پلیس ترکیه درخواست جمعی از ایرانیان مقیم استانبول برای برپایی گردهمایی مسالمتآمیز در حمایت از اعتراضات مردمی ایران را «بنا بر مصلحت و ملاحظات» رد کرد.
تعدادی از ایرانیان مقیم ترکیه که در روزهای گذشته خواستار برگزاری راهپیمایی در استانبول بودند به ایراناینترنشنال گفتند که پلیس پس از پیگیریهای مکرر، روز جمعه با درخواست آنها برای صدور مجوز مخالفت کرد.
همچنین پلیس ترکیه به ایران اینترنشنال اعلام کرده که در روزهای اخیر تعدادی از ایرانیان با همراه داشتن پلاکاردهایی سعی داشتهاند در میدان تقسیم گرد هم آیند که بلافاصله از این حرکت آنها ممانعت شده است.
وزارت خارجه ایران: سفر روحانی به ژاپن با چراغ سبز آمریکا نیست
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ضمن اشاره به برنامهریزی برای سفر رییسجمهوری ایران به کشور ژاپن اظهار کرد این سفر با «چراغ سبز» آمریکا صورت نمیگیرد.
موسوی روز دوشنبه ۲۵ آذرماه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره چراغ سبز واشینگتن به ژاپن برای سفر حسن روحانی اظهار کرد: «روابط ایران با سایر کشورها ارتباطی با کشورهای ثالث ندارد. ما روابطمان را با کشورهای ثالث گره نزدیم و امیدواریم دوستان ما روابط خود با ما را به چراغهای سبز، زرد و قرمز کشورهای دیگر گره نزنند.»
او در همین زمینه افزود: «آقای آبه نخست وزیر ژاپن به تهران سفر انجام دادند و طبیعی بود که آقای روحانی به ژاپن سفر کنند که در حال تنظیم تاریخ سفریم.»
پیشتر آبه شینزو، نخست وزیر ژاپن، در خردادماه با هدف کاهش تنش میان تهران و واشینگتن به ایران سفر کرده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره تحولات عراق و گزارشها درباره نقش جمهوری اسلامی در آن گفت: «ایران ضمن آنکه عراق را کشور مستقلی میداند و هیچ در امور عراق دخالت نکرده و نمیکند، این تحولات را دنبال کرد.»
تعدادی از معترضان عراقی در جریان تظاهرات هفتههای گذشته نسبت به دخالت جمهوری اسلامی در امور داخلی کشورشان اعتراض کرده و پرچم این کشور را آتش زده بودند.
موسوی همچنین درباره تنشها در روابط جمهوری اسلامی و عربستان سعودی اظهار کرد: «امیدواریم این صحبتها از سوی عربستان متوقف شود و دست دوستی ما را بفشارد.»
مشاور خامنهای: قرار باشد ما نفت صادر نکنیم، دیگران هم نباید بکنند
حسین دهقان، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، ضمن واکنش به افزایش فشار و تحریم بر ایران اظهار کرد «اگر قرار است ما نفت صادر نکنیم، دیگران هم نباید نفت صادر کنند.»
دهقان روز یکشنبه ۲۴ آذرماه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی العالم اظهار کرد: «آنچه در منطقه در این چند ماه گذشته رخ داد این را اثبات کرد که اگر قرار باشد برای ایران محدودیت و ناامنی به وجود بیاید، هیچ کس دیگری هم امنیت نخواهد داشت.»
مشاور حوزه صنایع دفاعی علی خامنهای در همین زمینه اضافه کرد: «اگر ما تهدید شویم دیگران هم تهدید خواهند شد، اگر ضربهای بزنند باید منتظر ضربه شدیدتری باشند.»
این مقام نظامی جمهوری اسلامی در ادامه گفت: «به دنبال ایجاد تنش و ناامنی نیستیم و مدافع امنیت و ثبات منطقهایم و بیشترین هزینه را برای حفظ ثبات منطقه دادهایم. ما تنها کشور خاورمیانهایم که از ابتدا تا به امروز بار تامین صلح و ثبات را در منطقه تحمل کرده است.»
انحصار واردات پارچه چادری و سود ۵۰۰ درصدی برای چند نفر
دو عضو انجمن تولید کنندگان محصولات «حجاب» گفتهاند انحصار واردات چادر مشکی در ایران در اختیار چند نفر با سود ۵۰۰ درصدی است و ۴۰ هزار نفر هم در حوزه محصولات مربوط به حجاب شاغل هستند.
اسدالله سلیمانی، عضو هیأت مدیره اتحادیه صنف فروشندگان و تولیدکنندگان پوشاک گفته «۳۰ درصد شاغلان در این حوزه بهدلیل نبود مواد اولیه بیکار شدهاند.»
