براساس آمار سالنامه مهاجرتی سال ۹۹ ایران، میل مهاجرت در بین دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی، نسبت به سال گذشته از ۳۰ درصد به ۶۳ درصد رسیده است.
بر همین اساس، آمریکا به عنوان کشور پیشتاز در جذب دانشجویان، اولین مقصد دانشجویان ایرانی به حساب میآید. این آمار و ارقام نشان می دهند، تعداد دانشجویانی ایرانی که هر سال به آمریکا میروند، بین سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۸ به حدود ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.
ناامیدی از اصلاح امور کشور، سطح درآمد و نامتناسب بودن آن با هزینهها، و نظم و قانون مداری جامعه، از جمله دلایل افزایش مهاجرت دانشجویان عنوان شده است.
دولت بریتانیا: مردم برای سفرهای خارجی تابستان برنامهریزی نکنند
ندیم زهاوی، وزیر امور واکسیناسیون کرونا در بریتانیا از مردم این کشور خواست که از اکنون برای سفرهای خارجی تعطیلات تابستان برنامهریزی نکنند.
به گزارش رویترز، زهاوی روز سهشنبه هفت بهمن در پاسخ به این که آیا مردم اکنون نباید برای تعطیلات برنامه ریزی کنند، گفت: «به هیچ وجه.»
او ادامه داد: «فکر میکنم هنوز خیلی زود است. هنوز ۳۷ هزار مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری هستند، خیلی زود است درباره تابستان گمانهزنی کنیم.»
این وزیر بریتانیایی همچنین اضافه کرد بعدا اعلام خواهد شد که آیا همه مسافرانی که به بریتانیا وارد میشوند باید در هتلی قرنطینه شوند یا نه.
نتانیاهو: منتظر همکاری با بایدن بر چالشهای مشترک از جمله خطرات ایران هستم
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: «مشتاقانه منتظر همکاری با رئیس جمهور بایدن هستم، برای تقویت بیشتر این اتحاد قوی بین ایالات متحده و اسرائیل، گسترش دایره صلح بین اسرائیل و جهان عرب برای یک خاورمیانه واقعا جدید و البته برای پرداختن به مسائل و چالشهای مشترکی که ما با آن روبرو هستیم و در صدر آنها خطرات رژیم ایران.»
نتانیاهو در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: «کسانی هستند که برای نابودی کشور اسرائیل تلاش میکنند و روزانه این حرف را علنا میزنند و این البته رژیم آیتاللهها در ایران است. آنها دیگر در مورد نابودی شش میلیون نفر صحبت نمیكنند، جمعیت ما در حال حاضر به هفت میلیون یهودی نزدیك میشود و آنها قصد دارند برای نابودی ما اقدام کنند، از جمله از طریق توسعه سلاح هستهای.»
نتانیاهو در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری قربانیان هولوکاست تاکید کرد: «وقتی کسی میگوید قصد نابودی شما را دارند، آن را جدی بگیرید و برای جلوگیری از آن آماده شوید. این همان کاری است که ما شبانه روز انجام میدهیم و این اولین و مهمترین هدف کشور اسرائیل است.»
صدور بیش از ۳۸ هزار اخطاریه برای مشترکان گاز در تهران
همزمان با هشدار توانیر و شرکتهای توزیع برق استانی درباره بازگشت خاموشیها در شبانه روز پیش رو، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت گاز استان تهران از صدور بیش از ۳۸ هزار اخطاریه برای «مشترکان پرمصرف» گاز خبر داد.
توکلی گفت که در اجرای طرح پایش مصرف روزانه گاز اماکن دولتی، ویلاها و شهرکهای ویلایی تاکنون ۳۸ هزار و ۴۵ اخطاریه برای مشترکان پرمصرف گاز در استان تهران صادر شده است که از این تعداد یک هزار و ۱۰۴ اخطاریه قطع گاز برای ساختمانهای دولتی و ۳۶ هزار و ۹۴۱ مورد اخطاریه برای ویلاها و شهرکهای ویلایی تا سوم بهمن است.
مدیرعامل شرکت گاز استان تهران گفت این شرکت که در همین مدت، ۴۲۷ مورد گاز ساختمانهای دولتی و ۸۰ مورد گاز ویلاها و شهرکهای ویلایی قطع کرده است.
توکلی همچنین به مردم توصیه کرد که با کاهش یک درجهای دمای محیط کار و زندگی، پوشیدن لباس مناسب فصل سرد، استفاده از پردههای ضخیم و رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، مصرف گاز در محیط کار یا محل زندگی خود را کاهش دهند.
سفیر ایران در سازمان ملل: نوبت آمریکاست که برای ازسرگیری مذاکرات هستهای اقدام کند
مجید تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل، گفت اکنون نوبت دولت جدید آمریکاست که تصمیم بگیرد به توافق هستهای برگردد یا نه و تاکید کرد اگر واشینگتن به تعهداتش برگردد، تهران نیز اقدامی مشابه را در پیش خواهد گرفت.
تخت روانچی در مصاحبهای با انبیسی نیوز در پاسخ به این پرسش که ایران برای از سرگیری مذاکرات هستهای چه اقداماتی را در نظر دارد، گفت: همه چیز به دولت بایدن بستگی دارد و «اکنون توپ در زمین آمریکاست».
