در روزهای گذشته گزارشهایی از اعتراض مردم شهر زلزلهزده سیسخت به نحوه توزیع نامناسب چادر و خدمات پس از زلزله و سانسور خسارات گسترده به منازل مسکونیشان منتشر شده است.
به گفته مهدی روشنفکر، نماینده بویراحمد در مجلس، در این زلزله هزار و ۲۶۲ خانه شهری و روستایی تخریب شده است.
رییس بانک مرکزی ایران: یک میلیارد دلار از بدهی کره جنوبی به بانکهای ایران واریز میشود
عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی ایران، اعلام کرد که در مرحله اول یک میلیارد دلار از بدهی کره جنوبی به ایران به صورت نقدی به حساب بانکهای ایرانی واریز میشود.
او روز چهارشنبه ششم اسفند گفت: «در دیدار با سفیر کره جنوبی تاکید کردیم که چگونه ایران باید از منابعش استفاده کند، حالا اینکه کرهای ها با هرکسی میخواهند، مذاکره کنند.»
همتی همچنین اعلام کرد که مذاکرات گستردهای با عراق، عمان و ژاپن برای آزاد شدن دارایی های ایران آغاز شده است.
وزارت خارجه کره جنوبی روز پنجم اسفند اعلام کرده بود که مذاکرات این کشور با کشورهای مربوطه از جمله آمریکا برای آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران ادامه دارد.
پیش از این اعلام شده بود که قرار است بدهی ایران به سازمان ملل از این داراییها پرداخت خواهد شد.
اختلاف تهران و سئول اخیرا بر سر این پولهای بلوکه شده که حاصل فروش نفت ایران بوده افزایش یافت و پس از توقیف نفتکش این کشور توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران در روز ۱۵ دی ماه به اوج خود رسید.
نامه ۱۵ نماینده آمریکا به بایدن: لغو تحریمهای ایران اشتباهی تاریخی است
۱۵ عضو مجلس نمایندگان آمریکا طی نامهای مشترک به جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحده، از او خواستند در تصمیم خود مبنی بر لغو تحریمهای ایران تجدیدنظر کند.
جان کاتکو، نماینده ارشد جمهوریخواه در کمیته امنیت میهنی، و ۱۴ نماینده دیگر عضو این کمیته در این نامه به بایدن یادآوری کردهاند که ایران به صورت مکرر از اقدامات «تروریسم بینالمللی» پشتیبانی کرده و نسبت به اقدامات محدودکنندهای که بر برنامه هستهایاش اعمال میشود، بیاعتنایی آشکار نشان داده است.
اعضای مجلس نمایندگان ضمن ابراز نگرانی از لغو تحریمها، هشدار دادهاند که آشتی با حکومت ایران تاثیرات برگشتناپذیری بر امنیت داخلی و ملی آمریکا خواهد گذاشت.
در قسمتی از نامه به «فعالیت های بدخواهانه ایران از جمله برنامه هستهای، ساخت موشکهای بالستیک و کروز، گسترش سلاح، حمایت از تروریسم، گروگانگیری، حملات سایبری و نقض گسترده حقوق بشر» اشاره شده است.
بر همین اساس، امضاکنندگان هرگونه تصمیم دولت بایدن برای کاهش تحریمها را «اشتباه تاریخی» خواندهاند. آنها اضافه کردهاند: «تحت هیچ شرایطی ما نمیتوانیم اجازه دهیم ایران سلاح هستهای بسازد.»
نمایندگان در پایان خواستار تجدیدنظر در این تصمیم از سوی بایدن شدهاند.
توییتر ۳۷۳ حساب کاربری مرتبط با ایران، روسیه و ارمنستان را حذف کرد
توییتر اعلام کرد ۳۷۳ حساب کاربری مرتبط با ایران، روسیه و ارمنستان را به دلیل نقض قوانین متعدد این شرکت، حذف کرده است.
بر اساس اعلام توییتر، ۲۳۸ حساب حذف شده از ایران اداره میشدند.