سلیمانی از واردات بیرویه پارچه چادری از چین، کره و ژاپن به عنوان یکی از مهمترین عوامل بیکاری و بحران در واحدهای تولیدی پارچه در ایران نام برده است.
علی قلعهقوند عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب هم گفته «واردات چند نوع پارچه در انحصار چند نفر است و میتوانند این پارچهها را با هر قیمتی در بازار بفروشند.»
مجید افتخاری عضو هیأت مدیره اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان پوشاک هم اعلام کرده انحصار واردات پارچه برای این افراد در هر متر پارچه سود ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصدی فراهم کرده است.
بیمه سلامت ایران: کاهش ۳۰ درصدی مراجعه مردم به مراکز درمانی به دلیل گرانی
کوروش فرزین، معاون سازمان بیمه سلامت ایران، از کاهش مراجعه مردم این کشور به مراکز درمانی به دلیل افزایش هزینههای آن خبر داد.
فرزین روز دوشنبه ۲۵ آذرماه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: «آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور، نسبت به سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است.»
او افزود: «نرخ خدمات به گونهای شده است که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشمگیر است.»
به گفته این مقام سازمان بیمه سلامت، مردم ایران به دلیل عدم پوش بیمهای برای «مشکلات عادی» به پزشک مراجعه نمیکنند و بیشتر در مورد «مشکلات حادتر» اقدام به مراجعه به پزشک میکنند.
فرزین در همین زمینه گفت: «اگر کسی با ۷۰۰ هزار تومان امورات خود را میگذراند، امروز باید آن را صرف خورد و خوراک خود کند، حتی برخی پوشاک خود را نمیتوانند تامین کنند.»
پیشتر، مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود از کاهش قدرت خرید همه دهکهای جامعه و افزایش نرخ تورم تا بیش از ۴۱ درصد در این کشور خبر داده بود.
تعویق ۱۳ ماهه پرداخت حقوق کارگران تونل سد قوچم
نماینده کارگران کارگاه تونل سد «قوچم» در استان کردستان گفته ۱۳ ماه است حقوق کارگران این پروژه پرداخت نشده است.
مسلم مرادی افزوده «حدود ۱۴۰ نفر نیرو در کارگاه مشغول به کار هستیم که از سال ۹۷ کلیه حقوقها به صورت ناقص پرداخت شده است.»
مرادی اضافه کرده این کارگران بخشی از سنوات خود در سالهای ۹۷ و ۹۸ را هم دریافت نکردهاند.
یکی از مسئولان شرکتهای «فرآب» هم گفته از ۱۴۰ نیروی این کارگاه ۸۰ کارگر به خاطر دریافت نکردن حقوق «کار را تعطیل کردهاند.»
به گفته این مسئول «تاکنون برای این تونل انتقال آب ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده که هزار و ۸۰۰ متر آن هنوز تکمیل نشده است.»
با اتمام انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم حدود چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی که در امتداد این خط انتقال قرار دارند از اراضی دیم به آبی تبدیل میشود.
واحدهای تولیدی در ایران طی سالهای اخیر با بحرانهای جدی مواجه شدهاند که تعویق در پرداخت حقوق کارگران و اعلام ورشکستگی از جمله نتایج آن است
نماینده تجاری آمریکا: صادرات آمریکا به چین دو برابر میشود
قرارداد تجاری آمریکا و چین صادرات ایالات متحده به چین را ظرف دو سال تقریبا به دو برابر افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا ضمن اعلام این خبر گفت مرحله اول قرارداد تکمیل شده هرچند نیازمند ترجمه و تصحیح است. لایتیزر در گفتوگو با شبکه خبری سیبیاس آمریکا گفت: «تاریخ دقیق امضای قرارداد تجاری فوق میان مسئولان آمریکا و چین هنوز مشخص نشده است.»
به دنبال دو سال و نیم مذاکره میان واشنگتن و پکن، کاخ سفید روز جمعه از رسیدن به توافق تجاری میان دو طرف خبر داد. به موجب این توافق چین ظرف دو سال خرید محصولات کشاورزی، تولیدی و انرژی آمریکا را تا ۲۰۰ میلیون دلار افزایش میدهد و در ازای آن برخی تعرفه های آمریکا بر کالاهای چینی کاهش مییابد.
در این توافق چین همچنین وعده داد تا از مالکیت فکری آمریکا حفاظت بیشتری کند، روند انتقال فناوری آمریکایی به شرکتهای چینی را مهار کند، خدمات مالی بازار خود را به روی شرکتهای آمریکایی بگشاید و از دستکاری واحد پول خود پرهیز کند.
آمریکا و چین در سال ۲۰۱۸ با اعمال تعرفه بر کالاهای یکدیگر وارد یک نبرد تجاری شدند. صادرات محصولات کشاورزی و دامی آمریکا به چین در سال ۲۰۱۷ به حدود ۲۴ میلیارد دلار بالغ میشد.