سفیر ایران در سازمان ملل افزود: «این به دولت جدید آمریکا بستگی دارد که بخواهد سیاست ورشکسته دولت قبل را در پیش گیرد یا اینکه بخواهد فصل جدیدی را بگشاید. کاملا به دولت جدید بستگی دارد. به محض آنکه آنها به تعهداتشان پایبند باشند، ایران نیز به اجرای کامل تعهدات خود باز خواهد گشت.»
تخت روانچی همچنین در پاسخ به اینکه آیا ایران انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را خواهد گرفت، گفت: «این جنایت نباید بدون مجازات بماند.»
دبیرکل سازمان ملل: جهان با خطر دوقطبی شدن از سوی چین و آمریکا مواجه است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به رهبران کشورها هشدار داد که جهان علاوه بر بحران شیوع کرونا و سختترین بحران اقتصادی یک قرن اخیر، با تهدید تغییرات اقلیمی و احتمال دوقطبی شدن جهان از سوی آمریکا و چین مواجه است.
گوترش طی سخنانی در نشست مجازی مجمع جهانی اقتصاد، با اشاره به عدم توافق جهانی در مورد نحوه استفاده از فضای مجازی و نیز تهدید فزاینده گسترش سلاحهای هستهای و شیمیایی تاکید کرد کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ باید به این مشکلات رسیدگی کنند.
دبیرکل سازمان ملل رویکرد کشورهای ثروتمند در تهیه سریع واکسن برای جمعیت خود و نادیده گرفتن نیاز کشورهای در حال توسعه به واکسن را «اشتباه» خواند و خواستار دسترسی کشورهای جهان به واکسنهای ارزان قیمت شد.
گوترش با تاکید بر اینکه غلبه بر همهگیری کرونا باید «به جنگ ما علیه طبیعت پایان دهد، روند فاجعهبار تغییرات اقلیمی را برعکس کند و سیاره ما را احیا کند.»
مدرنا واکسن کرونای خود را در برابر گونههای جدید این بیماری موثر خواند
شرکت داروسازی مدرنا اعلام کرد واکسن کرونای ساخت این شرکت در برابر انواع جدید این ویروس که در بریتانیا و آفریقای جنوبی شایع شده موثر است.
مدرنا اعلام کرد در میان کسانی که واکسن کرونای این شرکت را دریافت کردهاند، نوع جدید ویروس کرونا که در بریتانیا شایع شده هیچ کاهشی در پادتنهای بدن افراد ایجاد نکرده است.
مدرنا در عین حال گفت نوع ویروسی که در آفریقای جنوبی شایع شده، اندکی میزان پادتن را کاهش میدهد که این مشکل نیز با تزریق دوز دوم واکسن برطرف میشود.
در همین حال مدرنا در حال بررسی است تا در صورت مشاهده شواهدی مبنی بر کاهش اثرات واکسن، یک میزان تقویتی مشخص را به آن اضافه کند.
مدرنا همچنین اعلام کرد واکسن ساخت این شرکت تا یک سال پس از تزریق دوز دوم موثر باقی خواهد ماند.
سنای آمریکا صلاحیت جنت یلن را به عنوان اولین وزیر خزانه داری زن در آمریکا تایید کرد
سنای آمریکا با ۸۴ رای موافق و ۱۵ رای مخالف صلاحیت جنت یلن را به عنوان وزیر خزانه داری آمریکا تایید کرد. یلن که قبلا رییس بانک مرکزی آمریکا بوده، اولین زنی است که در تاریخ ایالات متحده به این سمت میرسد.
او همچنین اولین شخصی است که در طول دوره کار خود ریاست سه نهاد قدرتمند اقتصادی آمریکا، یعنی وزارت خزانهداری، ریاست بانک مرکزی و ریاست شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید را بر عهده گرفته است.
وزیر خزانهداری جدید آمریکا قرار است به عنوان اولین و مهمترین کار خود، طرح کمک اقتصادی یکهزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری جو بایدن را به تصویب کنگره برساند.
یلن هفته گذشته در نشستی با نمایندگان کنگره تاکید کرده بود دولت بایدن پیش از رسیدگی به مشکلاتی همچون کسری بودجه فزاینده و افزایش مالیاتها باید مردم آمریکا را از بحران همهگیری کرونا خارج کند. او تاکید کرد زنان و کارگران اقلیت در اولویت دریافت کمکهای دولت خواهند بود.
عضو کمیسیون عمران: افزایش ۱۵۰ درصدی بلیت با این توجیه انجام شد که فقط پولدارها سوار هواپیما میشوند
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از افزایش ۱۵۰ درصدی بلیت هواپیما خبر داد و گفت که با توجیه اینکه فقط پولدارها سوار هواپیما میشوند قیمتها را بالا بردهاند.
یوسفی با اشاره به ضرورت برخورد با گران فروشی شرکتهای هواپیمایی، گفت که یکی از دغدغههای جدی این روزها مردم، گرانیهای افسارگسیخته است و این روزها نیز شاهد افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت بلیت پروازها در ایامی هستیم که حتی پیک سفرها را نداریم و این افزایش قیمت واقعا جای سوال دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد که این وظیفه دولت و حاکمیت است که از شرکتهای هواپیمایی در شرایط فعلی حمایت کند و نمیتوان با توجیه اینکه فقط پولدارها سوار هواپیما میشوند قیمتها را بالا برد و قشر اعظمی را از آن محروم کرد.
