نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران کلیات لایحهای را تصویب کردند که محیطبانها و جنگلبانها را مجاز به استفاده از سلاح در موارد ضروری میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این لایحه که پس از بحث و درخواستهای مکرر حامیان محیطزیست تصویب شده، محیطبانها و جنگلبانها را مشمول قانون به کارگیری سلاح میکند.
در رایگیری روز دوشنبه سوم تیر مجلس شورای اسلامی، ۱۶۰ نماینده به این لایحه رای مثبت دادند.
ماده اول این لایحه با تعریف آنها به عنوان ضابطین دستگاه قضایی اجازه حمل سلاح را به آنها میدهد. در بخشهای دیگری از این لایحه، دستگاههای اداری موظف به تعهداتی از جمله پرداخت خسارت و دیه به جنگلبانها و محیطبانها در صورت خسارت و جراحت میشوند.
این لایحه همچنین پشتیبانی بیمه و حقوقی محیطبانها را نیز افزایش میدهد.
پیشتر معاون سازمان محیطزیست درباره ضرورت مهیا کردن این خدمات و حمایتها برای محیطبانها از ارسال این لایحه با محورهای قضایی، مالی و قانونی خبر داده بود.
او به عنوان مثال به ماده ۱۳ این لایحه مبنی بر تعهد مالی دولت برای رفع احکام محیطبانها در صورت محکوم شدن در دادگاه خبر داده بود.
غلامحسین نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که بررسی این لایحه را در دستور بررسی داشت، گفت: «این افراد برای انجام وظایف خود شهید شده و یا دست به اقداماتی می زنند که مورد محاکمه قرار میگیرد، باید وضعیت حقوق و تکالیف آنان مشخص شود.»
نهایی شدن این لایحه نیاز به تایید شورای نگهبان دارد.
یک سرباز در هرمزگان سه افسر پلیس را کشت
سه نفر از پرسنل پاسگاه دریایی «برکه سفلین» در بندرلنگه در تیراندازی یک سرباز وظیفه جان باختند.
به نوشته خبرگزاری فارس علت این حادثه در دست بررسی است و ضارب بازداشت شده است.
سایت محلی «گلستان ما» هویت یکی از افسران جانباخته را استوار یکم احمد کندابی اعلام کرده است.
این سایت نوشته کندابی صبح روز شنبه بر اثر اصابت گلوله در استان هرمزگان کشته شده است.
برخی منابع خبری هم هویت دو فرد کشته شده دیگر را ستواندوم سید محمد باقر حسینی و گروهبان یکم سید محسن طاهری اعلام کردهاند.
مقامهای پلیس و امنیتی تاکنون درباره این حادثه واکنشی نشان ندادهاند.
حمله پهپادی به خانه مقتدا صدر در نجف
یک منبع نزدیک به مقتدا صدر از حمله پهپادی به خانه این روحانی پرنفوذ شیعه در شهر نجف خبر داد.
این منبع آگاه که نامش فاش نشده، روز شنبه ۱۶ آذر، به خبرگزاری فرانسه گفت که خانه مقتدا صدر هدف یک خمپاره که با پهپاد شلیک شده بود، قرار گرفت، اما فقط قسمت بیرونی دیوار این خانه آسیب دیده است.
بر اساس گزارشها، صدر اکنون در ایران به سر میبرد.
حمله به خانه مقتدا صدر که از معترضان عراقی حمایت میکند، یک روز پس از حمله افراد مسلح ناشناس به معترضان عراقی در بغداد صورت گرفته است.
در حمله شامگاه جمعه در بغداد دستکم ۱۷ نفر کشته شدند و نیروهای مسلح هوادار مقتدا صدر نیز برای «محافظت» از تظاهراتکنندگان به محل حادثه اعزام شدند.
چندین تجمع روز شنبه برای ابراز همبستگی با تظاهراتکنندگان در سراسر عراق برگزار میشود.
فرمانده نیروی انتظامی: در اعتراضها، مدلهای چین و هنگکنگ را مطرح میکردند
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به اعتراضهای آبانماه در ایران آن را «فتنه عظیم و امنیتی» خواند و اظهار کرد شیوههای مطرح در فضای مجازی متاثر از مدلهای اعتراض در چین و هنگکنگ بود.