آنا کارینا، بازیگران سینمای موجنو فرانسه، درگذشت
آنا کارینا، از مشهورترین بازیگران سینمای موجنو فرانسه درگذشت. او بهخاطر ایفای نقش در برخی از شناخته شدنترین آثار ژان لوک گدار، کارگردان و منتقد فرانسوی، در دهه شصت میلادی، به شهرت جهانی رسید.
کارینا برای بازی در فیلم« زن، زن» است، ساخته گدار، محصول ۱۹۶۱، برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره فیلم برلین شد.
«سرباز کوچولو» (۱۹۶۰) و «گذران زندگی» (۱۹۶۲) از دیگر آثار مطرح گدار و موج نو سینما فرانسه است که با بازی آنا کارینا شناخته میشوند.
کارینا روز یکشنبه در پاریس بر اثر بیماری سرطان درگذشت. او به هنگام مرگ ۷۹ ساله بود.
اردوغان آمریکا را تهدید به بستن پایگاه نظامی اینجرلیک کرد
رجبطیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، تهدید کرد که ممکن است پایگاه نظامی اینجرلیک، در جنوب ترکیه، که مورد استفاده نیروهای آمریکایی است تعطیل شود.
رییس جمهوری ترکیه روز یکشنبه بیستوچهارم آذرماه در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: «اگر لازم باشد پایگاه هوایی اینجرلیک و ایستگاه رادار کورسیک را تعطیل خواهیم کرد.» اردوغان این صحبتها را در واکنش به اعمال تحریمهای احتمالی علیه ترکیه مطرح کرد. آمریکا بارها نسبت به خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه به ترکیه هشدار داده است.
پایگاه هوایی اینجرلیک، در استان آدانا در جنوب ترکیه، مورد استفاده نیروهای آمریکایی است و بخش از دفاع هوایی ناتو به حساب میآید.
پیش از این نیز مقامهای ترکیه از احتمال بسته شدن این پایگاه بر روی نیروهای آمریکایی خبر داده بودند.
چاک شومر خواستار شهادت چهار مقام سابق و فعلی کاخ سفید در جلسات استیضاح شد
رهبر اقلیت دموکراتها در سنای آمریکا روز یکشنبه از مجلس سنا خواست تا مسئولان سابق و فعلی کاخ سفید را ترغیب به شهادت در جلساتی کنند که اوایل سال آینده با موضوع استیضاح دونالد ترامپ برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شومر خواستار شهادت میک مالوانی رییس کارکنان کاخ سفید، جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی، رابرت بلیر دستیار مالوانی و مایکل دافی مسئول بودجه شده است.
شومر این درخواست را درحالی طی نامهای به سناتور میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواهان سنا، تسلیم کرد که اظهارات پیشین مککانل حاکی است که او بیشتر طرفدار جلسات اجمالی و سریع و بدون شاهد بوده است.
بوریس جانسون بهدنبال اجرای سریع برگزیت است
بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا روز دوشنبه به ۱۰۹ قانونگذار جدید محافظهکاری خوشامد میگوید که از وعدههای انتخاباتی او مبنی بر اجرای برگزیت و حمایت مالی از خدمات بهداشت و درمان دولتی، آموزش و نیروی پلیس پشتیبانی کردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز پیشبینی میشود که دولت جانسون توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را تا قبل از کریسمس به پارلمان ببرد تا بریتانیا بتواند تا پایان ژانویه ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا جدا شود.
رویترز به نقل از وزرای جانسون میگوید گام بعدی دولت تلاش برای رسیدن به توافق تجاری با اتحادیه اروپا ظرف یک سال آینده است.
نخست وزیر بریتانیا هفته گذشته با پیروزی بر رقیب انتخاباتیاش از حزب کارگر در انتخابات پیروز شد. جانسون گفت «دولت مردم» را رهبری کرده و با اجرای برگزیت اعتماد مردم را پاسخ خواهد داد.
دو عضو ارشد دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، خواهان حمایت جمهوریخواهان از استیضاح شدند
دو عضو ارشد دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا از جمهوریخواهان خواستند گرایش حزبی را کنار گذاشته و به استیضاح دونالد ترامپ رای دهند.
آدام شیف رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری ایبیسی آمریکا، ترامپ را «خطری علیه دمکراسی» خواند و جرولد ندلر رییس کمیته قضایی مجلس نمایندگان نیز به همین شبکه خبری گفت قانونگذاران آمریکایی طبق قانون اساسی موظفند که ترامپ را در قبال اعمالش مسئول نگاه دارند.
آنان سنای آمریکا را به فراخواندن شاهدان و جستجوی اسنادی ترغیب کردند که میگویند تخلف رییسجمهوری را نشان میدهد و در اختیار کاخ سفید است.