توییتر همچنین ۱۰۰ حساب مرتبط با روسیه را به دلیل اقدام آنها در نشر مطالبی باهدف ایجاد بیاعتمادی نسبت به ناتو و هدف قراردادن آمریکا و اتحادیه اروپا، حذف کرده است.
توییتر همچنین ۳۵ حساب مرتبط با ارمنستان را که برای هدف قرار دادن جمهوری آذربایجان فعالیت میکردند را حذف کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به این اقدام توییتر گفت مسکو دلیل این شبکه اجتماعی برای مسدود کردن این حسابها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
رییسجمهوری آمریکا و نخستوزیر عراق در مورد روابط دوجانبه و مسائل منطقهای گفتوگو کردند
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، و مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، در تماسی تلفنی روابط دوجانبه و مسائل منطقهای را مورد بررسی قرار دادند.
الکاظمی در توییتی از گفتوگوی تلفنی خود با جو بایدن در مورد روابط دوجانبه، حمایت از امنیت و صلح منطقه و مقابله با داعش خبر داد.
او افزود: دو طرف همچنین بر ادامه گفتوگوهای استراتژیک دوجانبه تاکید کردند.
کاخ سفید نیز در بیانیهای با اشاره به گفتوگوی بایدن و نخستوزیر عراق گفت دو طرف ضمن بررسی گسترش روابط دوجانبه، در مورد حملههای راکتی اخیر «علیه نیرویهای عراقی و ائتلاف ضد داعش» صحبت کرده و بر پاسخگو کردن عوامل این حملهها تاکید کردند.
جو بایدن در نشستی مجازی با نخستوزیر کانادا دیدار کرد
جو بایدن و جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، در نشستی مجازی تاکید کردند آمریکا و کانادا «نزدیک ترین دوست» یکدیگر هستند و بر تعهد خود بر گسترش روابط دوجانبه تاکید کردند.
طبق اعلام کاخ سفید، این اولین نشست رسمی دوجانبه بایدن از زمان آغاز به کار اوست.
بایدن در نشست مجازی خود با نخستوزیر کانادا بر تعهد مشترک واشینگتن و اتاوا برای ایجاد فضایی امن برای پناهندگان و پناهجویان تاکید کرد.
بایدن همچنین گفت آمریکا از آزادی دو شهروند کانادایی که در چین زندانی شدهاند، حمایت میکند.
ترودو در توییتی با اشاره به صحبتهای خود با بایدن نوشت: «کانادا و آمریکا با چالشهای مهمی از جمله کووید-۱۹، تغییرات اقلیمی و افزایش نابرابریها مواجه هستند و اکنون زمان همکاری دو کشور است.»
استانداری کردستان: مرز استان کردستان به روی رانندگان و مسافران عراقی بسته شد
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان اعلام کرد که به درخواست دانشگاه علوم پزشکی این استان، ورود رانندگان و مسافران عراقی از مرز رسمی باشماق به ایران برای دو هفته ممنوع شده است.
محمد ابراهیم زارعی طی سخنانی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در سنندج، گفت که به دنبال افزایش تردد مسافران از مرز باشماق و به دلیل نگرانی نسبت به افزایش شیوع کرونا و برای حفاظت از جان شهروندان مجبور به اتخاذ تدابیر مختلفی شدهایم که از جمله آنها بستن مرز ایران و عراق در کردستان است.
زارعی افزود که تا دو هفته ورود مسافران عراقی از مرز باشماق به ایران ممنوع است و به مدت دو هفته ممنوع است و فرماندار مریوان و مسئولان مستقر در مرز باشماق به هیچ وجه نباید تا اطلاع بعدی برای رانندگان عراقی که به شهر مریوان تردد میکنند، مجوز صادر کنند.
معاون استاندار کردستان اضافه کرد که بە دلیل شیوع ویروس جهشیافتە، دیگر استانهای هم مرز با عراق نیز مرز خود را بستەاند و ما نیز در استان کردستان در این راستا اقدام بە بستن مرز میکنیم.