اشتری روز شنبه ۱۶ آذرماه در مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم انتظامی امین گفت: «معاندان در شبکههای اجتماعی مردم را تحریک میکردند، حتی چگونگی اعتراض کردن را میگفتند. مثلا مدلهای چین و هنگکنگ را مبنی بر چگونگی اعتراض مثل رها کردن خودروها یا خالی کردن شن و ماسه در معابر مطرح میکردند.»
او همچنین از نگرانی نیروهای انتظامی از سرایت اعتراضهای عراق و لبنان به ایران سخن گفت و از آمادگی برای مقابله با تکرار اعتراضها خبر داد.
اشتری با اشاره به نقش فضای مجازی در سازماندهی اعتراضهای مردم، خواستار راهاندازی «اینترنت ملی» شد.
پیشتر نیز تعدادی از مقامهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ضمن موثر دانستن نقش فضای مجازی در اعتراضها، تقاضای راهاندازی شبکه اینترنت ملی را مطرح کردند.
ظریف از مبادله دو شهروند زندانی بین ایران و آمریکا خبر داد
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، از مبادله مسعود سلیمانی، استاد ایرانی زندانی در آمریکا، با ژیو وانگ، شهروند آمریکایی محبوس در ایران، خبر داد.
ظریف روز شنبه ۱۶ آذرماه در این ارتباط در صفحه توییتر خود نوشت: «خوشحالم که پروفسور مسعود سلیمانی و آقای ژیو وانگ به زودی به خانوادههای خود ملحق خواهند شد. از کسانی که در این امر شریک بودند، مخصوصا دولت سوئیس، بسیار متشکرم.»
پیشتر در اردیبهشتماه رسانههای آمریکایی خبر داده بودند که سلیمانی، رییس انجمن هماتولوژی ایران و پژوهشگر سلولهای بنیادی، به اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت شده و نزدیک به هشت ماه است که در زندان به سر میبرد.
او با یک ویزای مطالعاتی شش ماهه به مینهسوتا سفر کرده بود که در بدو ورود از سوی پلیس فدرال آمریکا بازداشت شد.
وانگ نیز شهروند و محقق آمریکایی است که بیش از دو سال پیش برای مطالعه روی پروژه تحقیقاتی در مورد حکومتداری و دیوانسالاری در دوران قاجار به ایران سفر کرده بود، اما به اتهام جاسوسی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
طی ماههای گذشته، وزارت خارجه و همچنین دانشگاهیان ایران و آمریکا با انتشار نامه و اظهاراتی به صورت متقابل خواستار آزادی این دو زندانی از سوی واشینگتن و تهران شده بودند.
قطر از مذاکره با عربستان سعودی خبر داد
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر، از مذاکره با عربستان سعودی خبر داد و نسبت به نتایج مثبت آن ابراز امیدواری کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، وزیر خارجه قطر، روز جمعه ۱۵ آذر، همچنین از امیر کویت به خاطر ایفای نقش میانجی تشکر کرد.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در تابستان دو سال پیش، قطر را به حمایت از تروریسم متهم و روابط دیپلماتیک و تجاری خود با این کشور را قطع کردند.
در این مدت، این اولین بار است که یک مقام قطر به طور رسمی از مذاکره با عربستان سعودی سخن میگوید. این در حالی است که وال استریت ژورنال به تازگی نوشت که وزیر خارجه قطر ماه گذشته به طور محرمانه به عربستان سعودی سفر و با مقامهای عالیرتبه این کشور گفتوگو کرده است.
آمریکا رهبران شبهنظامیان تحت حمایت ایران در عراق را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا قیس خزعلی، لیث خزعلی و حسین فالح اللامی، سه رهبر شبهنظامیان عراقی تحت حمایت ایران را تحریم کرد.
در حالی که در اعتراضهای عراق تاکنون حدود ۴۳۰ نفر کشته شدهاند، آمریکا این شبهنظامیان را به «سرکوب بیرحمانه» اعتراضهای عراق و نقض حقوق بشر متهم کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین خمیس فرحان الخنجر العیساوی، سیاستمدار عراقی را به اتهام «فساد گسترده در هزینههای مردم عراق» تحریم کرده است.
بر اساس تحریمهای آمریکا، دارایی احتمالی این افراد در آمریکا مسدود خواهد شد و شهروندان این کشور حق معامله با آنها را نخواهند داشت.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، با انتشار بیانیهای بار دیگر ایران را به نفوذ در عراق برای جلوگیری از انجام اصلاحات مورد نظر معترضان متهم کرد.