دو عضو ارشد دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در حالی این سخنان را ابراز کردند که پیشبینی میشود مجلس نمایندگان که اکثریت آن را دموکراتها دارند، روز چهارشنبه آینده درباره تایید دو بند استیضاح مبنی بر سوءاستفاده از قدرت و کارشکنی در مقابل کنگره توسط ترامپ رایگیری کند.
سنای آمریکا که اکثریت آن در دست جمهوریخواهان است تمایل چندانی به استیضاح رییسجمهوری نشان نداده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد جمهوریخواهان ضمن دفاع از ترامپ دموکراتها را به داشتن انگیزههای سیاسی و تلاش برای وارونه کردن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ و پیروزی ترامپ متهم میکنند.
این در حالی است که یک نظرسنجی جدید در شبکه خبری فاکس آمریکا حاکی است که ۴۵ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی از عملکرد ترامپ رضایت دارند. این رقم در مقایسه با نظرسنجی ماه اکتبر سه درصد افزایش یافته است. ۵۰ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی فاکس نیوز خواستار استیضاح و برکناری دونالد ترامپ شدهاند و چهار درصد به استیضاح و نه برکناری رای دادهاند. ۴۱ درصد نیز با استیضاح یکسره مخالفت کردهاند.
وزارت کشور: دقیقا ۶۹۳ روز قبل از افزایش قیمت بنزین، اطلاعرسانی را آغاز کردیم
وزارت کشور ایران با صدور اطلاعیهای به انتقادها درباره عدم تلاش برای اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی درباره طرح افزایش قیمت بنزین پاسخ داد و اظهار کرد بیش از دو سال این موضوع مورد توجه محافل خبری و رسانهای بوده است.
در اطلاعیهای که وزارت کشور ایران عصر یکشنبه ۲۴ آذرماه منتشر کرده به اطلاعرسانی از سوی صداوسیمای جمهوری اسلامی در این زمینه اشاره شده و آمده است که شرح وظایف و تکالیف دستگاهها در عرصه اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی از دیماه سال ۱۳۹۶ و دقیقا ۶۹۳ روز قبل از اجرای طرح، از سوی وزارت کشور دنبال شده است.
این اطلاعیه میافزاید: «تلاش زیادی از سوی منتقدین طرح صورت گرفته تا چنین القا شود که طرح بدون اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی اجرا شده است.»
پیشتر، تعدادی از نمایندگان مجلس و مقامهای جمهوری اسلامی دولت حسن روحانی را به دلیل عدم تلاش برای اطلاعرسانی مناسب پیش از اجرای این طرح مورد انتقاد قرار داده بودند.
این در حالی است که روحانی اظهار کرده بود که خودش نیز از زمان دقیق اجرای این طرح بیخبر بوده است.
اطلاعیه روز یکشنبه وزارت کشور صداوسیمای جمهوری اسلامی را مسئول تبلیغات و بسترسازی لازم برای اجرای طرح افزایش قیمت خوانده است.
علاوه بر این، به وزارتخانههای اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نفت و همچنین شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در این زمینه اشاره شده است.
ظریف: حضور کشورهای خارجی در منطقه موجب فاجعه پس از فاجعه است
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، ضمن اشاره به تامین ثبات در منطقه بدون دخالت کشورهای خارجی اظهار کرد هیچکدام از ما و نه جامعه جهانی از این شرایط و رقابت تسلیحاتی نفعی نمیبریم.
ظریف که برای شرکت در «اجلاس دوحه» در قطر به سر میبرد روز یکشنبه ۲۴ آذرماه در سخنرانی خود با انتقاد از رقابت تسلیحاتی در منطقه گفت: «ثبات منطقه با پول قابل خرید نیست. ما در ایران و دوستانمان در قطر بر این باوریم که به یک راهکار جدید در منطقه برسیم تا تحت چتر سازمان ملل متحد به مسالمت دست یابیم.»
وزیر امور خارجه ایران همچنین حضور کشورهای خارجی در منطقه را موجب «فاجعه پس از فاجعه» دانست.
او افزود: «کشورهای حاشیه خلیج فارس حدود یک چهارم واردات اسلحه را به خود اختصاص دادهاند. این واردات حتی نسبت به پنج سال گذشته افزایش یافته و آمریکا بالاترین فروش سلاح به منطقه را داشته است.»
ظریف ضمن تاکید بر همکاری منطقهای برای تامین کشتیرانی در خلیج فارس گفت: «این منطقه و تمام جهان از امنیت انرژی و آزادی کشتیرانی نفع میبرند.»
او خواستار تغییر رویکرد و ذهنیت کشورهای منطقه بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی و خارجی یکدیگر شد و افزود: «هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی پیش رود.»