زارعی همچنین گفت که منعی برای خروج شهروندان عراقی به کشور خود وجود ندارد اما ایرانیانی هم که در عراق بوده و قصد ورود به کشور را دارند از آنها تست کرونا گرفته میشود و در صورت مثبت بودن به مدت دو هفته تحت نظر و قرنطینه قرار خواهند گرفت.
پیشتر استانداری خوزستان نیز اعلام کرد که به دلیل «ورود ویروس جهشیافته از عراق»، مرزهای این استان با عراق از جمله دو گذرگاه مرزی چذابه و شلمچه بسته شده است.
باردیگر زلزلهای به بزرگی ۳/۵ شهر سیسخت را لرزاند
مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که یک زلزله دیگر به بزرگی ۳/۵ شهر سیسخت در کهگیلویه و بویراحمد و همچنین بخش کمه در استان اصفهان را لرزاند.
این گزارش، مرکز زلزله ۳/۵ که ساعت یازده سهشنبه شب را در عمق ۱۲ کیلومتری زمین و در فاصله ۱۵ کیلومتری بخش کمه، ۱۷ کیلومتری سیسخت و ۳۰ کیلومتری یاسوج اعلام کرد.
هنوز گزارش رسمی از سوی مقامهای مسئول درباره خسارت احتمالی این زلزله اعلام نشده است و این درحالی است که با گذشت شش روز از وقوع زلزلهای به بزرگی ۵/۶ در سیسخت و تخریب گسترده بسیاری از خانهها در این شهر و مناطق اطراف آن، بسیاری از مردم این منطقه با وجود سرمای شدید مجبور به اقامت در حیات خانههای خود یا در چادر شدهاند.
همزمان منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از وقوع زلزله ۳/۵ ریشتری در بخش کمه سمیرم خبر داد و گفت که این زلزله ساعت ۲۳ سهشنبه شهرستان کمه را لرزاند اما خسارتی درپی نداشت.
ایران از توافق با چهار کشور برای آزادسازی ارزهای بلوکهشده خبر داد
مقامهای دولت ایران از «توافق» با کشورهای عمان، ژاپن، عراق و کره جنوبی برای آزادسازی منابع ارزی بلوکهشده ایران خبر دادند.
حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، روز سهشنبه پنجم اسفندماه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به گزارش رییس کل بانک مرکزی، از توافق با کشورهای عمان، ژاپن، عراق و کره جنوبی برای آزادسازی پولهای بلوکه شده خبر داد.
پیش از این نیز علی ربیعی، سخنگوی دولت، در زمینه آزادسازی ارزهای بلوکهشده ایران در کره جنوبی گفته بود «به نظر میرسد در گام اول در حد یک میلیارد دلار از منابع ارزی بانک مرکزی ایران در اختیار ما قرار خواهد گرفت.»
مقامهای ایران میزان ارزهای بلوکهشده در کره جنوبی را حدود هفت میلیارد دلار اعلام کردهاند.
ربیعی همچنین افزود: «مذاکرات دیگری نیز با کشورهای عراق و عمان داشتهاند که بتوانند از منابع بانک مرکزی برای تامین نیازهای اساسی و ضروری کشور مثل کالاهای اساسی، نهادههای کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کنند.»
جهانگیری: احساس میکنم ماههای امیدوارکننده در پیش است
اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: «احساس میکنم روزها و ماههای امیدوارکننده در پیش است.»
به گزارش ایسنا، جهانگیری روز سهشنبه پنجم اسفند در مراسم خیرین مدرسهساز گفت: کشورهایی مثل کره جنوبی و ژاپن که منابع ارزی جمهوری اسلامی را مسدود کردهاند اعلام کردهاند این منابع را آزاد میکنند.
روز دوشنبه چهارم اسفند، عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی ایران، از توافق تهران با دولت سئول درباره «نحوه جابجایی و مصرف» بخشی از منابع ارزی مسدودشده بانک مرکزی ایران در کره جنوبی «به مقاصد مورد نظر» خبر داده بود.