یوسفی با بیان اینکه خیلی از مردم برای انجام سفرهای کاری و یا درمانی مجبور به استفاده از هواپیما هستند، افزود که نگرانی ما این است که در ایام پیک، افزایش قیمتها چند برابر شود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد که به دلیل سوء مدیریتها همیشه آسانترین مسیر که افزایش قیمت و فشار به مردم است از سوی برخی از مسئولان برگزیده میشود.
مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه استیضاح دونالد ترامپ را به مجلس سنا ارسال کرد
مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه استیضاح دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، را به اتهام تحریک به شورش در یک سخنرانی خطاب به هوادارانش قبل از حمله به کنگره، به سنا ارسال کرد.
این در حالی است که به گزارش آسوشیتد پرس سناتورهای جمهوریخواه انتقادهایشان از دونالد ترامپ را در ارتباط با حوادث حمله به ساختمان کنگره کم کردهاند و از ششم ژانویه، تقبیح ترامپ از سوی جمهوری خواهان کاهش یافته است.
تاریخ برگزاری جلسه رسیدگی به استیضاح دونالد ترامپ از سوی سنا، هشتم فوریه اعلام شده است.
اعضای مجلس سنا در این جلسه به عنوان هیات رسیدگی در فرایند استیضاح ترامپ شرکت دارند و ممکن است این استیضاح به صدور حکم «بیکفایتی دائمی» برای تصدی پست ریاستجمهوری در آینده منجر شود.
به گزارش شبکه سیانان، جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، گفته است: «معتقد نیستم محکومیت ترامپ آرای کافی بیاورد و معتقد نیستم سنا ترامپ را محکوم کند.»
با آنکه چند سناتور جمهوریخواه موافق استیضاح ترامپ هستند اما تصویب آن مستلزم رای موافق دو سوم سناتورها است.
دولت بایدن مجوز نقل و انتقال مالی با شبهنظامیان حوثی را تا یک ماه آینده صادر کرد
دولت آمریکا روز دوشنبه مجوز نقل و انتقالهای مالی در ارتباط با شبهنظامیان حوثی یمن را تا یک ماه آینده صادر کرد.
دولت بایدن پیشتر از احتمال بازنگری در تصمیم دولت دونالد ترامپ برای قراردادن شبهنظامیان انصارالله یمن، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، در فهرست گروههای تروریستی خبر داده بود.
وزارت خزانهداری اعلام کرد که اگر بانکهای خارجی به صورت آشکار و اعلام شده، با حوثیها مبادلات مالی انجام دهند یا آن را تسهیل کنند، در معرض تحریم قرار نخواهند گرفت.
به نوشته رویترز، این اقدام برای رفع نگرانی شرکتها و بانکهای درگیر در مبادلات بازرگانی با یمن، که کاملا متکی به واردات از خارج است، طراحی شده است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، یک روز قبل از آنکه دونالد ترامپ کاخ سفید را ترک کند، حوثیها را در لیست سیاه قرار داد و این در حالی بود که سازمان ملل و سازمانهای خیریه هشدار داده بودند که این موضوع یمن را به سمت قحطی بزرگ سوق خواهد داد.
دولت دونالد ترامپ سازمانهای خیریه، سازمان ملل، صلیب سرخ و صادرات محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی را از تحریم معاف کرده بود.
سعید قاسمینژاد، مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، در واکنش به این خبر، در توییتی اقدام دولت جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در تمدید یکماهه مجوز نقلوانتقال مالی در ارتباط با شبهنظامیان انصارالله یمن را «هدیهای چشمگیر به تهران در اولین هفته آغاز به کار دولت جدید» ایالات متحده خواند.
مهدی علیحسینی، کشتیگیر خوزستانی، اعدام شد
مهدی علیحسینی، کشتیگیر ۳۰ساله اهل اندیمشک، صبح دوشنبه ششم بهمنماه در زندان دزفول اعدام شد.
او در سال ۹۴ به اتهام ارتکاب قتل در جریان یک نزاع، بازداشت و سپس به اعدام محکوم شد.
اجرای حکم اعدام این زندانی پیشتر در تاریخ ۲۱ دی با کسب مهلت ۷ روزه به تعویق افتاده بود.
چند ماه پیش، دستگاه قضایی ایران نوید افکاری، یک کشتیگیر دیگر را به اتهام قتل اعدام کرد.
ایران به تناسب جمعیت خود بیشترین میزان اجرای حکم اعدام در جهان را دارد.
بر اساس آمار فعالان حقوق بشر، در سال گذشته میلادی دستکم ۲۳۶ شهروند در ایران اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر نیز با حکم اعدام زندانیاند.
از جمله اعدامشدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد. اجرای دستکم یکی از اعدامها نیز در ملأ عام صورت گرفت.
همچنین بر اساس این گزارش، بیش از ۷۲ درصد اعدامها در ایران اطلاعرسانی نمیشوند.