تعداد کشتههای پلیس در ناآرامیهای آبان ۲ نفر اعلام شد
فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد در جریان اعتراضهای خیابانی آبان ماه در شهرهای مختلف ایران تنها دو پلیس کشته شدهاند.
حسین اشتری روز یکشنبه (۲۴ آذر) در آیین تجلیل از گروهی از پژوهشگران در دانشگاه علوم انتظامی «امین» این آمار را اعلام کرده است.
هویت یکی از نیروهای کشته شده پلیس، ایرج جواهری اعلام شده که ۲۵ آبان در منطقه «الهیه» تهران کشته شد.
ایرنا که این خبر را منتشر کرده، نامی از هویت دومین پلیسی که حسین اشتری از کشته شدن او در اعتراضهای آبان ماه خبر داده، نبرده است.
در جریان اعتراضهای آبان ماه در ۷۰۰ نقطه ایران، دستکم ۲۰۸ نفر کشته شده و بیش از هشت هزار نفر هم دستگیر شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون حاضر به انتشار آمار رسمی کشته شدگان نیستند و مدعیاند بیشتر کشتهها مربوط به نیروهای پلیس و بسیج است.
محمود صادقی: استعفا دادم بعد با استخاره و تفال دوباره ثبت نام کردم
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس ایران، در پاسخ به انتقادها درباره عقبنشینیاش از استعفا از نمایندگی همزمان با اعتراضهای سراسری آبانماه، اظهار کرد که به دلیل «برداشت سایتهای ضدانقلاب از استعفا مبنی بر نزدیک بودن زمان فروپاشی» مصلحت دانسته که تصمیم خود را لغو کند.
صادقی روز یکشنبه ۲۴ آذرماه در جلسه صحن علنی مجلس «احساس تحقیر و زیر سوال رفتن شان مجلس» در موضوع افزایش قیمت بنزین را دلیل این استعفا عنوان و اضافه کرد: «استعفانامهام را نوشتم بعد خواستم پیگیری کنم، اما در همان روز در جلسه بعد از ظهر در صحن مجلس شورای اسلامی بعضی از نمایندگان در صحبت با من نظر موافق نداشتند و میگفتند این کار به مصلحت نیست.»
صادقی روز ۲۶ آبانماه اعلام کرده بود که از نمایندگی مجلس استعفا خواهد داد.
او روز یکشنبه اشاره کرد: «آییننامه اجازه استعفا به نماینده داده است. بنده بعد از اعلام تصمیم ناگهانی مصوبه سران قوا مبنی بر افزایش قیمت بنزین دیدم که نظر نمایندگان گرفته نشده است و سران قوا راسا تصمیم گرفتند.»
با این حال علی لاریجانی، رییس مجلس، در پاسخ به اظهارات صادقی اعلام کرد که استعفای او را ندیده و نمیداند که آیا به هیات رییسه رسیده است.
صادقی در ارتباط با ثبت نام دوباره در انتخابات مجلس گفت: «بنا بر وظیفه انقلابی، شرعی و میهنی با مشورت، استخاره و تفال به قرآن تصمیم گرفتم تا در انتخابات ثبت نام کنم.»
پیش از این علی ادیانی، نماینده قائمشهر، اظهار کرده بود که برخی نمایندگان که در اعتراض به بحث گران شدن قیمت بنزین استعفا دادهاند، زودتر از همه در انتخابات مجلس ثبت نام کردند.
قاچاق ۳۳ هزار میلیارد تومان پوشاک به ایران
آمارها نشان میدهد سال ۱۳۹۷ رقمی معادل ۳۳ هزار میلیارد تومان پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور شده است.
سایت «نود اقتصادی» وابسته به اصولگرایان معادل دلاری این مقدار پوشاک قاچاق شده به ایران را حدود ۲.۸ میلیارد دلار تخمین زده است.
آمارهای رسمی از واردات رسمی ۶۰ میلیون دلار پوشاک در سال ۱۳۹۷ به ایران حکایت دارد.
۲۰ آذر ماه امسال هم بهرام شهریاری، نائب رئیس اتحادیه صنف تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران هم گفته بود که «قاچاق پوشاک طی یک سال گذشته تنها ۱۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است.»
شهریاری افزوده بود تلاشهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای جلوگیری از قاچاق پوشاک «مثمر ثمر» نبوده است.
قاچاق پوشاک به ایران منجر به ورشکسته شدن تعداد قابل توجهی از واحدهای تولید پوشاک و بیکاری تعداد زیادی از کارگران آنها شده است
از برخی تولیدکنندگان پوشاک هم به عنوان واردکنندگان پوشاک قاچاق در ایران نام برده میشود. آنها با تعطیل کردن واحد تولیدی خود روی به واردات پوشاک از چین و ترکیه آوردهاند
افزایش تعداد داروسازهای زندانی به دلیل چک برگشتی؛ همزمان با کاهش نقدینگی داروخانهها
علی فاطمی، نایبرییس انجمن داروسازان ایران، ضمن اشاره به وضعیت نابسامان نقدینگی و رشد بدهکاری داروخانههای این کشور از افزایش تعداد داروسازانی خبر داد که به دلیل چکهای برگشتی در زندان به سر میبرند.