جهانگیری با اشاره به اعتراضات اخیر مردمی در ایران همچنین گفت: «آمریکاییها فشار آوردند تا مردم را به خیابان بکشانند و نظام را تسلیم یا دچار فروپاشی کنند، اما ایستادگی ملت موجب شکست دشمن شد.»
در سالهای اخیر اعتراضات مردمی علیه وضعیت اقتصادی در ایران با سرکوب خشونتبار نیروهای امنیتی مواجه شده و صدها نفر در این اعتراضات جان خود را از دست دادهاند.
معاون روحانی درباره توافق نکردن جمهوری اسلامی با دولت پیشین آمریکا نیز گفت: «مردم احساس کردند که رفتار مسئولان منطقی است و چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا به دولت فشار نمیآوردند که دولت با ترامپ مذاکره کند.»
به گفته جهانگیری، فشار حداکثری آمریکا علیه جمهوری اسلامی «شکست خورده» و اکنون نیز آمریکا باید دست از «لجاجت» علیه جمهوری اسلامی بردارد.
آمریکا خواهان بازگشت ایران به تعهدات برجامی خود شده، اما جمهوری اسلامی این بازگشت را مشروط به لغو تحریمها کرده است.
هشدار دبیر شورای سلامت: اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است
مقامهای محلی خوزستان درباره بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا در استان و «سیاه» شدن وضعیت بیماری در شهرستان اهواز هشدار دادند.
مهران احمدی بلوطکی، دبیر شورای سلامت اهواز، روز سهشنبه پنجم اسفندماه به خبرگزاری ایسنا گفت: «روند و شدت بیماری در اهواز به گونهای است که اگر در طیف رنگبندی، رنگ سیاه نیز وجود داشت میتوانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.»
او در زمینه کاهش سن ابتلا و مرگ کودکان نیز هشدار داد و افزود: «اگر شهروندان به خودشان نیایند هیچ دفاعی در مقابل آن نداریم.»
همزمان مدیر بیمارستان «امام خمینی» این شهرستان هم از پر شدن ۷۵ درصد تختهای در نظر گرفته شده برای بیماران مبتلا به کووید خبر داد.
مسئولان استان خوزستان در پی تشدید شیوع بیماری در این استان، پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دوهفتهای را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند که روز شنبه از سوی این ستاد رد شد.
خبرگزاری ایسنا نوشته مقامهای محلی استان همچنان پیگیر برقراری قرنطینه و اعمال تعطیلی در این استان هستند.
وبسایت خبری ههنگاو: افراد ناشناس زیارتگاه پیروان آیین یارسان در کرمانشاه را به رگبار بستند
وبسایت خبری حقوق بشری ههنگاو از حمله افراد مسلح ناشناس به «مقبره بابایادگار» و به رگبار بستن این زیارتگاه پیروان آیین یاری (یارسان) در بخش دالاهو از توابع استان کرمانشاه خبر داده است.
بر اساس گزارش این پایگاه خبری، این حمله ساعت ۴ بامداد روز سهشنبه ۵ اسفند روی داد.
یک منبع آگاه به ههنگاو گفت این تیراندازی تلفات جانی نداشت، اما «خسارات زیادی به ادوات فنی و ساختمان مستقر برای بازسازی مقبره» وارد آمده است.
چند روز پیش، مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان در بیانیهای خواستار به رسمیت شناخته شدن این آیین و پایان تبعیضها و توهینها علیه پیروان این آیین شد.
این بیانیه پس از تراشیدن اجباری سبیل جواد احمدی، زندانی پیرو آیین یاری در زندان ساوه صادر شد. داشتن سبیل برای مردان یارسان یکی از نشانههای آیینی محسوب میشود.
آیین یارسان (اهل حق) آیینی است که در قرن ششم هجری در هورامان کردستان بنیانگذاری شده و اکنون پیروان آن بیشتر در کرمانشاه، لرستان، همدان و مناطقی اطراف میاندوآب ساکن هستند.