آموزش و پرورش قزوین تنبیه بدنی شدید دانشآموز روستایی توسط معلمش را تایید کرد
حسنعلی اصغری، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، با تایید تنبیه بدنی یک دانشآموز سوم ابتدایی در یکی از روستاهای این استان توسط معلمش گفت ادعای معلم برای این تنبیه «کمکاری دانشآموز» بوده است.
اصغری روز دوشنبه ۶ بهمن به خبرنگاران گفت این معلم به کمیته تخلفات معرفی شده و «در انتظار تصمیم همکاران کمیته هستیم».
این مقام آموزش و پرورش قزوین تاکید کرد چنین اتفاقاتی نشاندهنده عدم جذب «معلمان واجد شرایط بهویژه در مناطق روستایی» است.
به گزارش ایسنا، این دانشآموز اهل روستای ماهین دهستان چوقور از توابع قزوین است و آثار کبودی شدید بر بازو و پای او، ناشی از تنبیه بدنی معلم، دیده میشود.
با این حال جعفر سپهریان، رئیس آموزش و پرورش منطقه طارم سفلی، نیز به ایسنا گفت علت کبودی بدن این دانشآموز «حساسیت» زیاد است و «ماجرا حل ده و خانواده رضایت دادهاند.»
در حالی که خبرنگار ایسنا موفق به تماس با خانواده این دانشآموز نشده، یکی از اهالی روستا کبودی روی تن این کودک را «مشکوک» دانسته و گفته است: «آثار کبودی مربوط به تنبیه مادرش است. مثلا هر وقت مهمان میآمده مادرش تنبیهش میکرده و نیشگونی میگرفته که نفس کودک در نمیآمده.»
در سالهای اخیر بارها اخباری درباره خشونت و تجاوز جنسی از سوی معلمان علیه دانشآموزان و همچنین خشونت خانگی علیه کودکان در ایران منتشر شده است.
درخواست اتحادیه اروپا از آسترازنکا برای تسریع در ارسال واکسن کرونا
اورزولا فن در لاین، رییس کمیسیون اروپا، از شرکت آسترازنکا خواست تا همه ابزارهای ممکن را برای تسریع در ارسال واکسن کرونا ساخت این شرکت به اتحادیه اروپا به کار گیرد.
سخنگوی رییس کمیسیون اروپا روز دوشنبه گفت: «ما منتظریم تا شرکت آسترازنکا راههای بهکارگیری همه امکانات ممکن برای ارسال سریع واکسن را پیدا کند.»
او همچنین از تماس اورزولا فن در لاین با پاسکال سوریوت، رییس شرکت آسترازنکا، برای یادآوری تعهدات این شرکت به اتحادیه اروپا خبر داد.
این در حالی است که آسترازنکا روز جمعه اعلام کرد نمیتواند به اهداف توافق شده با اتحادیه اروپا در زمینه تامین واکسن کرونا تا پایان ماه مارس دست یابد.
یک مقام اتحادیه اروپا به رویترز گفت این اعلام آسترازنکا به معنی کاهش ۶۰ درصدی برابر با ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا ساخت این شرکت است.
پیشتر شرکت آمریکایی فایزر نیز اعلام کرده بود ارسال واکسنهای کرونا ساخت این شرکت به اتحادیه اروپا با تاخیر مواجه شده است.
شرکت تامینکننده ماشینهای رایگیری انتخابات آمریکا از وکیل ترامپ شکایت کرد
شرکت تامینکننده ماشینهای رایگیری در انتخابات ریاستجمهوری اخیر آمریکا از رودی جولیانی، وکیل دونالد ترامپ، رییسجمهور سابق این کشور، به دلیل افترا به این شرکت در زمینه تقلب انتخاباتی شکایت کرد.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ششم بهمنماه گزارش داد شرکت سیستمهای رایگیری «دومینیون» که پیشتر شکایتی علیه کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و وکیل سابق کارزارش، سیدنی پاول، مطرح کرده بود، اکنون از رودی جولیانی شکایت کرده است.
رویترز نوشت ترامپ و متحدانش دو ماه را صرف انکار شکست انتخاباتی خود کردند و بدون هیچ مدرکی ادعا کردند که این نتیجه «تقلب گسترده انتخاباتی» است.
شرکت دومینیون به دنبال جبران خسارت ۱/۳ میلیارد دلاری از رودی جولیانی است. در دادخواست شرکت دومینیون اشاره شده که جولیانی و متحدانش «دروغ بزرگی»را ساخته و منتشر کردند که گسترش یافت و میلیونها نفر را فریب داد که این شرکت رای آنها را سرقت و انتخابات را دستکاری کرده است.
رویترز اشاره کرده هفته گذشته گروهی از وکلای برجسته از دادگستری نیویورک خواستند مجوز قانونی جولیانی را به دلیل «ادعاهای دروغین» در دادخواستهای پس از انتخابات و دعوت حامیان ترامپ به «محاکمه با مبارزه» کمی پیش از حمله به ساختمان کنگره تعلیق کند.
زالی: نشانههای نگرانکنندهای از خیز جدید کرونا در تهران دریافت کردهایم
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از نشانههای جدید و «نگرانکننده» از خیز کرونا در تهران خبر داد و گفت: «در حوزه بیماران سرپایی و در مرحله بعد بستری این نوع سیگنالها را دریافت کردهایم.»