فاطمی روز یکشنبه ۲۴ آذرماه ضمن اعلام این خبر گفت: «داروسازان به دلیل شرایط اقتصادی داروخانههایشان مجبور به اخذ وامهای سنگین شدهاند و وثیقههایی گذاشتهاند تا بتوانند دارو را خریداری کنند، اما وقتی بیمه پولشان را نمیدهد دچار مشکل شده و با چکهای برگشتی مواجه میشوند.»
به گفته او، امسال داروخانهها «بدترین وضعیت» را از نظر نقدینگی تجربه کردهاند.
فاطمی با اشاره به وضعیت نقدینگی داروخانهها اظهار کرد: «عمده کالاهای جامعه با ارز آزاد تامین میشوند، اما دارو با ارز ۴۲۰۰ در کشور تامین میشود که این مساله تبعات بسیاری زیادی را به همراه دارد.»
پیشتر نیز رییس شورای عالی داروخانههای انجمن داروسازان ایران شرایط اقتصادی داروخانهها را «بسیار وخیم» و توان داروسازان را رو به پایان خوانده بود. رییس سازمان غذا و داروی ایران هم در این باره از کمبود دارویی در برخی داروخانهها به علت بدهی بالا به شرکتهای پخش خبر داده بود.
کرباسچی: وقتی در عمل منتخب ما هم مثل آنها یا بدتر شده، صادقانه اعتراف کنیم
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، در پاسخ به موضوع انتقادها درباره مسئولیتپذیری اصلاحطلبان در قبال عملکرد فهرستهای انتخاباتی در مقایسه با هواداران احمدینژاد، گفت: «صادقانه این است که وقتی در عمل منتخب ما هم مثل آنها یا بدتر شده باید اعتراف کرد.»
کرباسچی روز یکشنبه ۲۴ آذرماه در گفتوگو با وبسایت خبری مشرق ضمن اشاره به ضرورت «کار صادقانه» درباره عملکرد نمایندگان اصلاحطلب در مجلس و شوراهای شهر گفت: «ما آقای ایکس را اگر در مجلس فرستادیم با این بینش بوده که ایشان را با رقبایش مقایسه کردیم و دیدیم ایشان حداقل در حرفها و قضاوتهایش بهتر از آنهاست.»
او افزود: «اما در عمل وقتی دیدیم یا شده مثل آنها یا شده بدتر از آنها؛ این را باید به مردم اعتراف کنیم.»
کرباسچی در همین زمینه اضافه کرد: «اعتراف کنیم که ما در انتخاب و تشخیص اینها اشتباه کردیم و گرچه نسبت به رقبایشان هنوز هم بهترند، ولی میشد بهتر از این هم عمل کرد.»
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی درباره مسئولیت محمد خاتمی، رییسجمهوری پیشین ایران، در تعیین و رایآوری فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان گفت: «آقای خاتمی خودش هم ناراحت است که مجموعهای را به مردم معرفی کرده و اینها آمدند در مجلس یا دولت یا شورای شهر، ولی عملکردشان مورد رضایت مردم نبوده است.»
این فعال سیاسی ضمن انتقاد از فقدان ضوابط در جریان اصلاحات گفت: «باید اصلاحطلبی یک در و پیکری پیدا کند، یعنی مجموعا معلوم شود ضوابط آنجا چیست. کسی که به اسم اصلاح طلبی میرود در مجلس ولی تمام هم و غم او این است که پسر یا دامادش در سمتی قرار بگیرند.»
کانون صنایع غذایی ایران: در ۱۲ برند کیک و کلوچه قرص وجود داشت
کاوه زرگران، دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران، گفت که بر اساس بررسیهای این سازمان «در ۱۲ برند کیک و کلوچه کشور قرص وجود داشته است.»
زرگران، روز یکشنبه ۲۴ آذر، در گفتوگو با ایلنا، در این باره افزود «اکثر این کیکهای آلوده در مناطق محروم» و «در مناطق شرقی کشور و در برخی از شهرهای کوچک غربی» کشف شده است.
به گفته دبیرکل کانون صنایع غذایی کشور، وزارت بهداشت و دستگاههای نظارتی ایران به این نتیجه رسیدهاند که جاگذاری قرص به صورت «سازمان یافته و با برنامهریزی و هدفگذاری خاصی» در خارج از واحد تولیدی و خارج از شبکه پخش کارخانجات انجام شده است.
زرگران گفت که این قرصها در «زمان پخش ثانویه» در درون کیکها قرار داده شده و این موضوع، تاثیر منفی زیادی روی فروش کارخانههای تولید کیک و کلوچه گذاشته است.