واکنش شورا، شهردار و استاندار تهران استاندار به طرح فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای پایتخت
پیروز حناچی، شهردار تهران، طرح شرکت اتوبوسرانی تهران برای فروش صندلی اتوبوسها را «بحث جانبی و غلط» توصیف کرد و گفت: «طی تماسی با معاون حمل و نقل شهرداری تهران اکیدا به وی دستور دادم از اجرای هر طرحی که موجب نگرانی شهروندان شود، خودداری کنند.»
شهردار تهران با تاکید بر اینکه «خبر و بحث جانبی مطرح شده درباره فروش صندلیهای اتوبوس غلط است و موضوعیت ندارد»، گفت: «در شرایط فعلی معیشت مردم، شهرداری تهران همه توان خود را مصروف تسهیل دسترسی ارزان و حداکثری مردم به حمل و نقل عمومی خواهد کرد.»
همزمان انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران، نیز طرح شرکت اتوبوسرانی تهران برای فروش ساعتی صندلی اتوبوسها، طرحی غیرقانونی خواند و گفت: «هرگونه ارائه طرح صندلیفروشی از سازمان اتوبوسرانی شهرداری تهران بدون هماهنگی با فرمانداری تهران، شورای شهر و هیات تطبیق مصوبات، غیرقانونی است و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.»
سخنگوی شورای شهر تهران سومین مقامی است که طی ساعات گذشته به سخنان پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی شهر تهران، برای فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای پایتخت واکنش نشان داد و گفت: «شورا مجوزی برای فروش صندلی های اتوبوس نداده است.»
علی اعطا تاکید کرد: «در بحث فروش یا رزرو صندلیهای اتوبوس با قیمت بالاتر، شورای شهر تهران و کمیسیون عمران و حمل و نقل از چنین تصمیمی مطلع نیست و مجوزی برای فروش یا رزرو صندلیهای اتوبوس با قیمت بالاتر به شهرداری نداده است.»
تشکیل پرونده قضایی برای امضاکنندگان بیانیه انتقادی درباره اعتراضهای آبانماه
گزارشها از تشکیل پرونده قضایی و تماس تلفنی تهدیدآمیز نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفره در انتقاد به سرکوب اعتراضهای سراسری آبانماه خبر میدهند.
مهدی محمودیان، فعال سیاسی اصلاحطلب، روز جمعه ۱۵ آذرماه با انتشار تصویر برگه احضاریه به دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام تبلیغ علیه نظام و امنیت داخلی کشور، در توییتر نوشت: «میگویند اعتراض حق مردم است، اما در واکنش به یک بیانیه در تریبونهای رسمیشان از هیچ نوع تهمت و افترایی دریغ نمیکنند، دهها تماس تهدیدآمیز میگیرند و بیانیه تکذیبیه جعل میکنند.»
او همچنین از تشکیل پرونده قضایی برای ۱۷ نفر از امضاکنندگان این بیانیه طی یک هفته گذشته خبر داد.
پیشتر، ۷۷ نفر از فعالان سیاسی اصلاحطلب در واکنش به اعتراضهای آبانماه، با صدور بیانیهای سرکوب اعتراضها را «شلیک بیمحابای تفنگ فراهمشده از بیتالمال به مردم» خوانده و خواستار توقف خشونت از سوی حکومت شده بودند. این بیانیه با واکنش خبرگزاریهای نزدیک به سپاه پاسداران مواجه شد.
برخی از این امضاکنندگان در شهرستانها نیز از تماس هشدارآمیز از سوی اداره کل اطلاعات و سپس احضار قضایی به محل اطلاعات سپاه پاسداران خبر دادهاند.
طرح فروش صندلی اتوبوسهای تهران، در پی افزایش قیمت بنزین
در پی افزایش قیمت بنزین در ایران، پیمان سنندجی، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهر تهران، از طرح فروش ساعتی صندلی اتوبوسهای پایتخت ایران خبر داد.
سنندجی، روز جمعه ۱۵ آذر، به خبرگزاری فارس گفت: «میتوانیم برای دو ساعتی که اوج ترافیک است، فروش ساعتی صندلیهای اتوبوس را انجام دهیم.»
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهر تهران گفت امیدوار است این طرح در آذرماه راهاندازی شود و افزود: «نرخ بلیت این صندلیها کمی بیشتر از اتوبوسهای معمولی است.»