به گزارش ایسنا، زالی روز دوشنبه در جلسه ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا گفت: «در هفته چهارم در مقایسه با هفته سوم دی ماه از سرعت کاهش میزان ابتلا کاسته شده یا حتی افزایشی را شاهد هستیم.»
به گفته او، «۳۰ تا ۴۰ روز» زمان لازم است تا آمارهای جانباختگان کرونا در تهران افزایش یابد.
این مقام درمانی استان تهران همچنین از کاهش «برنامه رهگیری، ردیابی و انجام تست» کرونا نسبت به هفتههای قبل خبر داد و گفت: «در حال حاضر رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تهران به ۷۴ درصد رسیده و نسبت به هفته های گذشته رو به کاهش است».
زالی گفت: «در هفته گذشته در کل کشور بیش از ۲۴ درصد رشد در ترددهای شهری داشتیم که بسیار نگرانکننده است.»
رییس ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران با تاکید بر این که نباید «دچار اشتباه استراتژیک» شد، به ضرورت «اعمال پروتکلهای سختگیرانهتر برای دو هفته آینده در فرودگاههای تهران» اشاره و از «اجبار مدارس غیرانتفاعی برای حضور دانش آموزان» انتقاد کرد.
او ادامه داد: «برای آزمون حضوری دانشگاه آزاد پیشنهاد کردیم به صورت غیرحضوری برگزار شود یا حداقل با توجه به شرایط تهران به تعویق بیفتد.»
استانداری خوزستان: آتشسوزی کانکس معلمان بر اثر نشت گاز بود، نه صاعقه
در حالی که وزارت آموزش و پرورش پیشتر اعلام کرده بود آتشسوزی هفته گذشته یک کانکس در دزفول که شش معلم و دانشآموز را راهی بیمارستان کرده بر اثر صاعقه اتفاق افتاد، اکنون یک مقام استانداری خوزستان ضمن رد آن، از آتشسوزی بر اثر گاز خبر میدهد.
امید بنعباس، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، روز دوشنبه ششم بهمنماه گفت: «بر اساس بررسیهای انجام شده، این آتشسوزی بر اثر برخورد صاعقه نبوده است.»
او افزود: «طبق شواهد، هیچگونه اثر برخورد صاعقه با سقف کانکس یا آنتن تلویزیون موجود بر بالای کانکس مشاهده نشده است. نوع آتشسوزی و وضعیت فیزیکی کانکس نیز نشان میدهد که حریق در درون کانکس رخ داده است.»
این مقام محلی از وجود گاز پیکنیک در این کانکس خبر داد و گفت مصدومان عارضه ریوی ناشی از استشمام گاز داشتهاند.
شامگاه سهشنبه ۳۰ دیماه یک کانکس محل اسکان معلمان و دانشآموزان در منطقه چشمه شیرین و کنگرستان بخش سردشت دزفول دچار آتششوزی شد.
روز جمعه، وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای علت این حادثه را «برخورد صاعقه به کانکس» اعلام کرد.
اکنون مدیرکل مدیریت بحران اشاره کرده که این کانکس مدرسه نبوده و «محل استراحت» یکی از معلمان بوده که آموزش عشایر را انجام میدهد و دو فرد دیگر مستقر در کانکس نیز معلمان آن منطقه نبودهاند.
این در حالی است که روز یکشنبه پیمان نجاتی، رییس بیمارستان سوانح و سوختگی «طالقانی» اهواز، گفته بود در اثر این حادثه علاوه بر سه معلم، سه دانشآموز دچار سوختگی و در بیمارستان بستری شدند.
به گفته نجاتی، سه نفر از این مصدومان در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
بایدن با امضای یک فرمان اجرایی، قانون «آمریکایی بخر» را تقویت میکند
یک مقام بلندپایه آمریکا اعلام کرد جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور، روز دوشنبه یک فرمان اجرایی را امضا خواهد کرد که هدف از آن رفع کاستیهای قانون فعلی «آمریکایی بخر» و همچنین شفافیت بیشتر و دادن نقشی مهم به کاخ سفید برای نظارت بر روند اجرای این قانون است.
این مقام آمریکایی روز دوشنبه به رویترز گفت دولت فدرال سالانه حدود ۶۰۰ میلیارد دلار برای خرید کالا و خدمات هزینه میکند که این پول میتواند باعث احیای مجدد توان صنعتی و ایجاد بازارهای فناوریهای جدید شود.
قانون آمریکایی بخر که در سال ۱۹۳۳ به امضا رسید، ادارههای فدرال را ملزم میکند که ملزومات خود را از تولیدات ساخته شده در خاک آمریکا تامین کنند.
افزایش تولید در آمریکا یکی از شعارهای اصلی کارزار انتخاباتی بایدن و یکی از چالشهای همیشگی دولتهای آمریکا از جمله دولت پیشین دونالد ترامپ بوده است.
بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، چین در سال ۲۰۱۰ با پیشی گرفتن از آمریکا به اولین تولیدکننده جهان تبدیل شد و در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۸ درصد تولید جهانی را در اختیار داشت.