او درباره هدفهای احتمالی عاملان این اقدام توضیح بیشتری نداد و فقط گفت که «چند ماه پیش در ترکیه مانند همین اتفاقی که امروز ما در ایران شاهد آن هستیم صورت گرفت.»
یک نماینده مجلس ایران: تهیه دارو برای کودکان پروانهای مشکل است
فریده اولاد قباد، نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت که به دلیل تحریمها علیه ایران، تهیه مواد اولیه دارویی و واردات داروهای بیماران خاص به ویژه پانسمان کودکان «ای بی» یا «پروانهای» (نوعی بیماری پوستی نادر) «با مشکلات فراوانی» همراه شده است.
اولاد قباد، روز یکشنبه ۲۴، در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: «به دلیل آن که بیماری «ای بی» یک بیماری نادر است تولید پانسمان ویژه آن برای همه کشورها امکانپذیر نیست، تنها کشور سوئد آن را تولید میکند که به دلیل وجود تحریمهای ظالمانهای که از سوی آمریکا بر کشورمان اعمال شده است، این پانسمان را به ما نمیدهند.»
او ادامه داد: «هنگامی که بیماران «ای بی» با این تحریمها روبهرو شدهاند، کودکان جان خودشان را از دست دادهاند.»
این اظهارات این نماینده مجلس در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۱۸ آذر، گفت: «با وجود توطئه دشمنان برای ایجاد بحران، امروز کمبود مهمی در عرصه دارو و درمان برای مردم کشور نداریم».
مصرف کیک در مدارس بروجرد ممنوع شد
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد در استان لرستان اعلام کرد مصرف انواع کیک، بیسکویت و کیکنانها در مدارس این شهرستان ممنوع شده است.
محمد کاکاوند افزوده در این زمینه «برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، مجموعه کیکهای موجود در بوفه مدارس توسط بازرسان شبکه بهداشت جمعآوری شده است.»
کاکاوند از دانشآموزان و خانواده آنها خواسته در این زمینه با نهادهای مسئول همکاری کنند.
توزیع و مصرف کیکهای حاوی قرص در مدارس دستکم شش استان ایران در روزهای اخیر خبرساز شده است.
از ارومیه خبر رسیده که ۱۸ دانشآموز بر اثر مصرف این کیکها مسموم شدهاند. دو روز پیش نیز گزارشهایی از مسمومیت ۱۲ دانشآموز در این رابطه در استان کرمان منتشر شده بود.
پلیس هم به همراه وزارت بهداشت تحقیقات خود را درباره کیکهای آلوده آغاز کرده و گفته بزودی نتایج بررسیهای خود را اعلام خواهد کرد.
جمشید مغازهای، دبیر انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران هم گفته که «افرادی به دنبال تخریب صنعت غذا یا تشویش اذهان عمومی هستند و این موضوع باید توسط نهادهای امنیتی پیگیری شود.»
کمیته امداد: افزوده شدن ۶۰۰ هزار خانواده در سال ۹۷ به جمع فقرا
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خبر از افزایش ۶۰۰ هزار خانواری فقرا طی سال ۱۳۹۷ در ایران داده است.
حجتالله عبدالملکی در برنامه «مدیر مسئول» که از شبکه پنج تلویزیون ایران پخش میشود گفته «سال گذشته ۶۰۰ هزار خانواده، به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد اضافه شده است.»
براساس اعلام مقامهای کمیته امداد در سال ۹۷ حدود شش درصد جمعیت ۸۰ میلیونی ایران تحت پوشش کمکهای این کمیته قرار داشتهاند.
سال گذشته نیز پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد اعلام کرده بود که «چیزی حدود ۶۲۰ هزار خانواده جدید به جامعه تحت پوشش کمیته امداد افزوده شده است.»
مقامهای کمیته امداد پس از ارائه لایحه بودجه پیشنهادی سال ۹۹ به مجلس از دولت خواستهاند به واسطه افزایش خانوادههای تحت پوشش و نرخ تورم، بودجه این کمیته را افزایش دهد.
مرکز پژوهشهای مجلس هم پیشبینی کرده تا پایان سال ۹۸ دستکم ۵۷ میلیون نفر در ایران به زیر خط فقر بروند.
از فقر و بیکاری هم به عنوان یکی از مهمترین بسترهای اعتراضهای خیابانی در دی ماه سال ۱۳۹۶ و آبان ماه امسال نام برده میشود.
وزیر خزانهداری آمریکا: تحریمهای ایران برای جلوگیری از درگیری نظامیاند
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، ضمن دفاع از تحریمهای این کشور علیه ایران اظهار کرد ایالات متحده آنها را برای پرهیز از جنگ بالقوه با ایران به کار میگیرد.