او همچنین گفت: «برای مسیر نیایش ـ جنت آباد و ونک ـ آزادی در ساعات خاص که مسافران زیادی دارند، فروش صندلیهای اتوبوس به صورت پایلوت آغاز خواهد شد و مسافران میتوانند به صورت اینترنتی مشابه اتوبوسهای بینشهری صندلی رزرو کنند.»
کمیسیون آمریکایی آزادی مذاهب بازداشت بهاییان همزمان با اعتراضها در ایران را محکوم کرد
کمیسیون آمریکایی آزادی مذاهب در دنیا، بازداشت گروهی از شهروندان بهایی در ایران همزمان با اعتراضهای ضدحکومتی اخیر در این کشور را محکوم کرد.
این کمیسیون که مقر آن در واشنگتن است، روز پنجشنبه ۱۴ آذر، با انتشار بیانیهای نوشت که طی روزهای اخیر ۱۱ شهروند بهایی در استانهای خوزستان و اصفهان در خانههای خود بازداشت و وسایل شخصی آنان ضبط شده است.
گری بائر، مدیر این کمیسیون در این بیانیه نوشت: «وحشتناک است که دولت ایران به جای پاسخ به مطالبات مردم خود، به هدف قرار دادن جامعه بهایی ادامه میدهد.»
او ادامه داد: «تا زمانی که ایران به سرکوب، آزار و بازداشت بهاییان و دیگر اقلیتهای مذهبی خاتمه ندهد، وزارت خزانهداری آمریکا باید به تحریمها علیه مقامهایی چون محمد [محمدی] گلپایگانی (رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران) که در سرکوب نظاممند اقلیتهای مذهبی نقش دارند، ادامه دهد.»
او همچنین از مقامهای ایران خواست که بهاییان زندانی را آزاد کند و همچنین به زندانی کردن کسانی که به طور مسالمتآمیز از حق آزادی مذاهب دفاع میکنند، پایان دهد.
ترامپ خبر اعزام نیروهای بیشتر آمریکا به عربستان سعودی را تکذیب کرد
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که خبر اعزام نیروهای نظامی بیشتر از سوی این کشور به عربستان سعودی کذب است.
ترامپ در حساب توییتر خود نوشت: «قضیه امروز که ما ۱۲ هزار سرباز به عربستان سعودی اعزام میکنیم دروغ یا به طور دقیقتر «فیک نیوز» است.»
پیشتر روزنامه والاستریت ژورنال نوشته بود که واشنگتن قصد دارد برای مقابله با تهدیدهای ایران ۱۴ هزار نیروی آمریکایی و همچنین ناوهای جنگی بیشتری به خاورمیانه اعزام کند.
اما پیش از ترامپ، سخنگوی پنتاگون این خبر را تکذیب کرده بود.
ادامه اعتصاب در فرانسه علیه اصلاح قانون بازنشستگی
اعتصاب سراسری علیه اصلاح قانون بازنشستگی در فرانسه، وارد روز دوم خود شد.
رسانههای فرانسه اعلام کردهاند که اعتصاب سراسری روز جمعه ۱۵ آذر هم ادامه خواهد داشت.
به گفته وزارت کشور فرانسه، بیش از ۸۰۰ هزار نفر در روز پنجشنبه در خیابانهای شهرهای فرانسه دست به تظاهرات زدند. این در حالی است که اتحادیههای صنفی این تعداد را حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر اعلام کردهاند.
علاوه بر کارکنان شرکت راهآهن فرانسه، معلمان، دانشجویان، روزنامهنگاران، آتشنشانها، کارکنان بیمارستانها و کارگران به این جنبش اعتراضی پیوستهاند.
کمبود شدید مترو و قطار در شهرهای بزرگ به ویژه پاریس، موجب ترافیک سنگین در برخی از مسیرها شده است.
قرار است اعتصاب عمومی تا روز دوشنبه ادامه داشته باشد.
بر اساس اصلاح قانون بازنشستگی فرانسه که یکی از شعارهای انتخاباتی امانوئل مکرون رییس جمهوری این کشور بوده، نظامهای مختلف و متعدد بازنشستگی در یک نظام واحد ادغام خواهد شد.
جدیترین اعتصابی که فرانسه در دهههای گذشته تجربه کرده، مربوط به دوران نخست وزیری آلن ژوپه، سیاستمدار راست میانه فرانسه است.
طرح اصلاحی او در سال ۱۹۹۵ برای اصلاح بیمه تامین اجتماعی منجر به اعتصابات گسترده و فلج شدن فرانسه به مدت سه هفته پیاپی شد.