تراز منفی تجاری آمریکا در ماه نوامبر به ۶۸ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان طی ۱۴ سال گذشته است.
کلانتری: در مناطق روستایی افراد به خاطر گرانی گوشت، حیوان شکار میکنند
عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، میگوید در مناطق دورافتاده روستایی افراد به دلیل گرانی گوشت به شکار حیوانات میپردازند.
کلانتری روز دوشنبه ششم بهمنماه در گفتوگو با روزنامه همشهری درباره موضوع توقیف سلاحهای شکاری به وجود «سه میلیون اسلحه در دست مردم» اشاره کرد و گفت: «والله زورمان نمیرسد.»
او اضافه کرد: «در شرایط اقتصادی کنونی به خصوص در مناطق دور افتاده روستایی، افراد برای تامین گوشت به سوی حیوانات بیزبان هجوم میآورند.»
این مقام دولت به ضرورت مسلح بودن محیطبانها اشاره کرد و گفت: «عدهای از شکارچیان غیرمجاز ارشاد ناپذیرند. پس اگر محیطبان در این موارد مسلح نباشد، قطعا کشته خواهد شد.»
کلانتری همچنین اشاره کرد که تعداد موارد تقابل محیطبانان با شکارچیان از «هزاران» مورد به «پنج تا شش» مورد در سال رسیده است.
استرداد یک متهم به آزار جنسی کودکان از اسرائیل به استرالیا
مقامهای اسرائیل روز دوشنبه مالکا لایفر، ناظم پیشین یک مدرسه در استرالیا و متهم به ۷۴ فقره آزار و تعرض جنسی دانشآموزان دختر، را به استرالیا مسترد کردند.
او که تابعیت هر دو کشور استرالیا و اسرائیل را دارد، متهم است هنگامی که در مدرسهای یهودی در ملبورن استرالیا ناظم بود اقدام به موارد متعددی آزار، تعرض و تجاوز جنسی کرده بود.
خانم لایفر در سال ۲۰۰۸ از استرالیا به اسرائیل رفت و در این مدت کارزارهایی در هر دو کشور برای استرداد و محاکمه او به راه افتاد و او از سال ۲۰۱۴ در اسرائیل در بازداشت خانگی به سر میبرد.
دادگاهی در اسرائیل وضعیت سلامت روان او برای استرداد به استرالیا را نامناسب ارزیابی کرده بود اما در نهایت، دیوان عالی اسرائیل ماه گذشته رای اولیه دادگاه را نقض کرد و او صبح دوشنبه به استرالیا فرستاده شد.
وزارت آموزش و پرورش وجود ۴ هزار مدرسه کانکسی در ایران را تایید کرد
مهرالله رخشانیمهر، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس ایران، وجود چهار هزار مدرسه کانکسی در کشور را تایید کرد.
رخشانیمهر روز دوشنبه در گفتوگو با ایسنا با اعلام این که «بساط مدارس خشتی و گلی» در ایران «برچیده شده» گفت: «در رویکرد جدید سعی میکنیم تا نسبت به جایگزینی مدارس ایمن به جای مدارس کانکسی اقدامات و برنامهریزیها را انجام دهیم.»
وجود چهار هزار مدرسه کانکسی در ایران در حالی است که این سازهها از امنیت لازم برخوردار نیستند.
بر اثر اصابت صاعقه به مدرسه کانکسی روستای کنگرستان، از توابع دزفول، که روز دوشنبه ۲۹ دیماه روی داد سه معلم و سه نوجوان از اهالی روستا دچار سوختگی شدند.
رخشانیمهر همچنین به ایسنا گفت: «در سالهای گذشته استخر و سالنهای ورزشی با تامین منابع استانی در سطح کشور شروع شده که همچنان برخی از این پروژهها نیمه تمام به حال خود رها شده است.»
به گفته این مقام وزارت آموزش و پرورش، این پروژهها باید از محل منابع استانی تکمیل و به بهرهبرداری برسد، زیرا «سازمان نوسازی مدارس ردیف اعتباری در این حوزه ندارد.»
انتقاد پکن از حضور ناوگروه آمریکا در دریای جنوبی چین
وزارت خارجه چین ورود ناوگروه هواپیمابر آمریکا به آبراه مورد مناقشه در دریای جنوبی چین را «قدرتنمایی» آمریکا خواند و گفت چنین اقدامی برای صلح مفید نیست.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه گفت: «آمریکا به طور مرتب هواپیماها و ناوها را به دریای جنوبی چین برای قدرتنمایی اعزام میکند. این برای صلح و ثبات در منطقه سازنده نیست.»
چند روز پس از آغاز به کار جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا، ارتش ایالات متحده اعلام کرد گروهی از ناوهای هواپیمابر به رهبری ناو هواپیمابر یواساس تئودور روزولت روز شنبه برای تامین «آزادی دریاها» وارد این آبراه شده است.
دریای جنوبی چین منطقهای راهبردی است که سالانه از طریق آن میلیاردها دلار تبادل اقتصادی صورت میگیرد. اما این دریا از مدتها پیش میان پکن و واشینگتن مورد مناقشه بوده است.
چین از این که ناوهای آمریکایی به جزایر تحت اشغال چین در دریای جنوبی چین نزدیک میشود معترض است. این در حالی است که کشورهای ویتنام، مالزی، فیلیپین، برونئی و تایوان نیز ادعاهایی درباره حاکمیت این جزایر دارند.