منوچین روز شنبه ۲۳ آذرماه طی سفر به قطر برای شرکت در «کنفرانس دوحه» گفت: «دلیل اینکه ما از تحریمها استفاده میکنیم این است که آنها یک گزینه جایگزین مهم برای درگیریهای نظامی در جهان هستند.»
او اضافه کرد که به عقیدهاش تحریمها علیه ایران نتیجهبخش بودهاند.
وزیر خزانهداری آمریکا در همین زمینه همچنین گفت: «بنابراین، خواه کره شمالی باشد خواه ایران یا سایر مناطق جهان، ما مسئولیت آن را به صورت بسیار جدی میپذیریم.»
دبیر شورایعالی فضای مجازی: به هیچ وجه اینترنت قطع نمیشود
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی، گفت که به هیچ وجه نمیتواند در ذهن مسئولان جمهوری اسلامی ایران بیاید که بخواهند اینترنت را قطع و محدود کنند.
فیروزآبادی، شامگاه شنبه ۲۳ آذر، در یک برنامه تلویزیونی صدا و سیما گفت: «کشوری که تولید ناخالص ملیاش بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار است، با قدرت خرید حدود ۱۲۰۰ ملیارد دلار و صادرات غیرنفتی بیش از ۵۰ میلیارد دلار در سال، کشوری که میلیونها دانشجو دارد و در حوزه تهیه مقالات تحقیقاتی و علمی در منطقه و جهان به مقامات یکرقمی در حوزههای مختلف رسیده، کشوری که در سال بیش از ۱۵ میلیون سفر خارجی در آن صورت میگیرد و میلیونها زائر و گردشگر به آن وارد میشوند، به هیچ وجه نمیتواند در ذهن مسئولانش بیاید که بخواهند اینترنت را قطع و محدود کنند و کشور را بدون اینترنت خارج از کشور اداره کنند.»
او ادامه داد: «کسانی که این شبهه را مطرح میکنند که ما میخواهیم اینترنت را قطع کنیم، میخواهند موفقیتهایی که ما در شبکه ملی اطلاعات داشتیم را، پنهان کنند.»
این مقام جمهوری اسلامی با این حال بر ضرورت «شبکه ملی» اینترنت تاکید کرد و گفت: «ظرف پنج سال آینده ۱۵۰ میلیون دستگاهی که روی شبکه ملی کار میکنند، حداقل باید به ۵۰۰ میلیون دستگاه برسد.»
فیروزآبادی به کاستیهای این شبکه اشاره کرد و گفت: «شبکه [ملی] ما مقداری نامتوازن است. علتش این است که بخشهایی باید در این شبکه ایجاد میشده که نشده.»
او درباره مشکلات شبکه ملی ایران ادامه داد: «در بسیاری از کاربردها، خرید ظرفیت اینترنتی ممکن است ارزانتر از اتصال به شبکه ملی باشد... نه تنها موتور جستوجوی ایرانی نداریم، بلکه فقط به گوگل وابستهایم و ۹۸ درصد جستوجوی کشور از طریق گوگل انجام میشود، در حالی که موتورهای جستوجوی دیگری با قابلیت ارائه سرویس در کشور ما وجود دارند.»
رییس مرکز ملی فضای مجازی ایران، ضمن دفاع از اجرای پروژه موسوم به اینترنت ملی در این کشور اظهار کرد به غیر از ایران ۲۸ کشور دیگر نیز به دنبال شبکه ملی اطلاعاتاند.
۳۰ درصد سهمیه برای فرزندان شهدا و ایثارگران در آزمونهای استخدامی ایران
قاسم علیاکبری، مشاور سازمان امور اداری و استخدامی ایران، اعلام کرد در تمامی آزمونهای استخدام این کشور ۳۰ درصد سهمیه به فرزندان شهدا، جانبازان، ایثارگران، و آزادگان اختصاص مییابد.
علیاکبری شامگاه شنبه ۲۳ آذرماه در همایش رسیدگی به مشکلات ایثارگران در اردبیل ضمن اشاره به این خبر گفت: «مهمترین و اساسیترین مشکلات و مسائل خانوادههای شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان مربوط به اشتغال فرزندان و خانواده آنها است که تمامی دستگاهها در صدد برطرف کردن این مشکل هستند.»
او شرط اجرای این سهمیه را قبولی در آزمون استخدامی عنوان کرد.
به گفته علیاکبری، طبق قانون دولت مکلف است تا پایان برنامه ششم توسعه تمام فرزندان جانبازان بالای ۷۰ درصد را در دستگاههای اجرایی استخدام کند.
این سهمیه در حالی است که در مهرماه نیز یک مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران ایران از سهمیه ۲۵ درصدی برای خود ایثارگران شرکتکننده در هفتمین آزمون فراگیر استخدامی دستگاههای اجرایی کشور خبر داده بود.