کایلی مورگیلبرت خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» در ایران شد
کایلی مورگیلبرت، محقق بریتانیایی-استرالیایی که دو ماه قبل و پس از دو سال زندان در ایران آزاد شده بود، خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» در زندانهای ایران شد.
مورگیلبرت روز دوشنبه ششم بهمنماه در صفحه توییترش نوشت: «دقیقا دو ماه پیش، این زمان در فرودگاه مهرآباد تهران سوار هواپیما شدم. من هرگز نمیتوانم دو سالی را که از من دزدیده شده به دست بیاورم، اما با قدرت، مثبت و قدردانی مجدد از آنچه که مدتهاست برای خود مسلم میدانم، عدالت و آزادی، به آینده نگاه میکنم.»
او ضمن قدردانی از حمایتهای صورت گرفته از خود در دوران زندان، خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» و «بیشمار» در زندانهای ایران شد.
این محقق استرالیایی-بریتانیایی در همین زمینه به نام برخی زندانیان دوتابعیتی از جمله فریبا عادلخواه، نازنین زاغری، مسعود مصاحب، انوشه آشوری، ارس امیری، احمدرضا جلالی، کامران قادری، ناهید تقوی، سیامک و باقر نمازی و «بسیاری ایرانیان گمنام» اشاره کرد.
آزادی مورگیلبرت در آذرماه طی معاوضه با سه زندانی ایران که به جرم تلاش برای ترور یک دیپلمات اسرائیلی در تایلند زندانی بودند، اتفاق افتاد.
او استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا است که در پاییز سال ۱۳۹۷ در ایران بازداشت شد. مورگیلبرت به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.
ترکیه ۶/۵ میلیون دوز دیگر واکسن کرونای سینوواک دریافت کرد
ترکیه در ادامه اجرای برنامه واکسیناسیون عمومی کرونا، شش میلیون و ۵۰۰ هزار دوز دیگر واکسن «سینوواک» چین را دریافت کرد.
شبکه دولتی «تیآرتی خبر» روز دوشنبه ششم بهمنماه گزارش داد آخرین محموله از مجموع ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونای ساخت چین، با پرواز خطوط هوایی ترکیه از پکن وارد استانبول شد.
پیشتر سه میلیون دوز از این واکسن وارد ترکیه شده بود. بر اساس اعلام وزارت بهداشت این کشور، تاکنون یک میلیون و ۲۴۵ هزار نفر از شهروندان این واکسن را تزریق کردهاند که بیشتر آنها اعضای کادر درمان و افراد مسن هستند.
با آغاز واکسیناسیون، طی دو روز حدود ۶۰۰ هزار نفر واکسینه شدند، اما با ادامه تزریق به افراد مسن پس از کادر درمان سرعت واکسیناسیون کاهش یافت.
ترکیه برنامه واکسیناسیون عمومی کرونا را در دیماه پس از آن آغاز کرد که رجب طیب اردوغان، رییسجمهور این کشور، به صورت زنده و تلویزیونی این واکسن را تزریق کرده بود.
ترکیه تاکنون دستکم دو میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا و بیش از ۲۵ هزار مورد مرگ ناشی از کرونا گزارش کرده است. افزایش موارد ابتلا در ماههای اخیر موجب شد دولت از ماه میلادی دسامبر محدودیتهای آخر هفته را اعمال کند.
موارد ابتلای روزانه به ویروس که در اوایل ماه دسامبر ۳۳ هزار نفر بود، اکنون به روزانه شش هزار نفر کاهش یافته است.
پدر رضا گلپور در نامه به ابراهیم رییسی: تکلیف فرزندم را مشخص نکنید،دیگر دست روی دست نخواهم گذاشت
سلمان گلپور، پدر رضا گلپور، نویسنده نزدیک به طیفهایی از جمهوری اسلامی که پیشتر صادق لاریجانی، حسینطائب رییس سازمان اطلاعات سپاه و محمدی گلپایگانی رییس دفتر علی خامنهای را به فساد متهم کرده بود، در نامهای به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، خواهان آزادی فوری او شد و گفت: دیگر دست روی دست نخواهم گذاشت .
پدر رضا گلپور در نامه خود به ابراهیم رییسی، از انتقال فرزندش بعد از بیست روز انفرادی به زندان رجاییشهر خبر داد و نوشت که اگر تکلیف فرزندم را در شرایط وحشتناک زندان رجایی شهر که در آن توسط داعشیها تهدید میشود، مشخص نکنید دست روی دست نخواهم گذاشت تا مفسدانی که به خون پسرم تشنه هستند، هر بلایی میخواهند سرش بیاوردند.
سلمان گلپور در این نامه تاکید کرد که در این شرایط من دیگر از هیچ اقدامی، تاکید میکنم هیچ اقدامی برای نجات پسرم دریغ نخواهم کرد و هر آنچه از دست و زبان خودم و خانوادهام و خویشان و آشنایانم بر میآید را انجام خواهم داد و دوست و دشمن را نخواهم شناخت.
پدر رضا گلپور افزود که جان ناقابلمان را برای آزادی فرزند بسیجی بیگناهم کف دست میگیرم و آنچه دوست ندارم و نباید اتفاق بیافتند را رقم خواهم زد.
سلمان گلپور همچنین در نامه خود به ابراهیم رییسی، نوشت که « قاسم سلیمانی، چند بار برای آزادی فرزندم نامه نوشت و او را فرزند انقلاب اسلامی خواند ولی پسرم در زندان جمهوری اسلامی از سوی داعش تهدید میشود و مورد ضرب و شتم قرار میگیرد.»
رضا گلپور، نویسنده کتاب «شنود اشباح» درباره سازمان مجاهدین انقلاب در دهه هشتاد است.از او به عنوان نویسندهای نزدیک به نهادهای جمهوری اسلامی نام برده میشد اما در بهمنماه سال ۹۵ بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی در مرداد ماه سال ۹۶ گلپور را به اتهاماتی چون «جاسوسی برای دولت متخاصم، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و نگهداری فشنگ جنگی، به ۲۸ سال و ۶ ماه زندان محکوم کرد.
احمد زرگر رییس شعبه ۳۶ دادگاه تجدید او را از اتهام جاسوسی تبرئه و به اتهام همکاری با دولت اسرائیل محاکمه و به ۱۵ سال زندان به عنوان اشد مجازات محکوم کرد.
گلپور همچنین در یک پرونده دیگر نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام و سیاه نمایی به یک سال و ده روز زندان محکوم شده است.
وزارت آموزش و پرورش مجوز اجاره مدارس در ساعات غیر رسمی را صادر کرد
معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با ابلاغ قانون تنظیم برخی مقررات مالی این وزارتخانه، مجوز فروش املاک مازاد و همچنین مجوز «اجاره مدارس در ساعات غیر رسمی» را صادر کرد.
براساس ماده ۲ این قانون وزارت آموزش و پرورش بخشهای مازاد املاک واقع در مناطق تجاری و همچنین املاک مازاد خود را با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی از طریق فروش یا اجاره واگذار میکند.
بنابر این ابلاغیه، همچنین واحدهای آموزشی و مدارس میتوانند در ساعات خارج از فعالیت رسمی آموزشگاه، با تایید اداره آموزش و پرورش منطقه یا ناحیه و با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی نسبت به «اجاره فضای آموزشی» خود به بخشهای خصوصی و تعاونی جهت انجام فعالیتهای آموزشی و فرهنگی اقدام کنند.
قانون «تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش» به عنوان «طرح» و با امضای چند تن از نمایندگان به مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود و پس از تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه ۱۱ آذر۹۹ به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است.
بازگشت آمریکا به میدان مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی
ایالات متحده به طور رسمی فعالیت خود را در رابطه با مبارزه جهانی علیه تغییرات آب و هوایی از روز دوشنبه با حضور جان کری، نماینده ویژه رییسجمهوری آمریکا از سر میگیرد.
کمتر از یک هفته پس از بازگشت ایالات متحده به پیمان اقلیمی پاریس، جان کری، روز دوشنبه رسما برای مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی در «اجلاس سازگاری اقلیمی» شرکت میکند.
این اجلاس که به صورت مجازی برگزار میشود با حضور دیگر رهبرانی چون هان ژنگ، معاون نخستوزیر چین، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان ، امانوئل مکرون رییسجمهوری فرانسه و بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس آغاز به کار میکند.
هدف نشست سازگاری اقلیمی به میزبانی هلند که به شکل مجازی برگزار میشود، یافتن راهکارهای عملی برای مقابله با تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ اعلام شده است.
پیش از این نشست، سه هزار دانشمند از سرتاسر جهان نیز از رهبران کشورهای مختلف خواسته بودند تا برای مقابله با پیامدهای گرمایش جهانی، از مردم بهتر محافظت کنند.
استرالیا استفاده از واکسن کرونای شرکت فایزر را تایید کرد
سازمان تنظیم مقررات دارویی استرالیا استفاده از واکسن کرونای شرکت فایزر را تایید کرد. این سازمان روز دوشنبه اعلام کرد واکسن فایزر استانداردهای ایمنی بالا، کیفیت و کارایی را دارد و به همین دلیل برای ایجاد ایمنی فعال در برابر کووید-۱۹ در افراد بالای ۱۶ سال مورد تایید قرار گرفته است.
اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا گفت که تایید این واکسن گامی مهم در مبارزه با ویروس کرونا محسوب میشود. او افزود: «اولویت ما همیشه این بوده که از سلامت و جان شهروندانمان محافظت کنیم. تایید واکسن فایزر، اقدامی مهم برای جامعه ما به ویژه برای افراد آسیبپذیر است.»
رسانههای استرالیا نیز اعلام کردند که انتقال اولین دوزهای واکسن کرونای ساخت شرکت فایزر برای واکسیناسیون در این کشور از اواخر فوریه آغاز خواهد شد.
همزمان بیانیه دفتر نخست وزیر استرالیا اعلام کرده است که اگر تاخیر در حمل و نقل یا تولید این واکسن وجود داشته باشد، ممکن است واکسیناسیون در اوایل ماه مارس، اواسط اسفند ماه، اجرا شود.